19 Δεκ 2016

Οι εκλογές τρόμαξαν τον… Τσίπρα!


Του Άρη Θαλασσινού 

F.T: ”Προτεκτοράτο της Δύσης η Ελλάδα”. Τα αδιέξοδα μιας κυβέρνησης χωρίς επιλογές
Μόνοι τους άνοιξαν τη σεναριολογία περί δραπέτευσης μέσω πρόωρων εκλογών, μόνοι τους βιάζονται να την κλείσουν. 
Ο λόγος γίνεται βέβαια για το επιτελείο Τσίπρα, που τροφοδότησε την εκλογική παραφιλολογία με το επίδομα στους...

Αν δεν μεταρρυθμίσουμε τον καπιταλισμό, απλά θα χάσουμε


Του Wolfgang Munchau  
Είναι εύκολο να λέμε (όπως πολλοί από εμάς έχουμε κάνει), ότι οι φιλελεύθερες ελίτ της Δύσης πρέπει να μην κάνουν πίσω, όταν έρχονται αντιμέτωπες με μια λαϊκίστικη απειλή. 
Πέρα απ’ αυτό, όμως, τι πρέπει στην πραγματικότητα να κάνουν;

Σφάζουν μαύρα ανθρωπάκια για να έχουν PlayStation άσπρα ανθρωπάκια


Κώστας Κάππας 
Αποστολή στην Tanzania. Δωρεά του Ο.Η.Ε. και της IAEA  (International Atomic Energy Agency) μίας μονάδας ραδιενεργού Κοβαλτίου και αποστολή της ΚΘ και του ΚΚ να την θέσουν σε λειτουργία και να εκκινήσουν τις θεραπείες των καρκινοπαθών.
Τοποθεσία, Mwanza, 150 km μόνο μακριά...

Η ευρωπαϊκή «βιομηχανία του lobbying» παραμένει μυστική


του Θάνου Καμήλαλη
Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου συζητήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο μια σειρά από προτάσεις, υποστηριζόμενες από τουλάχιστον 100 ευρωβουλευτές, για ενίσχυση των κανόνων διαφάνειας σχετικά με τις ιδιωτικές συναντήσεις ευρωβουλευτών και άλλων στελεχών της Ε.Ε με λομπίστες, δηλαδή εκπροσώπους πολυεθνικών εταιρειών, τραπεζών και...

Μειώσεις από 2 ως 83 ευρώ στους μισθούς του Δημοσίου

 
Μειωμένους θα δουν τους μισθούς τους οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, με τις περικοπές να ξεκινούν από τα 2 ευρώ και να φτάνουν έως και τα 83 ευρώ λόγω των αλλαγών στον υπολογισμό των εισφορών κύριας σύνταξης από την 1η Ιανουαρίου του 2016. 
Η νέα εγκύκλιος, με την οποία θα επιβάλλεται η εισφορά 6,67% στο σύνολο

Ο Τσίπρας στέλνει μήνυμα: Δεν φεύγω…

  
Εάν όντως το χαρτί των εκλογών συζητήθηκε ποτέ σοβαρά στους σχεδιασμούς του Μαξίμου, πρόκειται οριστικά για μια συζήτηση του παρελθόντος. Κι εάν ο Αλέξης Τσίπρας κόμισε ένα μήνυμα επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, είναι ότι δεν προτίθεται να παραδώσει, οικειοθελώς και αμαχητί, την διακυβέρνηση της χώρας.

Μνημόνια μέχρι να εμπιστευτούν όλοι οι Έλληνες την Ευρωπαϊκή Ένωση


Σοκ έχει προκαλέσει πανελλαδική έρευνα της Palmos Analysis, που παρουσιάζει τους Έλληνες να είναι δύσπιστοι με την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί, όπου και να κοιτάξεις στην Ελλάδα, βλέπεις χαρούμενους ανθρώπους να υμνούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 84% των Ελλήνων...

Πλωτό γυμναστήριο λειτουργεί με την κίνηση των αθλητών!


Τι θα λέγατε να κάνετε ποδήλατο ή διάδρομο και με την κίνηση αυτή να μπορούσατε να κινήσετε το γυμναστήριο πάνω στο νερό του ποταμού; Ένα πλωτό γυμναστήριο στο Παρίσι εν ονόματι The Paris Navigating Gym υπόσχεται ακριβώς αυτό. Ο Carlo Ratti και η ιταλική αρχιτεκτονική εταιρεία του ετοιμάζεται να δημιουργήσει ένα πλωτό γυμναστήριο στον...