5 Απρ 2021

Από την αυτοαποθέωση στη στοχοποίηση


Τάσος Παππάς

Η σχέση της επιτροπής των ειδικών για την πανδημία με την κυβέρνηση κάθε άλλο παρά αρμονική είναι. Με εξαίρεση την πρώτη φάση όταν η κυβέρνηση (όλες οι κυβερνήσεις) ήταν σε πανικό και άκουγε με θρησκευτική ευλάβεια τις εισηγήσεις της επιτροπής και ακολουθούσε με συνέπεια τις προτάσεις της, η συνέχεια δεν ήταν καλή.

Hair ή ο Πολιτισμός του Κομμωτηρίου


Ηρόστρατος

Ο Έλληνας Μάο Τσε Τουνγκ (κατά κόσμον Κυριάκος Μητσοτάκης) μας υποσχέθηκε το μεγάλο άλμα προς τα μπρος. Μετά την αντιγραφή του Στίβεν Κινγκ με το περίφημο «τελευταίο μίλι» και τις ποιητικές αναφορές ήρθε η ώρα οι κειμενογράφοι του να βουτήξουν στον Μαοϊσμό. Αναμένεται κατόπιν αυτού η Λίνα Μενδώνη να κηρύξει και τη Μεγάλη Πολιτιστική Επανάσταση με ιδεολογικό καθοδηγητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ένταξη 6 έργων στο ΠΕΠ Πελοποννήσου - Τα 4 στην Κορινθία


 Σήμερα υπογράφηκε η  ένταξη έξι σημαντικών έργων σε ισάριθμους Δήμους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού: 14.586.164,96 ευρώ.

Όπως διαπιστώσαμε η όλη διαδικασία επιχειρήθηκε να προσλάβει πανηγυρικό χαρακτήρα άσχετα αν στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης είπε την αλήθεια..

Ενα Μνημόνιο αλλιώτικο από τα άλλα


Γιάννης Σιώτος*

Η διαφορά του Μνημονίου-«Ελλάδα 2.0» από τα Μνημόνια που υπέγραψαν οι προκάτοχοι του κ. Μητσοτάκη, είναι, ότι οι υπόλοιποι μπορούν να ισχυριστούν, ότι εκβιάστηκαν από τους δανειστές.

Η πρώτη ημέρα του ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων στην Κόρινθο(φωτο)



Η πρώτη ημέρα που άνοιξε το λιανικό εμπόριο, με μέτρα προστασίας.Το click in shop και click inside διατηρείται με την αγορά να προσπαθεί να πάρει ανάσες γρήγορες για να γλυτώσει την εντατική. Πρώτη ημέρα στην αγορά της Κορίνθου και η πρωτεύουσα πήρε λίγο ζωή.Η κίνηση υπήρξε αυξημένη..

Κορωνοϊός: 1866 νέα κρούσματα - 73 θάνατοι - 759 διασωληνωμένοι / Συνεχίζεται η "μαύρη" πρωτιά για την Κορινθία στην Πελοπόννησο


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.866, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 277.277 (ημερήσια μεταβολή +0.7%)..

Ο Ηλίας Μόσιαλος ξεκαθαρίζει: Οι εμβολιασμένοι μπορεί να μεταδώσουν τον κορονοϊό - Τι λέει για το εμβόλιο της AstraZeneca


"Οι εμβολιασμένοι είναι πιθανό να μεταδώσουν τον κορονοϊό"
, ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος. Ο Ηλίας Μόσιαλος εξήγησε πως όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο..

Σταματόπουλος: Ο προϋπολογισμός του Τεχνικού προγράμματος του δήμου Σικυωνίων είναι ο μεγαλύτερος στην Πελοπόννησο(βίντεο)


 Την υπογραφή  της  ένταξης ενός ακόμα σημαντικού έργου για το Δήμο Σικυωνίων  στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που  αφορά την χρηματοδότηση της ανάπλασης των πεζοδρομίων του Κιάτου, από..

Σε απόγνωση οι πολίτες σε Κορινθία και Αργολίδα λόγω των Δασικών Χαρτών

 


Σε συνέχεια της Ερώτησης που είχε καταθέσει ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής στις 9 Μαρτίου αναφορικά με τα προβλήματα που παρουσιάζονται με τους δασικούς χάρτες σε όλη την χώρα, οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Α. Πουλάς..

