17 Νοε 2020

Χρ. Δήμας / Τιμούμε το Πολυτεχνείο, όπως θα ήθελαν και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του: Προφυλάσσοντας την υγεία όλων.


Σήμερα, τιμούμε τη μνήμη και τον αγώνα εκείνων που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία και την Δημοκρατία απέναντι στον ολοκληρωτισμό.

Φέτος, δεν γιορτάσαμε όπως θα θέλαμε, λόγω των ιδιαίτερων και πρωτόγνωρων συνθηκών που ζούμε..

Κορωνοϊός / 63 θάνατοι και 443 διασωληνομένοι - 2.422 νέα κρούσματα


Τα 1.228 έφτασαν τα θύματα της πανδημίας.

Νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, οι οποίοι έφτασαν τους 443, ενώ

Σκληραίνει η κόντρα για την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Θα κλείσει για όσο καιρό χρειαστεί μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος δηλώνει ο Δ. Καμπόσος


 Αποφασισμένη να προχωρήσει σε δικό της έλεγχο στην “Πελοπόννησος ΑΕ”,
όσο χρόνο και αν πάρει αυτή η διαδικασία, είναι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρός της..

Ποιος ήταν ο Ανδρέας που κτυπούσαν στην ταράτσα - Ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Ανδρέα Λεντάκη - Της Τζένης Σουκαρά


 «Χτυπούν το βράδυ στην ταράτσα τον Ανδρέα / μετρώ τους χτύπους το αίμα μετρώ / πίσω απ’ τον τοίχο πάλι θα ’μαστε παρέα / τακ τακ εσύ τακ τακ εγώ», τραγουδούσε ο Μίκης Θεοδωράκης στο «Σφαγείο» του.

2 επιστολές στον Υπουργό Οικονομικών στελνει το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και ζητά Ρύθμιση οφειλών και μείωση τελών κυκλοφορίας


Με επιστολή του το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο  Πελοποννήσου απευθυνόμενο στον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταικούρα
του ζητά α) την αναστολή του  Ν 4738/2020 «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας» (πτωχευτικός κώδικας) και β)την..

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για την 47η Επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου

 


Ψήφισμα για την 47η Επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην χθεσινή συνεδρίαση του.Το ψήφισμα κατέθεσε η παράταξη του Πέτρου Τατούλη και..

Με πορεία η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στους δρόμους της Κορίνθου τίμησε την Εξέγερση του Πολυτεχνείου


Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας,με παρόντα τον βουλευτή Γιώργο Ψυχογιό,
 τιμώντας  την σημερινή επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου,τηρώντας όλα τα απαραίτητα..

Rapid covid test στην Δ.Ε Τενέας του Δήμου Κορινθίων


Οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων και την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας
, στα πλαίσια της πρόληψης της διασποράς του Covid-19 και της..

Στη Δημοτική Αστυνομία υπάλληλοι των δήμων -Εργασία εκτός ωραρίου & σαββατοκύριακα (τροπολογία)


 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ με την οποία, δίνεται η  δυνατότητα στους δημάρχους να αναθέτουν αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας σε διοικητικούς υπαλλήλους κατέθεσε χθες το βράδυ το υπουργείο Εσωτερικών στο νομοσχέδιο του υπουργείου..

Πολυτεχνείο: Ένταση στην Πανεπιστημίου μεταξύ αστυνομίας και ΠΑΜΕ –Επίθεση στον βουλευτή Θ. Παφίλη - Πέντε προσαγωγές


Πολύ μεγάλη ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, συγκεκριμένα στην Πανεπιστημίου, μεταξύ της Αστυνομίας και μελών του ΠΑΜΕ που βρίσκονταν στο σημείο, μετά την πορεία του ΚΚΕ προς την Αμερικανική Πρεσβεία με...

Π.Πιτσάκης:"Σήμερα τιμάμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και την προσφορά τους στη Δημοκρατία"



 47 χρόνια πέρασαν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα, τον Νοέμβρη του 1973.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου θα είναι πάντα διαχρονικό. Σήμερα τιμάμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και την προσφορά τους στη δημοκρατία..

Το Νοσοκομείο Κορίνθου αντικαθιστά τον παλαιό εξοπλισμό Βιοϊατρικής Τεχνολογίας μέσα από το ΕΣΠΑ

 


Σας γνωστοποιούμε ότι μετά από προσπάθεια μηνών εγκρίθηκε το Τεχνικό Δελτίο Προτεινόμενης Πράξης με τίτλο «Προμήθεια Επιστημονικού, Ιατροτεχνολογικού και Λοιπού..

Στο Πολυτεχνείο ο Κυρ. Μητσοτάκης: «Η επέτειος αποκτά νέο νόημα μέσα στις περιστάσεις στις οποίες γιορτάζεται» [Βίντεο]


Στεφάνι στο Πολυτεχνείο κατέθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την 47η επέτειο από την εξέγερση κατά της δικτατορίας

Η Αντιμεταρρύθμιση του Κυριάκου Μητσοτάκη


Νίκος Ξυδάκης

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρήκε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέτοιμη να προστατέψει τη δημόσια υγεία ή τουλάχιστον να διαχειριστεί τις ζημιές. Βρήκε όμως έτοιμο τον πρωθυπουργό, να απεκδυθεί της δικής του πολιτικής ευθύνης, έτοιμο να...

