30 Μαΐ 2016

Γιατί και η φιλοξενία θέλει το κατιτίς της - Γράφει η Τζένη Σουκαρά


Λοιπον! Πατριώτη μου Πελοποννήσιε, οι πρόσφυγες έρχονται και καλώς να ορίσουν οι πονεμένοι άνθρωποι..Κι εσύ καχύποπτε που λοξοκοιτάς, σου λέει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ,Μαρία Θελερίτη,  ότι θα το πάρεις το κατιτίς σου ως κοινωνία..Θα σου το δώσει ο πρόσφυγας σε φακελάκι σαν πηγαίνει για εγχείρηση χολής.

Ένα ακόμη βήμα στο δρόμο της ανοησίας


Του Κώστα Λαπαβίτσα
Με τη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ στις 24 Μαΐου ολοκληρώθηκε η παράδοση του πάλαι ποτέ ριζοσπαστικού ΣΥΡΙΖΑ στην Κομισιόν και το ΔΝΤ. Η συμφωνία οδηγεί την Ελλάδα ακόμη πιο κοντά στην κατάπτωση.
Εν συντομία, το Γιούρογκρουπ αποφάσισε, να αποδεσμεύσει

Εξεταστική Επιτροπή για την Άλωση της Πόλης συστήνει η κυβέρνηση


Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, πως η Κωνσταντινούπολη θα είχε σωθεί, αν ήταν σε Μνημόνιο.
Με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Πόλης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγορεί τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, ότι δεν είχε προσφύγει στο ΔΝΤ, για να χρωστάει το Βυζάντιο παντού και να είναι ανίκητο, όπως είναι η σημερινή Ελλάδα.

Δυο χιλιάδες χρόνια δούλοι... μέχρι το μεδούλι


Άρης Χατζηστεφάνου
Η άποψη της Αννας Βαγενά ότι 99 χρόνια εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας δεν είναι δα και το τέλος του κόσμου, δεν διεκδικεί εύσημα πρωτοτυπίας. Σε διαφορετικές μορφές η ίδια έκφραση διατυπώνεται από εκατοντάδες Ελληνες πολιτικούς και κυβερνώντες από τα χρόνια της... ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Οι μισθοφόροι του Ξέρξη


Του Στάθη
Ήδη από την προεκλογική περίοδο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βάδιζε αμάχητος προς την εξουσία, ένα κορυφαίο θέμα, το Σχέδιο Βήτα, ήταν θέμα ταμπού. Κάθε συζήτηση για αυτό το ζήτημα είχε «κηρυχθεί εκτός νόμου».

Άφησε τα γυαλιά του σε πάτωμα γκαλερί και τα πέρασαν για έργο τέχνης!

Νεαροί από το Σαν Φρανσίσκο κατάφεραν και προκάλεσαν έναν… καλλιτεχνικό πανικό σε μια γκαλερί, όταν απλώς τοποθέτησαν ένα ζευγάρι γυαλιά οράσεως στο πάτωμα, τραβώντας τα...

Η μεγαλύτερη απόδειξη στην ιστορία των Μαθηματικών φτάνει τα 200 terabyte!


Και τώρα βγάλτε μια κόλλα χαρτί. Ή μάλλον βγάλτε μερικά εκατομμύρια κόλλες. 
Τρεις μαθηματικοί καμαρώνουν για τη μεγαλύτερη απόδειξη μαθηματικού προβλήματος, ένα τερατώδες αρχείο των 200 terabyte, περίπου όσο το σύνολο των ψηφιοποιημένων βιβλίων στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. 
Όπως αναφέρει ο δικτυακός τόπος του...