20 Μαΐ 2021

ΚΙΝΑΛ για φωτιά στον Σχίνο: Άβουλοι και μοιραίοι περιμένουν τη φωτιά να σβήσει

 


Αιχμηρή κριτική ασκεί το Κίνημα Αλλαγής στην κυβέρνηση αναφορικά με τις ενέργειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Σχίνο Κορινθίας.

«Ακόμη μια φορά απαράσκευοι, ακόμη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων», σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής.Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του ΚΙΝΑΛ: «Η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη..

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει αποδειχθεί ανεπαρκής στην πρόληψη φυσικών καταστροφών


 Για ανεπάρκεια στην πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, κατηγορεί την κυβέρνηση, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή την πυρκαγιά στην Κορινθία και καταγγέλλει «έλλειψη συντονισμού και αδυναμία ελέγχου της κατάστασης».

Κορονοϊός: 1.918 κρούσματα, 54 θάνατοι, 626 διασωληνωμένοι/ 12 κρούσματα η Κορινθία



Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη 20 Μαΐου, 1.918 νέα κρούσματα κορονοϊού, 54 θανάτους και 626 διασωληνωμένους ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 295 (ημερήσια μεταβολή -3.28%). Tα τεστ που πραγματοποιήθηκαν ήταν 56.523 (PCR:16.349, RAPID: 40.174) και η θετικότητα ήταν στο 3,39%.

Χαρδαλιάς: Εκαψαν κλαδιά σε ελαιώνα και έκαναν στάχτη 20 χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους



 Eίναι δύσκολη η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας, επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σε έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της πυρκαγιάς που κατακαίει από χθες την περιοχή. Είκοσι χιλιάδες στρέμματα ενός πυκνού παρθένου δάσους έχουν γίνει στάχτη μέχρι στιγμής ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Κλιμάκιο του ΚΙΝ.ΑΛ με το Γιώργο Καμίνη αύριο στον Σχίνο

 


Επιτόπια επίσκεψη στον χώρο της μεγάλης πυρκαγιάς στον Σχίνο Κορινθίας και το Αλεποχώρι καθώς και στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής, θα πραγματοποιήσει αύριο, 21/05, κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Καμίνη και τον Γραμματέα του Τομέα Πολιτικής..

Εικόνες τεράστιας καταστροφής - Πύρινο μέτωπο προς τους Μύλους και Μονή Πραθίου


 Δυστυχώς αυτό που όλοι φοβόντουσαν και απεύχονταν είναι γεγονός. Ο αέρας δυνάμωσε αρκετά, ο καπνός πνίγει τα πάντα και τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να κάνουν καλές ρίψεις γιατί δεν έχουν ορατότητα...

Ο Καμπόσος ενώνει με τελεφερίκ το αρχαίο θέατρο Άργους με το κάστρο Λάρισα


Το είχε υποσχεθεί σε ανύποπτο χρόνο. Οπωσδήποτε ήταν ένα μεγαλεπίβολο σχέδιο και αρκετά εντυπωσιακό. Φαίνεται πως έφτασε η ώρα να υλοποιήσει την υπόσχεσή του και να μείνει στα χρόνια που έρχονται ένα πρωτοποριακό έργο έχοντας την υπογραφή του.  

Φουρτούνες φέρνει το ν/δ για την συνεπιμέλεια -Διαφωνίες στη ΝΔ, αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ και εμπλοκή στο ΚΙΝΑΛ με Λοβέρδο


Ανω κάτω έχει κάνει τα κόμματα και τις κομματικές γραμμές το νομοσχέδιο Τσιάρα για την συνεπιμέλεια των παιδιών μετά το διαζύγιο των γονέων. Η αρχή έγινε με την Μαριέττα Γιαννάκου που δήλωσε ότι θα το καταψηφίσει, αφού όπως είπε "οι περισσότερες διατάξεις που υπάρχουν φανερώνουν πως..

Φωτιά στον Σχίνο: Νέο μήνυμα από το 112 - Εκκενώνονται άλλοι δύο οικισμοί - 17 χλμ από την πόλη των Μεγάρων η πυρκαγιά


 Νέο μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 έλαβαν στο κινητό τους οι κάτοικοι που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες - Ντουράκος, λόγω της φωτιάς στον Σχίνο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι κάτοικοι καλούνται να..

