20 Σεπ 2010

Ο ΘΩΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ

Τι αναμέτρηση κι αυτή του μεγάλου Καλλικρατικού δήμου Κορινθίων!Δεν φθάνει που πρέπει να βρεις 150 συμβούλους ,πρέπει να πάρεις και την ευλογία των πρώην δημάρχων της πόλης ..Τώρα ειλικρινά σας λέω πως δεν γνωρίζω τι επιρροή  στην κοινωνία του 2010 ο καθόλα σεβαστός Νίκος Κουίνης ή ο Τάκης Δαλακλείδης ή ακόμα και ο  Θωμαίδης ..πάντως ανέκαθεν οι υποψήφιοι έσπευδαν για το χειροφίλημα- ευλογία των παλαιών !
Κι αν στην παρούσα φάση ο Δαλακλείδης έδειξε την εύνοια στον Γιώτη ,βάζοντας την κόρη του στο ψηφοδέλτιο κι ο Κουίνης έγνεψε καταφατικά ...Ο Θωμάς τους έχει τρελλάνει όλους..Απαντά με γρίφους ,κρατά αποστάσεις όσο μπορεί κι όλοι διεκδικούν την εύνοια του ..Μάλιστα μαθαίνω πως πιέζεται απο την μια πλευρά να κάνει μια δήλωση στήριξης .

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 Ένας φίλος αναγνώστης μου έστειλε το παρακάτω ..

 Τζένη ,σου στέλνω το ρεπορτάζ απο τους αθηναικούς τοίχους γα τους Κορινθιακούς  δρόμους ..

ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Δόθηκαν σήμερα  στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών για το οικονομικό έτος 2008, καθώς και τα αποτελέσματα των ελέγχων για τις εκλογικές δαπάνες των κομμάτων και των υποψηφίων στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 και στις ευρωεκλογές του Ιουνίου του ίδιου έτους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ


     Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής μέριμνας, συνεχίζεται με επιτυχία η προσπάθεια του Δήμου Κορινθίων να δώσει έμφαση  στη πρόληψη για μια καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή.
Γιαυτό το λόγο,  σε συνεργασία με την Αντικαρκινική  Εταιρεία  και χορηγό την εταιρεία ΕΥΡΗΚΑ, παρέχουν δωρεάν εξετάσεις  μαστογραφίας στις γυναίκες εκείνες που επιθυμούν  να εξεταστούν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΛΑΔΟΥΧΟΥ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΛΩΝΗ

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
Γραφείο Δημάρχου

  Με δηλώσεις του ο κ. Κ. Κλωνής, σε τοπική εβδομαδιαία εφημερίδα την 17-10-2010, αναφέρεται στον αγορασθέντα μηχανολογικό εξοπλισμό (θεματοφυλακή) για το έργο των αποθηκών Φραντζή, προ 3,5 χρόνων όπως λέει.
    Ο «ανεξάρτητος» για πολλοστή φορά δημοτικός σύμβουλος κ. Κλωνής, θέλει, λέει να «διαφυλάξουμε την περιουσία του δήμου». Ο ίδιος όμως «θυμήθηκε» αυτήν την υποχρέωση του 3,5 χρόνια αργότερα, 9 μήνες μετά την απώλεια της «καρέκλας» (στην ΔΕΥΑΞ) και 1,5 μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές ! ! !

ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΑ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ(Οι επισημάνσεις της Τζένης Σουκαρά)

 Προχωράμε ολοταχώς στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου ,αναγνώστη μου ,με καιρό αίθριο και θερμοκρασίες Αυγουστιάτικες.. Πώς να μπει τάξη σε τούτη την χώρα ,πες μου ,αφού ακόμα και ο καιρός κάνει τα δικά του κι εμείς του πάμε ασορτί.
Πώς να υπάρξει σοβαρότης ,πρόγραμμα και δράση με τους 35 βαθμούς να βγάζουν πάλι τις ξαπλώστρες στις πλαζ σαν Βραζιλιάνες που ξέμειναν εδώ ;
Προχωράμε ολοταχώς προς τον Οκτώβρη ..και χαμογελώ .Εύχομαι τούτο το καλοκαίρι να μακροημερεύσει πρωτόγνωρα .Τρέμω την ώρα που το πετρέλαιο θέρμανσης σηκώσει κεφάλι κι έρθει ο  Νοέμβρης απαιτητικός και οι γιορτές κατόπιν δίχως δώρο κι επιδόματα ..Το σκέφτομαι και με πιάνει ο πανικός της στέπας!

ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

   Ξεκίνησαν οι εργασίες  Αναπλάσεων  στις συνοικίες της πόλης της Κορίνθου. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.700.000 €, το οποίο μετά τη δημοπράτησή του  και τον προσυμβατικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, συμβασιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Με το έργο αυτό αλλάζει ουσιαστικά η  εμφάνιση της πόλης,  όχι μόνον στο κέντρο της πόλης, αλλά και στις γειτονιές, όπως ακριβώς πράττει η Δημοτική Αρχή όλη αυτή την τετραετία.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ


"Άλλη μια εξόρμηση της Κίνησης Πολιτών με τον υποψήφιο δήμαρχο Χαράλαμπο Κασίμη πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατο-Κύριακο. Δεκαμελής ομάδα με την εφημερίδα της Κίνησης και άλλο έντυπο υλικό επισκέφτηκε τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, το Γαλατάκι και την Αλμυρή. Στην εξόρμηση ενημερώθηκαν οι συνδημότες μας για την δράση της Κίνησης και την υποψηφιότητα του Χ. Κασίμη, ανταλλάχθηκαν απόψεις και αναπτύχθηκαν οι θέσεις της παράταξης για φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής.

Το Γραφείο Τύπου

"ΚΟΨΤΕ "ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΣΚΕΨΗ ,ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!

Διαβάστε και αυτό που ανακάλυψα ,σήμερα ,στο ξεκίνημα της εβδομάδας κι αποτελεί χρήσιμη συμβουλή για να ανέβει λίγο η διάθεση  μας ,η βαλτωμένη στα προβλήματα της καθημερινοτητας .
"ΚΟΨΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΣΚΕΨΗ"
Έρευνα για την λειτουργία του εγκεφάλου έδειξε ότι όσοι σκέφτονται πολύ απειλούνται από κατάθλιψη…

ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΛΙ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

Έπειτα από «λουκέτο» τριών χρόνων, λόγω εργασιών, μία από τις διασημότερες βιβλιοθήκες του κόσμου, αυτή του Βατικανού, θα ανοίξει σήμερα και πάλι τις πύλες της για τους μελετητές.

ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΘΑ ΗΧΗΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Οι σειρήνες θα ηχήσουν σήμερα σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της δοκιμαστικής λειτουργίας του συστήματος αυτόματου τηλεχειρισμού των σειρήνων συναγερμού πολιτικής άμυνας.

Η δοκιμαστική λειτουργία των σειρήνων θα αρχίσει στις 11 το πρωί και θα διαρκέσει για ένα λεπτό.

Η διαδικασία γίνεται για καθαρά δοκιμαστικούς λόγους και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΖΩΗ

Τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε μια χαρούμενη και επιτυχημένη ζωή; Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι έχουν βρει αυτό το μυστικό.
Αυτό είναι η καλή λειτουργική μνήμη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι άνθρωποι που έχουν καλό μνημονικό έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι αισιόδοξοι, σίγουροι για τον εαυτό τους και επιτυχημένοι στην καριέρα τους.

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ;


Μονάχα δύο δρόμοι έχουν ... μισοφτιαχτεί, άλλοι τρεις μεγάλοι άξονες είναι κάτω από το 25%, αλλά κάθε έξι μήνες οι πολίτες πληρώνουν αυξημένα διόδια, ενώ διαρκώς ξεφυτρώνουν και νέοι σταθμοί.Οι απαλλοτριώσεις καθυστερούν, σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται νέα χάραξη που θα επιβαρύνει και άλλο τον προϋπολογισμό, ενώ οι εργολάβοι κάνουν τα πάντα για να εισπράττουν διόδια για δρόμο που δεν φτιάχνουν.

"ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ" ΤΙΣ ΥΠΟΠΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ -ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 30.000 ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΕΚΑΣ

Στο υπουργείο Εργασίας έχουν φτάσει δισκέτες με τα στοιχεία των συνταξιούχων από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία θα περάσουν από κεντρικό έλεγχο.  -με βάση τον αριθμό μητρώου του κάθε ασφαλισμένου (ΑΜΚΑ)- προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποιοι εισπράττουν παράνομα συντάξεις.

ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΣΕ 24 ΔΟΣΕΙΣ

Τη «μητέρα» όλων των περαιώσεων «κλειδώνει» μέσα στην εβδομάδα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Προσανατολίζεται σε μαζική περαίωση για τη δεκαετία 2000-2009 η οποία θα αφορά το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, εξαιρώντας τις 1.000 μεγαλύτερες από αυτές.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΚΑΙ ΒΥΤΙΟΦΟΡΩΝ

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος στις αρχές της εβδομάδας.
Μέσω της λεωφόρου Σχιστού εκτρέπονται τα οχήματα που κινούνται στο ρεύμα εισόδου της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος του Ασπρόπυργου, λόγω μπλόκου.