16 Οκτ 2012

Προορίζουν την Αγορά Λεχαίου για Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών


Σοβαρή η αποκάλυψη του ανεξάρτητου Δημοτικού συμβούλου του Δήμου Κορινθίων Γιώργου Πούρου ότι η Κυβέρνηση έχει στα άμεσα σχέδιά της τη μεταφορά του Κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών από το στρατόπεδο Κορίνθου στο εγκαταλελειμμένο κτήριο της Περιφερειακής Αγοράς Λεχαίου, που δεν λειτούργησε ποτέ!

Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της sfedona.gr...

Ευ. Βενιζέλος: Η τρόικα παίζει με τη φωτιά


Την έντονη αντίθεσή του στις αξιώσεις της τρόικας για τα εργασιακά εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ.Βενιζέλος μετά την συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι τον Φεβρουάριο του 2012 με τα μέτρα που ελήφθησαν φτάσαμε στο «ακραίο σημείο» για τα εργασιακά. Περαιτέρω παρεμβάσεις, πρόσθεσε, δεν βοηθούν σε τίποτα, ούτε στην ανάπτυξη ούτε στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας...

Φ. Κουβέλης: Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα


Μετά το τέλος της δραματικής συνάντησης των τριών πολιτικών εταίρων η οποία είχε διάρκεια τρεις ώρες, ο κ. Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα αφού οι αξιώσεις της ξεπερνούν τις αντοχές της κοινωνίας...

Την πώληση δικτύων της ΔΕΗ ζητά η τρόικα


Την πώληση σε ιδιώτες των δικτύων της ΔΕΗ, την έκδοση μηνιαίων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και συγκριτική μελέτη για τις αμοιβές των υπαλλήλων της ΔΕΗ σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης φέρεται να ζητά η τρόικα, ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Σκληρή απάντηση του Α. Πνευματικού στη Χρυσή Αυγή - Κάλεσμα στους φοβισμένους Κορίνθιους δημοσιογράφους να ορθώσουν το ανάστημά τους!


Τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Χιλιομόδι και τις δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, πως τοπικός άρχοντας συνοδευόταν απο μπράβους (φωτογραφίζοντας τον δήμαρχο της Κορίνθου Α. Πνευματικό) έβαλαν φωτιά και πολιτικό σκηνικό του δήμου Κορινθίων. Με σκληρή ανακοίνωση ο δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός καταφέρεται εναντίον όλων αυτών των επικοινωνιακών πρακτικών της Χρυσής Αυγής στην Κορινθίακαι καλεί τους....

«Απλά… παραδοσιακά… γαστρονομικά» - Σεμινάριο του Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου


Το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου διοργανώνει σεμινάριο με θέμα : «Απλά… παραδοσιακά… γαστρονομικά» Στόχος της δραστηριότητας αυτής είναι η προβολή της μεσογειακής διατροφής μέσα από την απλή παραδοσιακή οικιακή μαγειρική τέχνη και η στροφή των ανθρώπων στη χρήση των  τοπικών προϊόντων..

Nέα πτέρυγα κατασκευάζεται στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λυκειο Κορίνθου


Μέσα στα πλαίσια της εκπαιδευτικής πολιτικής του Δήμου Κορινθίων, εγκρίθηκε  ο  1ος ΑΠΕ  και  ο 1ος  Π. Κ. Τ. Μ. Ν. Ε.    δρομολογώντας την σύντομη αποπεράτωση  κατασκευής της νέας πτέρυγας στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Κορίνθου.
Το παραπάνω  έργο που η δαπάνη κατασκευής του ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.850.000,00..

Αμεση απάντηση Μπεγλίτη στη " λίστα" του "protothema.gr" : "Τα χρήματα είναι για την κάλυψη των σπουδών των παιδιών μου!"


Η λίστα που βγήκε εχθες στην ηλεκτρονική εφημερίδα "protothema.gr " με ονόματα πολιτικών, βουλευτών και πολιτικών αρχηγών που φέρονται να έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό χαρακτηρίζεται ήδη απο την εφημερίδα αμφιλεγόμενη.
Μέσα υπάρχει και το ονομα του Κορίνθιου...

Τατούλης: "Δεν εκβιάζομαι!"


"Πλανώνται πλάνην οικτρά αν νομίζουν από τα ΜΜΕ ότι μπορούν να μας εκβιάσουν. Δεν κιοτέψαμε ποτέ. 
Επί 25 συναπτά χρόνια έχουμε το πόθεν εσχες μας στη διάκριση και στον έλεγχο όλων των αρχών της χώρας. "
Αυτή ήταν μια προειδοποιητική δήλωση απο τον Πέτρο Τατούλη..

Έκθεση του ΟΟΣΑ από το 1996 για το πως να περάσει μια κυβέρνηση τα αυστηρά μέτρα λιτότητας στο πληθυσμό !


Το 1996, ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) δημοσιεύει στο 13ο τεύχος του επίσημου περιοδικού του, CAHIERS DE POLITIQUE ÉCONOMIQUE (στα Γαλλικά), ένα άρθρο του Κρίστιαν Μόρισον με τίτλο «Οι δυνατότητες πραγματοποίησης των διαρθρωτικών αναπροσαρμογών» (στα Αγγλικά)...

Οι Πορτογάλοι αντιδρούν στην πρωτοφανή λιτότητα


Χιλιάδες Πορτογάλοι διαδήλωσαν χθες, περικυκλώνοντας το Κοινοβούλιο της χώρας τους την ώρα κατάθεσης του νέου προϋπολογισμού, που προβλέπει σκληρότερα μέτρα για το 2013. Αίτημά τους για άλλη μια φορά, η παραίτηση της κυβέρνησης Κοέλιο. 
Ο νέος προϋπολογισμός λιτότητας προβλέπει, μεταξύ άλλων, δυσβάσταχτους φόρους για τα μεσαία...

Εργασιακά και απολύσεις στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών


Στη σημερινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση, παραπέμπονται τα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και κυρίως οι ανατροπές στα εργασιακά στον ιδιωτικό τομέα και οι απολύσεις στο Δημόσιο...

Μας ξεμπροστιάζει το Spiegel!


Η διαφθορά «ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα» και «οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και οι πλούσιοι συνεχίζουν το πάρτι» γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

«Πώς μπορεί κάποιος, ο οποίος δηλώνει ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ, να εμβάζει στο εξωτερικό 52 εκατ. ευρώ;

Ένα δέντρο… φρουτοσαλάτα!


Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών οι Αυστραλοί αγρότες James και Kerry West έχουν αναπτύξει, αυτό που οι ίδιοι ονομάζουν «Fruit Salad Tree», δηλαδή, ένα δεντρύλλιο σε γλάστρα που μπορεί να παράγει μια ποικιλία από διάφορα φρούτα, όλα σε ένα φυτό!

Το φυτό-θαύμα μπορεί να παράγει μέχρι και έξι...