Πολυτεχνείο / Ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΑΤ-ΕΣΑ τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας

Με τήρηση όλων των επιβαλλόμενων μέτρων προστασίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στον χώρο μπροστά από...

«Έσπασε» στην πράξη η απαγόρευση των συναθροίσεων: Πορεία του ΚΚΕ στην αμερικανική πρεσβεία (βίντεο)

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, απολύτως συντεταγμένα και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού, πραγματοποίησαν πορεία στην αμερικανική πρεσβεία «σπάζοντας»

Το ιστορικό μήνυμα των ημερών


Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973 δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ηταν φυσικό επακόλουθο της κατάστασης που είχε δημιουργήσει στη χώρα η δικτατορία. Οι λαϊκές ελευθερίες και τα πολιτικά δικαιώματα, ατομικά και συλλογικά, είχαν μπει στον γύψο.

Ιδιωτικό χρέος: Έρχεται ''τσουνάμι'' 20 δισ. ευρώ το 2021 χωρίς... εμβόλιο


Τάσος Δασόπουλος

Μέχρι στιγμής η νέα επώδυνη φάση απειλεί, να δημιουργήσει μέχρι και το τέλος της χρονιάς μια "νέα γενιά" ιδιωτικού χρέους, που θα υπερβαίνει τα 20 δισ. και

Τσίπρας: Η επέτειος του Πολυτεχνείου ενοχλούσε πάντα τη Δεξιά

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και της Δεξιάς, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με...

Σε αστυνομικό κλοιό το κέντρο της Αθήνας - Κλειστοί σταθμοί του μετρό


Ακόμη πιο ενισχυμένα είναι τα αστυνομικά μέτρα ακόμη και σε σχέση με πέρυσι,
όταν φυσικά η πορεία του Πολυτεχνείου δεν ήταν απαγορευμένη, με την Αθήνα να παραπέμπει από νωρίς το πρωί σε «φρούριο», κυρίως γύρω από..

Θαυμάστε on line τα έργα των καλλιτεχνών της EPsilon Art Gallery

 


Σε ένδειξη αλληλεγγύης στις αίθουσες τέχνης που θα παραμείνουν κλειστές λόγω της εφαρμογής των νέων προληπτικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης αποφάσισε να παρατείνει την Art Athina Virtual έως τις 22 Νοεμβρίου 2020. Θαυμάστε online τα έργα των καλλιτεχνών της EPsilon Art Gallery..

Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια νομών Πελοποννήσου: Κάλεσμα σε πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 26 Νοέμβρη


Στον γύψο να μπει κάθε αντεργατικός νόμος

Την στιγμή που η χώρα με κύρια ευθύνη των κυβερνητικών επιλογών βρίσκεται για δεύτερη φορά σε lockdown και με μια πανδημία να σαρώνει τη χώρα και..

Εκτακτη ενίσχυση: Κλείδωσε η απόφαση, ποιοι θα λάβουν και πόσα χρήματα


 Την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη, αναμένονται οι ανακοινώσεις της έκτακτης ενίσχυσης σε νοικοκυριά, που κρίθηκε ότι δεν στηρίχθηκαν επαρκώς από το Μάρτιο ως τώρα.

Μαρία Καλλίρη: Παράταση επιδομάτων Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος & Επιδόματος Στέγασης


Ο Δήμος Bέλου Βόχας, σας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού υπεγράφη Υπουργική Απόφαση, με την οποία παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων των προγραμμάτων, «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» και «Επίδομα Στέγασης», οι οποίες..

Πέντε έργα για την αναβάθμιση των νοσοκομείων της Περιφέρειας ενέταξε η περιφέρεια στο ΠΕΠ


Πέντε έργα,
συνολικού προϋπολογισμού 9.283.107,02 ευρώ, που αφορούν την αναβάθμιση των υποδομών των δημόσιων δευτεροβάθμιων δομών υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη...

Νέες αλλαγές στα σούπερ μάρκετ: Αυτά τα είδη θα πωλούνται κατ' εξαίρεση από σήμερα


Κουβέρτες, θερμαντικά σώματα και είδη για το ψύχος θα επιτραπεί να πωλούν τα σούπερ μάρκετ, ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι φέρει τη μεγάλη ευθύνη να ανοίξουν τα..

Σύψας: Προετοιμαστείτε για κυλιόμενα lockdown έως την άνοιξη- Θα έχουμε δύσκολο χειμώνα

 


Για την τεράστια πίεση που ασκείται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας στο σύστημα υγείας, τα στοιχεία που ανησυχούν τους ειδικούς αλλά και το ενδεχόμενο κυλιόμενων lockdown μίλησε ο καθηγητής..

Τα δικαιώματά μας σε καιρό πανδημίας και η σύγκρουση για το Πολυτεχνείο


Του Χρήστου Παπαγιάννη

Το τανκ της Χούντας εισβάλει στην είσοδο του Πολυτεχνείου, ακούγονται πυροβολισμοί και ένας φοιτητής από το ραδιόφωνο των εξεγερμένων απαγγέλλει τον εθνικό ύμνο και με μια σπαρακτική...