Γ. Ψυχογιός: “Αόρατοι” οι εργαζόμενοι στα super market! Επιτακτική η άμεση στήριξη και προστασία τους


Οι εργαζόμενοι/ες στα super market εδώ και ένα χρόνο είναι και αυτοί στην "πρώτη γραμμή". Χωρίς διακοπή και ρεπό, χωρίς αύξηση μισθού ή επίδομα, χωρίς τεστ και επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας, χωρίς εμβολιασμό, αλλά με περισσότερη δουλειά, μεγαλύτερη..

Εργασιακά: Κατάργηση του 8ωρου και του πενθημέρου


Μεγάλες ανατροπές στο 8ωρο, στο πενθήμερο εργασίας, στις υπερωρίες και στον συνδικαλιστικό νόμο, φέρνει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά, που αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέσα στον Μάιο.

Εμβόλιο: Πότε η σειρά των 50αρηδων -Όλο το χρονοδιάγραμμα


 Μέχρι τον Ιούνιο θα χρειαστεί να περιμένουν οι πολίτες ηλικίας 40-50 ετών προκειμένου να εμβολιαστούν. Υπολογίζεται ότι ο εμβολιασμός της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουλίου. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν..

Ξεκινάει το εμβληματικό έργο της «Ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου Λουτρακίου»

 


Υπεγράφη σήμερα το πρωί από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, παρουσία του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη, η απόφαση ένταξης του έργου «Ανάπλαση Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Λουτρακίου (α’ φάση)» στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία..

Φυσικό Αέριο: Τι προβλέπεται στο πρόγραμμα του ΔΕΣΦΑ για Κόρινθο, Τρίπολη, Άργος και Ναύπλιο


 «Πράσινο φως» άναψε η ΡΑΕ πριν από λίγες ημέρες στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2030 του ΔΕΣΦΑ, στο οποίο περιλαμβάνονται επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 500 εκατ. ευρώ στο εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου. 

Ξυλόκαστρο: H οικία του μεγάλου δωρητή Γ. Κρινάκου αντί για κόσμημα της πόλης έχει καταντήσει μνημείο αδιαφορίας

 


Στην κυριότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , μεταξύ άλλων, ανήκει και η οικία του μεγάλου δωρητή Γεωργίου Κρινάκου, που βρίσκεται στην ομώνυμη οδό, στο κέντρο της πόλης, σημειώνει ο Επ. Κατσούλας στην προσωπική του σελίδα στο fb.Kαι συνεχίζει: Το κτήριο είχε στεγάσει στο παρελθόν την Κοινότητα Ξυλοκάστρου. Έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, έχει εγκαταλειφθεί και έχει αφεθεί στην τύχη του (ποιά θα είναι άραγε;)Αντί για κόσμημα της πόλης έχει καταντήσει μνημείο αδιαφορίας. 

Κορωνοϊός: Κάτω των 50 ετών ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων στις περισσότερες περιοχές

 


Επί εξαιρετικά ασταθούς επιδημιολογικού εδάφους συνεχίζει τη δύσκολη πορεία της η χώρα μας. Επιστήμονες και κυβέρνηση, υπό το πλέγμα ασφαλείας που δημιουργούν τα self test και τα εμβόλια, έδωσαν το "πράσινο φως" για την αναπροσαρμογή..

Σταϊκούρας: Μη επιστρεπτέα αποζημίωση από 1.000 έως 4.000 ευρώ για κάθε κλειστή επιχείρηση

 


Αποζημίωση ειδικού σκοπού έως 4.000 ευρώ θα δοθεί (χωρίς κριτήριο τζιρου) στις επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 εργαζόμενους και δραστηριοποιούνται σε κλάδους στους οποίους εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα κατά τον μήνα Απρίλιο, πλην της εστίασης που κατακαλύπτεται..

Δωρεάν μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου στην παραλία Βραχατίου


 Από σήμερα Δευτέρα 4/4/2021 η κινητή μονάδα του ελληνικού ιδρύματος Ογκολογίας θα βρίσκεται στην παραλία Βραχατίου.

Δωρεάν μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου για όλες τις γυναίκες του Δήμου μας.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθυνθούν..