22 Μαΐ 2020

Τσακαλώτος: Έλλειμμα αυτογνωσίας του Σταϊκούρα για τα «μέτρα των 24 δισ. ευρώ»


Με μία μακρά δήλωση και λεπτομερή υπολογισμό απαντά ο τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στις κυβερνητικές διακηρύξεις για τα «μέτρα 24 δισ. ευρώ» που ανακοίνωσε...

Τούρκοι κατέλαβαν ελληνικό έδαφος στον Έβρο


Σε ελληνικό έδαφος έχουν προωθηθεί εδώ και μέρες τουρκικές δυνάμεις στον ποταμό Έβρο, με την ελληνική πλευρά να επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα. 
Αντίθετα η Τουρκία, σύμφωνα με τις...

Μαθήματα δημιουργικής λογιστικής παραδίδει η ΝΔ, τριπλασιάζοντας τα 8 δισ. μέτρων


«Εμείς όταν μιλήσαμε για το πακέτο των 26 δισ. εκ των οποίων είναι τα 14 ήταν άμεση ρευστότητα, τότε μας κατηγορούσαν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτεί και ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα», σημείωσε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη. 

Ντ. Νικολάκου: Ποιες οι ενέργειες της Περιφέρειας για την άμεση στήριξη των ελαιοπαραγωγών της Πελοποννήσου


Επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατέθεσε η Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου, προκειμένου να αναδειχθεί το πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί της...

Επίσκεψη της αντιφερειάρχη Τουρισμού σήμερα σε Λουτράκι, Κόρινθο, Ξυλόκαστρο


Σειρά επαφών σχετικά με θέματα τουρισμού είχε τις τελευταίες ημέρες η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Αννα Καλογεροπούλου σε περιοχές της Κορινθίας, στο πλαίσιο των επισκέψεων που έχει ξεκινήσει στις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου για την οργάνωση...

Τι έγιναν οι υστερικοί υπέρ της καραντίνας, τώρα που έρχονται εκατομμύρια τουρίστες χωρίς τεστ;


Επειδή δεν είναι δυνατόν να έχουν πάθει όλοι αμνησία ή Αλτσχάϊμερ στην Ελλάδα, υποθέτω πως δεν είμαι ο μόνος που θυμάται, πως, πριν από δυο μήνες, πάρα πολλοί γνωστοί Έλληνες (δημοσιογράφοι, “πνευματικοί άνθρωποι”, “καλλιτέχνες” και άλλοι) είχαν πάθει υστερία και μας καλούσαν να μείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας. 

Παναγιωτόπουλος: Βέβαιο ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού ίσως και πριν το Φθινόπωρο


«Μπορεί να πάει εξαιρετικά καλά το θέμα του κορωνοϊού, αρκεί να εφαρμόζονται με συνέπεια τα μέτρα όπως η απόσταση, η υγιεινή των χεριών κλπ. Διαφορετικά υπάρχουν μόνο δύο ενδεχόμενα: είτε μεγάλο κύμα, είτε lockdown» ανέφερε ο κ. Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας και ομότιμος καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ)

Παραιτούμαι. Κερδίσατε


Δεν καταλαβαίνω τίποτα πια. Δεν έχει νόημα να προσπαθώ καν. Παραιτούμαι. Κερδίσατε.
Πιστέψτε όποιο αφήγημα θέλετε, ακολουθήστε όποια λογική σας βολεύει, βάλτε προτεραιότητα ότι γουστάρετε, κάντε θυσίες στον Ξένιο Δία, προσευχηθείτε στο μεράκι του Έλληνα και μπορεί να είστε τυχεροί και να σας κάτσει ακριβώς, όπως το ονειρευτήκατε. 

Μνημόνιο φτωχοποίησης και ανεργίας


Μαρίνα Αλεξανδρή

«Εμείς διαλέγουμε το δρόμο, που μας βγάζει με υπευθυνότητα από την κρίση. Στηρίζουμε την εργασία. Προτιμούμε μισθό και όχι επίδομα ανεργίας, που άλλωστε είναι πολύ μικρότερο».  Τάδε έφη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σήμερα, επιχειρώντας να προσδώσει μανδύα κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης στο...

Πολιτισμός ώρα μηδέν


Υπό αυστηρές προϋποθέσεις θα πραγματοποιούνται στο εξής τα αεροπορικά ταξίδια σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας. Σε αυτές δεν συγκαταλέγεται, όμως, η υποχρεωτική εξασφάλιση...

Για 10η συνεχή χρονιά ο Δήμος Βέλου Βόχας βραβεύεται με τη γαλάζια σημαία για τις παραλίες Κοκκωνίου και Βραχατίου


Σύμφωνα με την έκθεση της επιτροπής για τα ύδατα κολύμβησης οι παραλίες του Δήμου Βέλου Βόχας, Βραχατίου και Κοκκωνίου λαμβάνουν για μία ακόμη χρονιά τη Γαλάζια Σημαία.
Η υπόθεση της Γαλάζιας Σημαίας σημαίνει πως και οι δύο παραλίες της περιοχής μας πληρούν τα κριτήρια ποιότητας.

Σημαντική πρωτοβουλία Πιτσάκη - Καλλίρη για την επόμενη μέρα στην εστίαση, το εμπόριο και τον τουρισμό της Κορινθίας


Mια πολύ σημαντική πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Πιτσάκης σχετικά με τα μέτρα δράσης που θα πρέπει να ληφθούν για την εστίαση, το εμπόριο και τον τουρισμό της Κορινθίας.

Αρνητικό το τέστ της 55χρονης για κορωνοιό


Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησής μας σχετικά με την 55χρονη η οποία δούλευε σε μεγάλη δημόσια υπηρεσία και παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα και από το ΚΑΤ τελικώς πήγε χθες  στο Νοσοκομείο Κορίνθου να κάνει το τεστ. 

55χρονη με συμπτώματα κορωνοϊού εργαζόταν κανονικά σε Δημόσια Υπηρεσία - Μετά από 5 ώρες αναζήτησης εντοπίστηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου


Τραγέλαφος τα όσα μαθαίνουμε σε καθημερινές ιστορίες κορωνοιού.Στην ιστορία αμφισβητείται η ατομική ευθύνη, μετέπειτα η κοινωνική ευθύνη του πολίτη και από την άλλη "το αψυχολόγητο χάος" των αρμοδίων υπηρεσιών. Διαβάστε λοιπόν!

Πανελλήνιες 2020: Πώς θα διεξαχθούν -Μάσκες, αποστάσεις, ανοιχτά παράθυρα και χωρίς ανεμιστήρες



Με προαιρετική χρήση μάσκας για τους υποψηφίους και υποχρεωτική για τους επιτηρητές, με απόσταση 1,5 μέτρου και φυσικό αερισμό στις αίθουσες, χωρίς ανεμιστήρες θα διεξαχθούν οι φετινές Πανελλήνιες 2020.

Τα δάνεια και τα χρέη των πολιτικών -Ποιοι είναι «πρωταθλητές»


Τα πόθεν έσχες των βουλευτών/ευρωβουλευτών, νυν και πρώην, για το οικονομικό έτος 2019 (χρήση 2018) που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν περιλαμβάνουν για κάποιους εξ αυτών μόνο υψηλά εισοδήματα και καταθέσεις, ογκώδη χαρτοφυλάκια και μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Νέο κόμμα στα σκαριά μέσα από τα σπλάχνα της ΝΔ


«Δημοκράτες» είναι το επικρατέστερο όνομα για το νέο κόμμα που κυοφορείται στο χώρο της κεντροδεξιάς. Πρωταγωνιστής στο εγχείρημα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος...

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: Τηλεδιάσκεψη για τα προβλήματα των αγροτών


Ευρεία τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες με αντικείμενο τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και εν γένει η αγροτική οικονομία εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας....

Άλλο Ομόνοια – Άλλο Κυψέλη


Του Απόστολου Παπαφωτίου

Όπου Ομόνοια: Oι πόλεις  της Βέροιας και των Γιαννιτσών
Όπου Κυψέλη: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σύσκεψη για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις Κορινθίας, Μάνης και Ταϋγέτου


Οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) για τιις περιοχές της Μάνης, του Ταϋγέτου και της Κορινθίας αποτέλεσαν αντικείμενο σύσκεψης υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην Τρίπολη.

Π. Νίκας: “Zητούμε οι αβεβαιότητες να μετατραπούν σε βεβαιότητες για το φυσικό αέριο στη Μεγαλόπολη”


Είναι απολύτως απαραίτητο οι αβεβαιότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για τη Μεγαλόπολη ως προς το φυσικό αέριο, για οικιακή χρήση και τηλεθέρμανση, να μετατραπούν σε βεβαιότητες μέσα από συγκεκριμένα και υπογεγραμμένα έγγραφα.