12 Οκτ 2010

ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΠΕΤΡΑΠΗ ΕΞ ΑΡΧΗΣ...(η απάντηση στο δημοσίευμά μας ))

Αίσθηση έκανε η είδηση που βγάλαμε το μεσημέρι για το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας Μανωλάκη στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο του Γιώργου Δέδε..Εμείς καταγράψαμε ό,τι ακούσαμε και διασταυρώσαμε απο παντού την είδηση!
Μέχρι αργά απόψε το βράδυ τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά!

ΑΝΤΙΟ ΓΙΑΝΝΗ....

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Ρυθμοί τρελοί, μια καθημερινότητα που σε κυνηγά σαν τις ερινύες…  τρέχεις να προλάβεις κάποιες φορές ούτε και εσύ ξέρεις τι ή γιατί! Δεν έχεις χρόνο να σταθείς ούτε δευτερόλεπτο , να κοιτάξεις γύρω σου, να μιλήσεις, να γνωρίσεις, ν απολαύσεις, μόνο τρέχεις! Δουλεύεις και αγωνίας, αγωνίζεσαι για να επιβιώσεις μονάχα ετούτες  ειδικά τις μέρες. Ξεχνάς πως η ζωή είναι μία και πρέπει, ναι πρέπει να την απολαύσεις. Πρέπει να σταθείς και να θυμηθείς όλα εκείνα που χάνεις επάνω στο τρέξιμο σου… τον καφέ που δεν απολαμβάνεις ήρεμα στον Άγιο Νικόλα, την χειμερινή βόλτα στην παραλία μ ένα κασκόλ στο λαιμό και ένα χέρι να κρατά ζεστά το δικό σου.

ΣΥΛΛΥΠΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΓΙΩΤΗ

Εκφράζω τη βαθιά θλίψη εμού προσωπικά και του συνδυασμού μας για την απώλεια του εκλεκτού συμπολίτη μας και συνάδελφου Δημοτικού Συμβούλου και Αντιδημάρχου Γιάννη Ανδρέου.

Ο Γιάννης κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου. Υπήρξε ευγενής στην αντιμετώπιση των πολιτικών του αντιπάλων και με το μειλίχιο ύφος του οδηγούσε στην αποκλιμάκωση των εντάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕ 140 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

   
«Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στην ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
      Με νέες πολιτικές και νέα πρόσωπα, οραματίζεται ένα Δήμο ισχυρό στην ανάπτυξη, δεκτικό στην καινοτομία, φιλικό στο περιβάλλον και δίκαιο απέναντι σε όλους τους πολίτες.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΟΚΗΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΕΟΥ





Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 19.00 με αφορμή το θάνατο του Αντιδημάρχου Γιάννη Ανδρέου και εξέδωσε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

ΤΑ ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΕΛΟΣ



Το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», η κατεξοχήν δομή ανοιχτής περίθαλψης, που συνδέεται με την αποφυγή του στιγματισμού και του εγκλεισμού, την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας του πάσχοντος και την ορθολογική διαχείριση των πόρων, το πρόγραμμα με την πιο θετική απήχηση στην κοινωνία παίρνει ΤΕΛΟΣ.
Στην συνάντηση που είχαμε με τον κ. Ραγκούση εκπρόσωποι του συλλόγου στο Υπουργείο Εσωτερικών την 1-10-10 μας είπε: «ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες σας, για την προσφορά σας αλλά από 31-12-10 που  λήγουν οι συμβάσεις σας δεν  μπορούμε να σας κρατήσουμε»
Έτσι το μνημόνιο γίνεται μνημόσυνο για 4.500 εργαζομένους και τις οικογένειες τους και 130.000 ηλικιωμένους - εξυπηρετούμενους.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Κορινθίας, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010 μετά την αναγγελία θανάτου του Ιωάννη Ανδρέου, του εκλεκτού συμπολίτη και αντιδημάρχου του Δήμου Κορινθίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ "ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΡΟΦΗ BY EPODE"


Στην προσπάθεια αντιμετώπισης του μεγάλου πια προβλήματος της παιδικής παχυσαρκίας, εντάσσεται και το πρόγραμμα παρέμβασης ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας σε επίπεδο Δήμων και Κοινοτήτων.

ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ




Μάχη χαρακωμάτων αυτές τις ημέρες σε όλους τους δήμους του νομού ..
Περιζήτητοι γαμπροί οι υποψήφιοι σύμβουλοι ,σφάζονται στην ποδιά τους τα παλικάρια της αυτοδιοίκησης.
Κυρίως στους μικρούς δήμους γίνεται «το έλα να δεις» !Σύμβουλοι που ανακοινώνονται επισήμως και εγγράφως ,αλλάζουν αιφνιδιαστικά διαθέσεις και λοξοκοιτούν τους απέναντι!

Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΕΟΥ


  Ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Δήμου Κορινθίων Χαράλαμπος Κασίμης  και τα στελέχη της παράταξης εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο του αντιδημάρχου Γιάννη Ανδρέου.

Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα  ειλικρινή συλλυπητήρια μας.

Το Γραφείο Τύπου




Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΕ; ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΜΠΕΓΛΙΤΗ; ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟN ΑΡΝΕΙΤΑΙ;


 Ολοκληρώνεται το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Δέδε ..Η επιλογή των υποψηφίων δύσκολη και πολλά ονόματα είναι αλήθεια έχουν τεθεί προς συζήτηση για την τελική επιλογή..
Έμαθα όμως και μου έκανε εντύπωση πως μέσα στις συζητήσεις ακούστηκε και το όνομα του βουλευτή Άγγελου Μανωλάκη! Μάλιστα ο βουλευτής υπήρξε θετικός με την ιδέα να συμμετάσχει ως υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος ...Και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είδαν με πολύ" καλό μάτι " ένα τέτοιο ενδεχόμενο που σίγουρα θα δυνάμωνε το ψηφοδέλτιο της Κορινθίας..

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΙΩ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΛΕΞΟΤΑΝΙΛ!

Μήνας Οκτώβριος και  η χώρα ξεσκονίζει την φουφού ,η οποία ετοιμάζεται να αντιπαρατεθεί επάξια με το πετρέλαιο θέρμανσης που φέτος δεν φαντάζει και τόσο δημοφιλές ..
Μήνας Οκτώβριος και η χώρα πορεύεται βλέποντας  το καλάθι της νοικοκυράς να μικραίνει ,να γίνεται καλαθάκι νηπιαγωγείου για το κολατσιό και να μην πτοείται.
Μήνας Οκτώβριος ο ελπιδοφόρος !Με τις προμήθειες στα νοσοκομεία "να παγώνουν" και να ψαχνει το προσωπικό στα καταφυγεία να βρει τις πρώτες βοήθειες και τα αντιβηχικά σιρόπια.

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ

Πριν απολίγο εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση απο το γραφείο τύπου του συνδυασμού "Πορεία Ευθύνης" :
Λόγω θανάτου του Αντιδημάρχου μας κου Ιωάννη Ανδρέου, αναβάλλονται όλες οι αυριανές ομιλίες του Δημάρχου Κορινθίων κου Αλέξανδρου Πνευματικού.







ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ FULGOR-ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟ ΕΚ.Κ. ΓΙΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Οι εξελίξεις στις Fulgor είναι ραγδαίες..Όπως σας είχαμε ενημερώσει  απο εχθές οι 250 εργαζόμενοι της επιχείρησης έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα. Ο πρόεδρος της επιχείρησης τους ενημέρωσε πως δεν μπορεί να βρει επενδυτή να αγοράσει την επιχείρηση ,στελνοντάς τους με εξώδικα τις διαθεσιμότητες..Τους  πρότεινε ,μάλιστα ,ΕΚΕΙΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ  ΝΕΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΕΣΣΕ !!

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

Έχασε τη μάχη για την ζωή ο Γιάννης Ανδρέου ,σήμερα νωρίς το πρωί. Ο αγαπητός αντιδήμαρχος Κορινθίων που  απο τον Αύγουστο βρισκόταν σε κρίσιμη  κατάσταση σε κλινική των Αθηνών, τελικώς υπέκυψε ,αφού το εγκεφαλικό επισόδειο που υπέστη δημιουργησε σοβαρό αιμάτωμα στον εγκέφαλο..
Συγκλονισμένοι όλοι απο την απώλεια ενός εξαιρετικού νέου  ανθρώπου ,ενός αυτοδιοικητικού σοβαρού, ,σεμνού και ιδιαίτερα εργατικού εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητηρία μας στην οικογενειά του που περνά δύσκολες ώρες  ..

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΝΕΑ

Αύριο, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Κορινθίων και επικεφαλής του Συνδυασμού ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ, Αλέξανδρος Πνευματικός, θα βρεθεί:
στο Μαψό ώρα 7 μ.μ., στο καφενείο του ΓΕΩΡΓΑΡΗ
στον Κουταλά ώρα 8 μ.μ., στο καφενείο ΣΤΕΚΙ ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ
και στο Σπαθοβούνι ώρα 9 μ.μ, στο καφενείο του ΣΤΑΥΡΑΚΗ
για να συνομιλήσει με τους κατοίκους.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ



Μετά από την έγκριση του καταστατικού της, η νεοσύστατη «Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων» πραγματοποίησε την πρώτη Γενική Συνέλευση των ιδρυτικών της μελών, στην αίθουσα του θεάτρου του Δημαρχείου Κορίνθου, την Παρασκευή 20-09-2010.
Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα γνωστοί Κορίνθιοι και Κορίνθιες συγγραφείς επιβεβαίωσαν την επιθυμία και το όραμά τους για τη δημιουργία ενός ακμαίου σωματείου, που θα συνδέει τους δημιουργούς, οι οποίοι κατάγονται από την Κορινθία ή διαβιούν εδώ,

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ:ΤΗΝ ΕΚΑΨΑΝ, ΤΗΝ ΠΛΗΓΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ


Σημαντικά αναπτυξιακά ελλείμματα και έντονες περιφερειακές και ενδοπεριφερειακές ανισότητες ταλανίζουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την καλπάζουσα ανεργία να καταδικάζει χιλιάδες ανθρώπους στη μακροχρόνια ανεργία και την αγροτική οικονομία να ρημάζει. Τρία χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007,

«ΘΥΕΛΛΑ» ΣΤΗ ΝΔ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ."ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ"

 «Πόλεμος έχει ξεσπάσει στη ΝΔ από χθες το βράδυ με τις δηλώσεις του επιτίμου προέδρου του κόμματος Κων/νου Μητσοτάκη ,ο οποίος χαρακτήρισε λαικιστή τον Αντώνη Σαμαρά.  Ο πρώην πρωθυπουργός είπε συγκεκριμένα: «όσο δίκιο είχε ο Παπανδρέου όταν προεκλογικά έλεγε πως λεφτά υπάρχουν, άλλο τόσο έχει κι ο Σαμαράς όταν λέει πως θα μηδενίσει το έλλειμμα σε 18 μήνες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό που κάνει ο Σαμαράς είναι λαϊκισμός».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ




Την Πέμπτη 7  Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του συνδυασμού «Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας & Αγ. Θεοδώρων Παύλο Παύλου και αντιπροσωπείας της διοίκησης του αντιπροσωπευτικού σωματείου εργαζομένων στο Καζίνο.