18 Ιαν 2021

Η απάντηση στο νέο ολοκληρωτισμό


Γιώργος X. Παπασωτηρίου 

Νέες τεχνολογίες, νέοι τρόποι επικοινωνίας, ναρκισσισμός (όπως λέγεται σήμερα ο υπερ-ατομικισμός και η υπερτροφία του Εγώ), πλήρης έλεγχος των προσωπικών δεδομένων(data), διαμόρφωση όχι μόνο των αναγκών αλλά και των...

Εθνικοί και κοινοτικοί πόροι για την επιχορήγηση δημιουργίας e-shop έπειτα από 11 μήνες πανδημίας


Από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώθηκε η προδημοσίευση της δράσης «e-λιανικό», για την επιχορήγηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τη δημιουργία ή την...

Αλέξης Τσίπρας / «Μέτρα στήριξης τώρα, αλλιώς τα λουκέτα την επόμενη φορά θα είναι οριστικά»


«Η απροθυμία της κυβέρνησης να στηρίξει τους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας αποτελεί τη μεγάλη τροχοπέδη της επόμενης μέρας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαζικό «όχι» της ακαδημαϊκής κοινότητας στην αστυνομία πανεπιστημίων


Πάνω από 1.050 υπογραφές έχει συγκεντρώσει η πρωτοβουλία πανεπιστημιακών εναντίον της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, την ώρα που πυκνώνει το μέτωπο του «όχι» από τον...

Κορονοϊός: 320 νέα κρούσματα, 19 θάνατοι και 322 διασωληνωμένοι


Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 148.925, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 5.488 από την αρχή της πανδημίας

Κατά 320 αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα με βάση την...

Ενημερωτική εκδήλωση για τη Δράση - Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου


Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας ενημερώνει πως θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση
από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, μέσω της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου &..

Ο χιονιάς στην Κορινθία με τον φακό των φίλων του Jenny's World (φωτογραφίες)

 

Τα χιόνια έντυσαν την Κορινθία από άκρη σε άκρη.Οι αναγνώστες και φίλοι του Jenny's World  στέλνετε τις ωραιότερες φωτογραφίες από τα χωριά και της πόλεις αποθανατίζοντας τα πατήματα 
του "Λέανδρου" στον τόπο μας.Το χιόνι ομόρφυνε..

Στο ...200% επι του ΑΕΠ το χρέος! Κοντά τα Νεα "μνημόνια" και η νεα "λιτότητα"


Του Νίκου Φλαούνα

Κατι ο κορονοϊός, κατι οι αποφάσεις της Κυβέρνησης και κατι η φιλελεύθερη πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη φέρνουν ξανά την Οικονομία σε εποχές "τρόικας" η..."θεσμών", η "σκληρής εποπτείας"!

Μάχη με τα χιόνια δίνουν τα συνεργεία του δήμου Ερμιονίδας στα Δίδυμα

 




Mάχη συνεχίζουν να δίνουν με τα χιόνια συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερμιονίδας στην περιοχή των Διδύμων. Εκχιονιστικά και αλατιέρες κάνουν συνεχείς διελεύσεις ώστε να μην παγώσει το χιόνι στον δρόμο και διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων.

 Όλο το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας..

Ξεκινά η ανακαίνιση της στέγης του Κλειστού Γυμναστηρίου Αγίων Θεοδώρων - Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου

 


Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης η  ξεκινά η  ανακαίνιση της στέγης στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίων Θεοδώρων, ένα έργο προϋπολογισμού 49.908,29€, με στόχο την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών που εξυπηρετούν τις αθλητικές..

Π.Πιτσάκης:H κυβέρνηση άκουσε τις προτάσεις των Επιμελητηρίων- Οι επιχειρήσεις να τηρήσουν τα μέτρα - Οι καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική οικονομία

 


Την ικανοποίηση του επιχειρηματικού κόσμου εξέφρασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, για την επαναλειτουργία των καταστημάτων από σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021. Ο κ. Πιτσάκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η ανακοίνωση..

Υγιείς και σφριγηλοί ...έτοιμοι για άρση καραντίνας !Της Τζένης Σουκαρά


Δηλαδή είμαστε καλά, είμαστε πολύ καλά και δεν το συζητώ!Ποιος πίστευε αγαπητέ πως μέσα σε μια εβδομάδα σχεδόν θα είχες γίνει περδίκι που θα πήγαινες και για σκι;

Να ανοίξουν τα χιονοδρομικά λέει ο Κυριάκος ο εμβολιασμένος για δεύτερη φορά..

Γ. Πετρίτσης: Ο κ. Νίκας απένταξε ώριμο έργο με εξασφαλισμένη πίστωση από το τεχνικό πρόγραμμα του 2019 για να το εμφανίσει ως δικό του το 2021


Ξεπερνά κάθε όριο λαϊκισμού και μικροπολιτικής προπαγάνδας
η πολιτική πρακτική του κ.Νίκα, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των έργων της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κορινθίας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου και του γηπέδου των Ροζενών στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού – Στο «τραπέζι» το άνοιγμα των χιονοδρομικών


Την επόμενη Παρασκευή στη συνεδρίαση της επιτροπής θα τεθεί και το θέμα της λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. «Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε..

Κορονοϊός: Επαναστατικό rapid test ανιχνεύει ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν σοβαρά

 


Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα σχετικά απλό και γρήγορο (rapid) τεστ αίματος, το οποίο σε λιγότερο από μία ώρα μπορεί να προβλέψει -μέσα στο πρώτο 24ωρο από την εισαγωγή των ασθενών στο νοσοκομείο- ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από..

Δήμος Βέλου Βόχας: Στιμάγκα - Καλέντζι - Χαλκί στα "λευκά!(φωτογραφίες)

 

Χιονισμένος και ο δήμος Βέλου Βόχας από την κακοκαιρία που πλήττει την χώρα .Τα σχολεία του δήμου είναι κλειστά αφού τα ορεινά χωριά έχουν μπει ήδη στην "κατάψυξη".

Το διπλό σχέδιο Μητσοτάκη


Της Μαρίνας Αλεξανδρή

Το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεδιπλώνεται με πλήρη ευκρίνεια, πίσω από τις πολιτικές αποφάσεις άρσης του lockdown και διαχείρισης της επόμενης μέρας της κρίσης.

Η Πελοπόννησος στο μάτι του "ΛΕΑΝΔΡΟΥ" - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

 


Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, στο οδικό δίκτυο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ανά Διεύθυνση Αστυνομίας ως ακολούθως: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων..


Έρχονται χιονοκαταιγίδες - Ποια η κατάσταση στα ορεινά της Κορινθίας (φωτο) - Σε επιφυλακή οι δήμοι



Το νέο κύμα κακοκαιρίας που έχει ήδη ξεκινήσει θα δώσει αρκετές βροχές και καταιγίδες, ενώ πιθανόν στα νότια τμήματα της χώρας να έχουμε χιονοκαταιγίδες, δηλαδή και χιόνια και καταιγίδες.

Σε αρκετές περιοχές θα ρίξει..


Καθυστερήσεις από e-shops και couriers – «Βροχή» καταγγελιών

 

Το αρνητικό κλίμα καταγράφεται ήδη από την εποχή του πρώτου lockdown. Το 2020 ο Συνήγορος του Καταναλωτή δέχθηκε, σε σχέση με το 2019, 133% περισσότερες αναφορές για τον κλάδο των ταχυδρομικών υπηρεσιών, με το 45% (από 27% το 2019) αυτών..

Σοφία Μπεκατώρου: Το βίντεο με τη συγκλονιστική εξομολόγησή της


Στη δημοσιότητα δόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το βίντεο από την Διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι». Στο πλαίσιο αυτής της ημερίδας ήταν που η..

Ανοίγει σήμερα η αγορά -Τι ισχύει για καταστήματα, κομμωτήρια -Τα sms και το 2ωρο για τα ψώνια


 Η αναμονή τελείωσε για το λιανεμπόριο καθώς από σήμερα τα καταστήματα ανεβάζουν ρολά.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης μετά τις εισηγήσεις των ειδικών..