25 Ιουν 2021

Χαλάρωση, τουρισμός και μετάλλαξη Δέλτα: Το νέο κυβερνητικό ρίσκο


Μαρίνα Αλεξανδρή

Πέρσι είχαμε το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, τις ορδές του οδικού τουρισμού που έμπαινε με αμφιβόλου ποιότητας και αξιοπιστίας rapid tests από τα βόρεια σύνορα της χώρας και τα στοιχεία του British Public Health που έδειχαν, ότι στο τέλος του καλοκαιριού το 25% όσων βρετανών επέστρεφαν από διακοπές και ήταν...

Νέα ιδιωτική επικουρική σύνταξη: Αβέβαιο όφελος, τεράστιο ρίσκο για τους ασφαλισμένους


Χριστίνα Κοψίνη

Για πρώτη φορά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας παραδέχεται, ότι το κόστος μετάβασης στο νέο σύστημα θα φτάσει τα 56 δισ. ευρώ τις επόμενες δεκαετίες, με άγνωστες επιπτώσεις στο δημόσιο χρέος αλλά και στις παροχές των ασφαλισμένων, ιδιαίτερα από το 2040 και μετά ● Μόνο οι ιδιωτικές...

«Φρένο στην ενεργειακή λαίλαπα»


Τάσος Σαραντής

Πανελλαδικό συλλαλητήριο διοργανώνεται το Σάββατο στην Αθήνα από το Πανελλαδικό Δίκτυο συλλογικοτήτων ενάντια στην εμπορευματοποίηση της ενέργειας και στον «μύθο της πράσινης ανάπτυξης».

Κορονοϊός: 395 νέα κρούσματα, 21 νεκροί και 239 διασωληνωμένοι. 5 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε, ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 395. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 21 συμπολίτες μας. Στους 239 οι διασωληνωμένοι.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής (25/06), ότι τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του...

Sextortionscam: Τι να κάνετε αν λάβετε εκβιαστικό email - Ζητούν ποσά σε bitcoin εντός 50 ωρών


Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΔΗΕ), καθώς επιτήδειοι προσπαθούν να τους εξαπατήσουν, μέσω αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκβιαστικού περιεχομένου.

Σουηδία γίναμε (ή όχι;)


Γεράσιμος Λιβιτσάνος

"Σκανδιναβούς" στο ασφαλιστικό, "τριτοκοσμικούς" στο εργασιακό μας θέλει όπως φαίνεται το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση.

Σε περίπτωση που δεν το έχετε προσέξει, το πρότυπο...

1ο Foot Tennis (ποδοτέννις) στο Δήμο Βέλου Βόχας

 


1ο Foot Tennis (ποδοτέννις) στο Δήμο Βέλου Βόχας στην παραλία Βραχατίου (απέναντι από την είσοδο του ΑΛΚΥΟΝ) 25, 26 & 27 Ιουνίου και ώρες 19.00 - 23.00

Πρεμιέρα στο τριήμερο τουρνουά foot tennis σήμερα στις 19.00 στην παραλία Βραχατίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Βέλου Βόχας.

Τηλεδιάσκεψη για τα μέτρα που θα ληφθούν για την αποκατάσταση της περιοχής που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά στον Σχίνο


Στην ευρεία τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί για τα απαιτούμενα μέτρα αποκατάστασης και τις παρεμβάσεις
που χρειάζονται στις πληγείσες περιοχές, συμμετείχε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γ. Γκιώνης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν..

Α. Λυμπέρης: Ο αγροτικός κόσμος της Αργολίδας βρίσκεται στα όρια επιβίωσης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη δική της εικονική πραγματικότητα


Κραυγαλέα είναι  η υποβάθμιση της Αργολικής γεωργικής οικονομίας από τον εμπαιγμό της Περιφερειακής Αρχής Νίκα.

Στην Αργολίδα υπάρχει σημαντική αγροτική δραστηριότητα, με πληθώρα καλλιεργειών  ( εσπεριδοειδή, βερίκοκα,  ροδάκινα, νεκταρίνια, ελιές κλπ)  και..

Ο Βαγγέλης Γιαννακούρας πάει ΣΥΡΙΖΑ;


 Λέγεται και γράφτηκε κιόλας,  πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κοντά σε μία ακόμα μεταγραφή από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ο Β. Γιαννακούρας, επί σειράν ετών αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας με τον Π. Τατούλη και πάλαι ποτέ... «πράσινο» στέλεχος, είναι κοντά στο να «κλειδώσει» τη..

Εχει ΣΥΝΕΔΡΙΟ το ΚΚΕ και ούτε ...άχνα τα ΜΜΕ του "συστήματος"(δηλ. ΟΛΑ)!



Του Νίκου Φλαούνα

Ανακοινώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος
οτι θα διεκδικήσει την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ και θα το κάνει ξανά ΠΑΣΟΚ και γίνεται είδηση σε όλα τα συστημικά ΜΜΕ, με την ...δέουσα μεγαλοπρέπεια που επιβάλουν οι "δεξιόστροφες" προσεγγίσεις.

ΚΙΝ.ΑΛ.: Στηρίξτε τις επιχειρήσεις Κορινθιακής Σταφίδας και τους Σταφιδοπαραγωγούς.


Σε συνέχεια της Ερώτησης που είχαμε καταθέσει στις 8 Φεβρουαρίου 2021 αναφορικά με τη στήριξη των παραγωγών Κορινθιακής Σταφίδας, οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Παπανδρέου, Βασίλης Κεγκέρογλου, Απόστολος Πάνας, Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Κατρίνης και Ανδρέας Πουλάς κατέθεσαν νέα Ερώτηση στη Βουλή για την στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων Κορινθιακής Σταφίδας και των σταφιδοπαραγωγών.

Οι ανατροπές στο Ασφαλιστικό για νέους, «παλιούς», επικουρικές & το νέο Δημόσιο Ταμείο


 Σημαντικές αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις φέρνει το νομοσχέδιο για το νέο μοντέλο στην επικουρική ασφάλιση. 
Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά» παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο. Το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης θα τεθεί σε ισχύ από 1ης/1/2022.

Με e-mail στους γονείς βαθμοί και τίτλοι προόδου στα Δημοτικά σχολεία


Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας δεν απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων και κηδεμόνων στη σχολική μονάδα (δημοτικά σχολεία) , προκειμένου να λάβουν βαθμούς και τίτλους των παιδιών τους. Η απόφαση αναφέρει ότι η επίδοση της βαθμολογίας θα γίνει φέτος στα Δημοτικά σχολεία είτε μέσω ηλεκτρονικού..

Μετάλλαξη Δέλτα: Γιατί χτύπησε συναγερμός -Τα κρούσματα στην Ελλάδα, ποιος είναι ο φόβος


Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στις υγειονομικές Αρχές της χώρας η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού, η οποία αρχίζει να εξαπλώνεται και στην Ελλάδα, με τους ειδικούς να απευθύνουν έκκληση στους πολίτες για εμβολιασμό. Μπορεί τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία να χαλαρώνουν σταδιακά -με..

Σήμα SOS για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην δακοκτονία - Τι λέει η Περιφέρεια

 


Αμεσα ξεκινά το πρόγραμμα δακοκτονίας στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε μέσω τηλεδιάσκεψης χθες  με τους διευθυντές των 6 ΔΑΟΚ, με την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Εγγείων Βελτιώσεων Νίκωνα Τζινιέρη.