18 Φεβ 2021

Ολυμπιακός – Αϊντχόφεν 4-2: Πολυβόλο γάζωσε την PSV με τέσσερις εκτελεστές


Απέναντι σε μια φύσει επιθετική ομάδα όπως η Αϊντχόφεν, ο Ολυμπιακός απέδειξε, ότι είναι καλύτερος σε όλα. Και στην επίθεση και στην άμυνα και στο μυαλό και στην επιθυμία. Τέσσερις φορές σκόραραν οι “ερυθρόλευκοι”, τις δύο πρώτες ισοφάρισαν...

Το επιτελικό κράτος δούλεψε


του Θάνου Καμήλαλη

Υπάρχει μία κάποια αγανάκτηση, ή έστω γκρίνια, για την για ακόμα μία φορά «ανικανότητα» του κρατικού μηχανισμού στα χρόνια των «Αρίστων» να μεριμνήσει για τους πολίτες του σε μία έκτακτη ανάγκη. Αυτό εκφράζεται ως ειρωνεία στην ιδέα του «επιτελικού...

Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 76-53: Κατάρρευση...


Αποκαρδιωτικός ο Ολυμπιακός, λύγισε στην Κωνσταντινούπολη από την φορμαρισμένη Αναντολού Εφές (76-53), έφτασε τις πέντε σερί ήττες και έπεσε στο 11-14 μετά από την 25η αγωνιστική της EuroLeague.

Η ζωή είναι αλλού...


Κατέ Καζάντη

Η κατηγορική προσταγή του προτεστάντη που θέτει uber alles τη δουλειά, καταδιώκει τα ανθρώπινα όντα σε κάθε στιγμή της, ταπεινής, ζωής τους. Το πρόταγμα, που εικόνισε το ανθρώπινο αίσχος με την επιγραφή στην πόρτα του Άουσβιτσς, το διαβόητο...

«Κλείδωσε» η σύσταση για διπλή μάσκα...


Της Ρούλας Σκουρογιάννη

Το ότι η εφαρμογή της χρήσης μάσκας «πράγματι σώζει ζωές», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, σε σημερινή του δήλωση, μέσω της οποίας...

Κορονοϊός: 1.400 νέα κρούσματα, 27 θάνατοι και 320 διασωληνωμένοι –15 κρούσματα στην Κορινθία - Επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων σε Αρκαδία

 


Στα 1.400 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, με βάση την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Πέμπτη (18/02), και από αυτά τα 687 καταγράφονται στην Αττική και τα 160 στη Θεσσαλονίκη. Όπως έγινε γνωστό, 27 ασθενείς κατέληξαν σε 24 ώρες, μετά..

Δήμος Ερμιονίδας: Κατάθεση πρότασης στο "Αντώνης Τρίτσης" ενός μεγάλου έργου


Το να κατατεθεί μια πρόταση ενός έργου με την προσδοκία να ενταχθεί γρήγορα σε ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα σημαντικό έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή. Χρειάζεται πρόταση ολοκλήρωμένη , κατατεθειμένη με τις αναλογες..

Βρέθηκε λύση για την κάλυψη των αναγκών σε Κ.Υ., ιατρεία και εμβολιαστικά κέντρα


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα με την παρουσία του διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου Γρηγόρη Καρπούζη, τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας Νεμέας και Κιάτου και τον πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου..

Κόρινθος: Μεγάλη ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στην Κόρινθο


Σε φάση  συναγερμού έχει τεθεί η Κορινθία μετά και τις δηλώσεις Κικίλια πως είναι μια από τις 11 περιοχές που προβληματίζουν για την αύξηση των κρουσμάτων.Αυτή την στιγμή 5 ασθενείς βρίσκονται στην ΜΕΘ του νοσκομείου Κορίνθου και άλλη 14 στην κλινική για Covid-19, ενώ 3 περιπτώσεις..

Συνάντηση Μ. Σούκουλη και Κ. Φρούσιου με τον αναπληρωτή Υπουργό Στ. Πέτσα- Τι συζητήθηκε

 


Συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κο Στέλιο Πέτσα και τον Δήμαρχο Νεμέας κο Κώστα Φρούσιο είχε η βουλευτής Μαριλένα Σούκουλη. Στο επίκεντρο της συζήτησης μας βρέθηκαν μεταξύ άλλων :

Δήμος Βέλου Βόχας: Eτοιμάζονται οι παιδικές χαρές..



Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης των οργάνων των παιδικών χαρών του Δήμου Βέλου Βόχας,έτσι ώστε με το ξεκίνησμα της άνοιξης και με την ελπίδα ότι θα αρθούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό..

" e- Λιανικό": Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης


Την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 13:00 ξεκινάει η υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης,
όσον αφορά τη δράση «e-Λιανικό» Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για..

Υπ. Τουρισμού: «Κατάσχει» τις Ιαματικές Πηγές - Έντονες αντιδράσεις από τους ΟΤΑ- Τι θα κάνει το Λουτράκι;

 


Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η πρόθεση του υπουργείου Τουρισμού να προχωρήσει στην κατάσχεση Ιαματικών Πηγών και παρακείμενων τουριστικών εγκαταστάσεων, που σήμερα ανήκουν σε δεκάδες..

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων: Μπες στον διασκεδαστικό κόσμο της ανακύκλωσης!


Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, προσφέρει στους δημότες την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο ανακύκλωσης,
μέσα από ολιγόλεπτες εκπαιδευτικές «Πράσινες Αποστολές - Green Missions». Ο χρήστης..

Αστυνόμευση στα ΑΕΙ: Ο Γιάννης Πανούσης μιλά για την επόμενη μέρα


Η λεγόμενη πανεπιστημιακή αστυνομία,
εκτός από τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας και πέραν των κραυγών περί ανελευθερίας στη διακίνηση των ιδεών, δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα το σημαντικό στην ασφάλεια των ΑΕΙ. Η εσωτερική λειτουργία των πανεπιστημίων, με τους παραδοσιακούς τρόπους δυναμικής αντιπαράθεσης των..

Κυβερνώσα αντιπολίτευση

 


Της Νικόλ Λειβαδάρη

Όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης ερωτάται γιατί έμεινε η μισή Αττική δύο ημέρες στον πάγο χωρίς ρεύμα επειδή χιόνισε, απαντά ότι... επί ΣΥΡΙΖΑ..

Φορολογικές δηλώσεις: Μειώσεις σε φόρο εισοδήματος, αύξηση επιστροφών

 


Μετά τις 10 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει το Taxisnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Νωρίτερα θα πρέπει το υπουργείο Οικονομικών να έχει λάβει μια σειρά από κρίσιμες αποφάσεις που επηρεάζουν τον φόρο του..

Κορωνοϊός: Κορινθία και Αργολίδα μέσα στις 11 περιοχές που προβληματίζουν λόγω αύξησης των κρουσμάτων

 


Χθες παρουσιάστηκε σημαντική άνοδος των πολιτών που μπήκαν σε ΜΕΘ, καθώς αυξήθηκαν σε 313, με την Αττική να μην έχει αρκετές διαθέσιμες κλίνες πλέον. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας..

Ποια έργα αφορούν την Κορινθία στις αποφάσεις του Περιφερειακού Ταμείου ανάπτυξης


 Σειρά σημαντικών αποφάσεων έλαβε το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο συνεδρίασε χθες  στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.Ειδικότερα, στη συνεδρίαση εγκρίθηκε η παραλαβή του 1ου παραδοτέου της Ενωσης Εταιριών..