27 Δεκ 2016

Το Πεντάγωνο σκηνοθετεί το πραγματικό Blade Runner


Άρης Χατζηστεφάνου 

Ο περισσότερος κόσμος δεν θα ζει σε πόλεις του φωτός αλλά σε μια αθλιότητα ρύπανσης και περιττωμάτων 
Μάικ Ντέιβις 

Το Blade Runner 2049 αναμένεται να κυκλοφορήσει σε δέκα μήνες και, όπως μαρτυρά ο τίτλος του, η υπόθεση διαδραματίζεται στο μακρινό έτος 2049 μ.X. (11 χρόνια πριν από την ελάφρυνση του...

Το μνημείο του άγνωστου καλλιτέχνη


Μπορεί να είναι Χριστούγεννα και οι πάντες να σαβουρώνουν γαλοπούλες και γλυκά, αλλά οι καλλιτέχνες της χώρας δεν σταματούν ποτέ τις εικαστικές παρεμβάσεις και τα πολιτιστικά δρώμενα.
Μια ομάδα νέων καλλιτεχνών έκανε χτες την παρέμβασή της στην πλατεία Ραλλού Μάνου, ανάμεσα στην Αμαλίας και την Φιλελλήνων.

Ένα πανέμορφο γλυπτό κοσμεί πια αυτή την πλατεία.

Ένα παρατημένο βάθρο (στο οποίο οι ταξιτζήδες εναπόθεταν...

Σεξ με ρομπότ: Σύντομα πραγματικότητα!

  
Σεξουαλικές σχέσεις με ρομπότ είναι κάτι που αφορά το πολύ κοντινό μέλλον, προέβλεψε ένας ερευνητής της τεχνητής νοημοσύνης σε εκδήλωση στο Λονδίνο, αφιερωμένη στα διαδραστικά σεξουαλικά παιγνίδια και στις σχέσεις με ανθρωποειδή.
Εάν το σινεμά και η τηλεόραση, με τα πρόσφατα παραδείγματα των...

O πρώτος φωτοβολταϊκός δρόμος αξίας 5 δισ. ευρώ στη Νορμανδία


Μια λωρίδα 1 χιλιομέτρου, σε έναν επαρχιακό δρόμο της κωμόπολης Tourouvre-au-Perche, 3.500 κατοίκων, στην Νορμανδία, καλύφθηκε με πάνελ φωτοβολταϊκών.
Ειδικά υλικά επιτρέπουν στα πάνελ, να αντέχουν σε κυκλοφορία παντός τύπου οχήματος (ακόμη και φορτηγών), ενώ δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα στα λάστιχα των αυτοκινήτων.