7 Μαΐ 2016

Ο παθητικός πολίτης καθυστερεί την Ανάσταση

  
Τμήμα από το έργο Late Night Tale του Wild Drawing (WD),
στην Γκαλερί Σαρρή 12 (Ψυρρή)

Στέλιος Ελληνιάδης

Φέτος που έπεσε το Πάσχα τόσο αργά, ήταν σαν σημαδούρα που ξεχωρίζει το χειμώνα...

Αργά ή γρήγορα όλοι έχουν ραντεβού με την πραγματικότητα


Αλέξανδρος Ζέρβας
Ας ξεκινήσουμε από τα στοιχειώδη: η επίσπευση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την ψήφιση του Ασφαλιστικού υποδηλώνει τη μεγάλη αγωνία της κυβέρνησης, μπροστά στο στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί.

Φρίκη στη Νεμέα: Βρήκαν 3χρονο παιδί δεμένο σε καρέκλα. Εσβηναν στο σώμα του τσιγάρα


Ακόμη και τους αστυνομικούς σόκαρε η εικόνα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στη Νεμέα, όπου βρήκαν ένα αγοράκι, δεμένο σε καρέκλα, με σημάδια από τσιγάρα που έσβηναν στο σώμα του.

Οι ελέφαντες, το ποντίκι και οι κρυφές αντιθέσεις


Του Γιάννη Κιμπουρόπουλου
 

Πίσω από το τελευταίο «καψώνι» της αξιολόγησης υπάρχει η διελκυστίνδα των κέντρων εξουσίας της Ε.Ε., για το πώς θα υπερβεί τα στρατηγικά της αδιέξοδα.

Όχι άλλοι αγώνες!


Αν ένας εξωγήινος δει τα πρωτοσέλιδα του Ριζοσπάστη, αν ακούσει κάποιον «εκλεγμένο», αν διαβάσει τις διακηρύξεις των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ ή και παρατάξεων, θα νομίσει, ότι στην Ελλάδα του 2016 προετοιμάζεται μια μεγάλη, αγωνιστική απάντηση απέναντι (έστω) στα...

Τρισδιάστατες βαμμένες διαβάσεις πεζών για μείωση ατυχημάτων!


Σε μια πρωτότυπη κίνηση, για να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα, προχώρησε η κυβέρνηση της Ινδίας, βάφοντας σε τρισδιάστατη μορφή (3D) τις διαβάσεις των πεζών. 
Η ιδέα ανήκει στον υπουργό Μεταφορών, Νιτίν Γκαντκάρι, ο οποίος θέλησε να βρει έναν τρόπο, να εξοικονομήσει χρήματα, μη τοποθετώντας πολλούς φωτεινούς σηματοδότες, αλλά να αναγκάζει τους οδηγούς, να μειώνουν ταχύτητα