12 Σεπ 2010

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ

Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά μετά δυσκολίας και μας δείχνει το δρόμο της μετάβασης για τη νέα σεζόν που κάποιοι την χαρακτηρίζουν  δύσκολη.
Δύσκολο φθινόπωρο ,ψυχρός ο χειμώνας ,«τραμπάλα» παίζει το πετρέλαιο με τον ΦΠΑ  ,γελώντας χαιρέκακα με την δική μας αγωνία για τα μελλούμενα..
Παντού ακούγονται οι σιδεριές των λουκέτων που κλειδώνουν, που αμπαρώνουν ,που ετοιμάζονται κάνοντας δοκιμές να κουμπώσουν με τα ρολά των παραδομένων επιχειρήσεων στα χρέη ..Πιο κει στοιχίζονται οι στρατιές των ανέργων και παραδίπλα πραγματοποιείται  η προθέρμανση των υποψηφίων «στο στράτευμα»

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΗΝ ΑΛΜΥΡΗ

Δυο  κουκουλοφόροι ληστές μπήκαν χθες στις 20.30 το βράδυ και με την απειλή Καλάσνικοφ και ενός πιστολιού, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους.
Μόλις πήραν τα λεφτά έφυγαν με τη βοήθεια ενός συνεργού τους.300 ευρω ήταν η λεία τους ..

Τόσα χρήματα υπήρχαν την ώρα της ληστείας, στο ταμείο του καταστήματοςστην Αλμυρή, Δήμου Σαρωνικού Κορινθίας..


Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι η πρώτη επίσημη συνάντηση των υποψηφίων και συνεργατών του συνδυασμού της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης, του υπ. Δημάρχου Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας –Αγ. Θεοδώρων, Παύλου Παύλου.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και οι συνδημότες  από τους Αγίους Θεοδώρους που θα είναι υποψήφιοι στο ευρέως ανανεωμένο και νικηφόρο ψηφοδέλτιο της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης.
Την εισήγηση του υπ. Δημάρχου ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων.

ΣΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ

Απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών, ενώ μετα το τέλος της διαδήλωσης προπηλακίστηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Είχε προηγηθεί πορεία των ιδιοκτητών φορτηγών-βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του «Μακεδονία Παλάς».
Στη διάρκεια της συνέλευσης που έγινε στη συνέχεια αποφασίστηκε νέος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Θερμό αναμένεται να είναι το φθινόπωρο για τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς δεκάδες επιδόματα μπαίνουν στην προκρούστεια κλίνη, ώστε να διαμορφωθεί ένα νέο ενιαίο πλαίσιο μισθοδοσίας και να εξοικονομηθεί έως και ένα δισ. ευρώ την επόμενη τριετία. Από 1ης Νοεμβρίου η...
καταβολή των μισθών θα γίνεται μέσω τραπεζικών λογαριασμών από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ενώ εντός του πρώτου τριμήνου της νέας χρονιάς θα έχει διαμορφωθεί το νέο μισθολόγιο.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ

Πληθαίνουν τα περιστατικά επίθεσης ακόμα και ξυλοδαρμού κατά  ανυπεράσπιστων και αδύναμων γερόντων με στόχο οι δράστες ν' αρπάξουν  χρήματα τους.
Άλλο σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα όταν τρεις ληστές μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένου, στο Κεφαλάρι Κορινθίας, μέσα στο οποίο βρισκόταν και ο αδερφός του.
Οι τρεις γεροδεμένοι άνδρες τα έβαλαν με τα δυο γεροντάκια τα οποία μάλιστα απειλούσαν ότι θα τα χτυπήσουν, αν δεν τους έδιναν όσα χρήματα είχαν.
Τελικά οι ηλικιωμένοι τους έδωσαν τα λεφτά τους και οι δράστες έφυγαν σαν κύριοι.

ΤΕΛΙΚΩΣ...ΦΘΗΝΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Τέλος στα σενάρια αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης βάζει ο υφυπουργός οικονομικών Φ. Σαχινίδης αναφέροντας παράλληλα οτι εξετάζεται η αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη.Μετά τις έντονες αντιδράσεις για την εξίσωση του φόρου ανάμεσα στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης η κυβέρνηση φαίνεται πως κάνει πίσω και επαναφέρει το σενάριο για την αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ, μόνο που αυτή τη φορά διευκρινίζεται οτι η αύξηση θα είναι μόνο 2 μονάδες.Οπως είπε το πρωί στο MEGA o υφυπουργός οικονομικών Φ. Σαχινίδης, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει τον συντελεστή ΦΠΑ απο το 11 στο 13%.Αυτό όμως σημαίνει οτι θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στον οικογενειακό προυπολογισμό αλλά και στην αγορά καθώς θα αυξηθούν είδη πρώτης ανάγκης, όπως τα τρόφιμα.

Ο Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ σύμβουλος του Πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο κ. Λ. Παπαδήμος, τέως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο συμβουλευτικός ρόλος του κ. Παπαδήμου συμφωνήθηκε ύστερα από εκτενή συνομιλία που είχε μαζί του ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου την περασμένη Πέμπτη και αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από το Μέγαρο Μαξίμου.

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ

Δύο εξαγγελίες ξεχώρισαν από την ομιλία του πρωθυπουργού. Πρώτον ότι θα δοθεί η δυνατότητα να κλείσουν όλες οι ανέλεγκτες χρήσεις, καθώς και οι υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια, με ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που αίρει τη υφιστάμενη σήμερα δυνατότητα να χρησιμοποιείται η δικαστική προσφυγή ως μέσο φοροαπαλλαγής. Δεύτερον ανακοίνωσε την μείωση του συντελεστή φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών από το 24% στο 20% σε έναν χρόνο, από 1η Ιανουαρίου 2011.

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Η συσπείρωση των πολιτών γύρω από τα δύο μεγάλα κόμματα και η άποψη ότι είναι λανθασμένη η στρατηγική της ΝΔ κατά του Μνημονίου είναι τα χαρακτηριστικά της νέας δημοσκόπησης της Κάπα Research, η οποία δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής.
Συγκεκριμένα, το 50,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να σταματήσει την επίθεση κατά του Μνημονίου, έναντι 39,1% που δηλώνει ότι πρέπει να συνεχίσει.