5 Νοε 2013

Οι πολλοί χρωστούν παντού, οι πλούσιοι πλουτίζουν κι άλλο!


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Τη μια όψη της κρίσης τη ζουν ή την ακούνε όλοι σχεδόν οι Ελληνες: αυξάνονται τα χρέη των πολλών στις τράπεζες, στην εφορία, ακόμη και στη... ΔΕΗ! 
Την άλλη όψη της κρίσης, οι πολλοί την αγνοούν ή και όταν διαβάζουν κάτι σχετικό, αδυνατούν να το συνειδητοποιήσουν σε βάθος:

Γιατί τα σχολεία δε μορφώνουν. Ομιλία του δασκάλου της χρονιάς στις ΗΠΑ


Όταν το 1990, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, απονεμήθηκε στον John Taylor Gatto ο τίτλος του «Δασκάλου της Χρονιάς της Νέας Υόρκης» στην ομιλία αποδοχής του τίτλου που εκφώνησε, δεν αρκέστηκε σε απλές ευχαριστίες, αλλά εξαπέλυσε ένα δριμύ κατηγορώ στην συμβατική λογική που διέπει την εκπαίδευση.

Wi-Fi και να δούμε τι θα Fi


Της Παπαλάμπραινας 
Ο Αντώνης Σαμαράς το υποσχέθηκε και θα το κάνει. Γνωστό, άλλωστε, ότι ο λόγος του είναι συμβόλαιο. 
Το ξέρουμε από τις δεσμεύσεις του σε Ζάππεια και ΔΕΘ, όπου ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΣ έδινε υποσχέσεις για... αλλαγή

Πάνε «στράφι» οι θυσίες των μισθωτών

  
Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΩΝΙΑΤΗ
Αφαντες η ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα, οι επενδύσεις όσο μένουν ανέγγιχτες η διαπλοκή, η διαφθορά, η κερδοσκοπία
Η μείωση κατά 35,4% των εισοδημάτων εξώθησε στη φτώχεια το 40% των Ελλήνων, αλλά η ανταγωνιστικότητα έγινε κατά 3,6% χειρότερη...

ΚΟΡΙΝΘΙΑ:Τραγωδία- Γιος παρέσυρε με το όχημά του τη μητέρα του και την εγκατέλειψε


Χθες  πρώτες πρωινές ώρες, στα Ταρσινά Κορινθίας, Ι.Χ φορτηγό όχημα που οδηγούσε19χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, παρέσυρε 50χρονη ημεδαπή ΡΟΜΑ, πεζή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα;


Της Μαρίας Τριαντοπούλου
Παρακολουθώντας όλες αυτές τις μέρες τα καβγαδάκια με την Τρόικα, “θάρθει δεν θάρθει” και τις αντιδράσεις των μελών της κυβέρνησης που δήλωναν την αγανάκτησή τους, ενώ έθεταν διάφορες “κόκκινες γραμμές”, μετρούσα να δω, πόσες μέρες θα τους πάρει...

Ήρθε η ανάπτυξη! Δωρεάν ίντερνετ για όλους! Δείτε το βίντεο με την ιστορική πρωθυπουργική δέσμευση


Πολλά θα γραφούν  σήμερα για την συνέντευξη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά... Εκείνο όμως που έχω την αίσθηση, πως θα μείνει στην ιστορία, είναι η απόλυτη πρωθυπουργική δέσμευση στην Ελλάδα του μνημονίου, της ανεργίας, της ανέχειας  και της φτώχειας.

Dark Tower: Ο «πύργος» των… φτωχών!


Με μια πρώτη ματιά ο θεατής βλέπει έναν τεράστιο κυλινδρικό όγκο να δεσπόζει στο Γιοχάνεσμπουργκ και σε καμία περίπτωση δεν φαντάζεται ότι πρόκειται για τον ψηλότερο πύργο διαμερισμάτων της Αφρικής.  
Κι όμως η γιγάντια τσιμεντένια δομή, σκοτεινή στο εσωτερικό της, φιλοξενεί ακόμα και σήμερα...