Εμβόλιο: Τι ισχύει για την ακύρωση και την αλλαγή ραντεβού -Τα «πέναλτι» και ο επαναπρογραμματισμός

 


Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που το τελευταίο διάστημα επέλεξαν, για μια σειρά λόγων, να αλλάξουν το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό. Η βασική αφορμή για την αλλαγή ή την ακύρωση του ραντεβού -όταν δεν είναι δυνατός ο επαναπρογραμματισμός- ήταν η επίσημη εξαγγελία ότι στο άμεσο διάστημα συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες θα έχουν τη..

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Κορινθίας: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στερεί το οξυγόνο της Δημοκρατίας από Δήμους και Κοινότητες


Στον αντίποδα της προοδευτικής μεταρρύθμισης που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη μεγάλη θεσμική παρέμβαση του «Κλεισθένη», έρχεται σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ., με γνώμονα την προκλητική στρατηγική πρόθεση κάθετου ελέγχου της εξουσίας, να οδηγήσει σε μαρασμό δήμους και..

Η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Πελοποννήσου είναι γεγονός!

 


Την ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου μετά την αποπεράτωση των κατασκευαστικών εργασιών στα Χανιά και τη Νεάπολη Λακωνίας και την επιτυχή δοκιμαστική ηλέκτριση όλων των τμημάτων του έργου, θαλάσσιων και χερσαίων, ανακοίνωσαν σήμερα το..

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Γιατί οι κάτοικοι δεν έλαβαν μήνυμα από το 112


 Στο ερώτημα γιατί δεν έλαβαν μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι των οικισμών που εκκενώθηκαν εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στον Σχίνο, απάντησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής

Έξι οικισμοί έχουν εκκενωθεί εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Κορινθίας, ενώ..

Γ.Γκιώνης: Tεράστιο το μέτωπο της φωτιάς μέχρι το Αλεποχώρι - Φόβοι μήπως γυρίσουν οι άνεμοι και έλθει προς Λουτράκι (βίντεο)


Πολύ ανήσυχος στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης με το μέτωπο της φωτιάς που ξεκίνησε από τον Σχίνο και έχει φτάσει στο Αλεποχώρι. Ο δήμαρχος τόνισε πολλές φορές πως είναι..

Δ. Σικυωνίων: Με τη «Γαλάζια Σημαία» βραβεύτηκε και πάλι η παραλία Πευκιά Κάτω Διμηνιού


Για άλλη μία χρονιά η παραλία Πευκιά Κάτω Διμηνιού βραβεύτηκε με τη Γαλάζια Σημαία, πιστοποιώντας έτσι την εξαιρετική ποιότητα των υδάτων, αλλά την οργανωτική αρτιότητα της ακτής, όπως ορίζεται από τουςαυστηρούς όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος. Θυμίζουμε ότι, μεταξύ..

Δ. Λυμπεροπούλου: "Εδώ και 3 μήνες ζητώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητηθεί η πυροπροστασία και ακόμα περιμένω!"




Παρακολουθώντας την δυσμενή εξέλιξη της φωτιάς στο Σχίνο η περιφερειακή σύμβουλος Δήμητρα Λυμπεροπούλου με ανάρτησή της εκφράζει την αγανάκτησή της για την ολιγωρία που επέδειξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο θέμα της πυροπροστασίας σημειώνοντας τα εξής: 
"Kαίγεται η Κορινθία και το χωριό Σχίνο..

«Ναι» στην άρση της πατέντας των εμβολίων από το Ευρωκοινοβούλιο – Νίκη της Αριστεράς - Καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ



 To ευρωκοινοβούλιο «πέρασε» την τροπολογία της Αριστεράς που αφορά την άρση των δικαιωμάτων της πατέντας των εμβολίων ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού. Η συγκεκριμένη τροπολογία στηρίχτηκε από τους Σοσιαλιστές και τους..

Κατακαίει τα πάντα η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας – Καταστράφηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί

 


Πολύ δύσκολή παραμένει η κατάσταση με τη φωτιά που ξέσπασε στο Σχίνο Κορινθίας και η οποία έχει κάψει ήδη μεγάλη έκταση. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Σχίνος, Σωτήρα, Μάζι και Παρασκευά. Προληπτικά επίσης εκκενώθηκαν και 2 μοναστήρια, του Αγίου Ιωάννη Μακρινού και της Αγίας Παρασκευής. O πρόεδρος της κοινότητας Σχίνου Δημήτρης Λάμπρου μίλησε για καμένα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή.