20 Απρ 2021

Οι δάνειοι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, οι ιδιωτικές επενδύσεις και το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης


Του Κώστα Μελά*

Η Ελλάδα προτείνει να χρησιμοποιήσει κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας υπό μορφή δανείων, για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών επενδύσεων προτείνοντας ταυτόχρονα πρόσθετες μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις.

Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ


Μεσοπόλεμος, κρίση, μαφία, ποτοαπαγόρευση, θρησκοληψία και ρατσισμός στον Αμερικάνικο Νότο. Κάτι σαν σήμερα.

Ένας δάσκαλος δικάζεται, γιατί δίδασκε τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών. Η δίκη έγινε πεδίο, για να κριθούν και να διεκδικηθούν τα αυτονόητα. Η νόηση, το δίκιο και η ελευθερία.

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Κορινθίας: 5 ερωτήσεις για τις …απαντήσεις του Πρωθυπουργού στους αγρότες της Κορινθίας


Κατά την επίσκεψη του στη Κορινθία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε «αυτοψία» σε περιοχές που υπέστησαν ζημιές από τους πρόσφατους παγετούς. Στις αγωνιώδεις ερωτήσεις των παραγωγών απάντησε ότι η καταγραφή των ζημιών θα γίνει γρήγορα και υποσχέθηκε οι αποζημιώσεις θα δοθούν με ταχύτητα. Αλλά και ότι, «νοιάζεται..

Ανάσταση στις 9 το βράδυ του Μ. Σαββάτου


Υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου συνεδρίασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ), με επίκεντρο τα μέτρα που θα ισχύουν στους ναούς την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα. Ανάσταση στις 21:00, ανοιχτές εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας η Εκκλησία θα..

Δήμος Σικυωνίων: Χρηματοδοτεί εκ νέου το ανασκαφικό πρόγραμμα στην αρχαία Σικυώνα



Υπογράφηκε νέα προγραμματική σύμβαση για τη συνέχιση του ανασκαφικού έργου 

υπό την διεύθυνση του αναπλ. καθηγητή Παν/μίου Θεσσαλίας Γιάννη Λώλου

Υπογράφηκε σήμερα, Τρίτη 20 Απριλίου, στο δημαρχείο Σικυωνίων, στο Κιάτο..

Π.Τατούλης: Θεσμική εκτροπή συνιστά η συμπεριφορά του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ.Μανώλη Σκαντζού κατά την χθεσινή συνεδρίαση.


Ο κ.Σκαντζός «εγκατέλειψε» το θεσμικό του ρόλο ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου,
ακολουθώντας την εντολή του κ.Νίκα για την αποχώρηση της παράταξης της Περιφερειακής Αρχής.

Ο κ.Σκαντζός ξεπερνώντας κάθε όριο..

Κορωνοϊός – Εμβόλια: Κάνατε και τη δεύτερη δόση; Μάθετε πόσους μήνες διαρκεί η ανοσία


 Όσο περισσότερο διευρύνεται η επιστημονική έρευνα πάνω στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, άλλο τόσο θα φτάνουμε όλο και πιο κοντά στην καταπολέμηση της πανδημίας. Μια νέα μελέτη δίνει ελπίδες για την έκβαση της μάχης καθώς τα στοιχεία αποκαλύπτουν..

Άρειος Πάγος: Η κοινή στέγη δεν μπλοκάρει το διαζύγιο

 


O Αρειος Πάγος με δύο αποφάσεις του ξεκαθαρίζει ότι στις περιπτώσεις διαζυγίων η τυπική συγκατοίκηση των πρώην συζύγων δεν αναιρεί τη διακοπή της έγγαμης συμβίωσης, ούτε ακυρώνει το διαζύγιο, ακόμη κι αν έχουν χωρίσει τα μπαλκόνια με γλάστρες -πέρα από το..

Μητσοτάκης: Μετά το Πάσχα επστρέφουμε στην κανονικότητα - Ημερομηνία ορόσημο τα μέσα Μαΐου



 H υγειονομική κρίση με το έναν ή τον άλλο τρόπο φτάνει στο τέλος της. Οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί σημαντικά και θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τους επόμενους δύο μήνες. Θα βοηθήσει ο καιρός, θα βοηθήσουν τα self-test και είναι δεδομένο ότι εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -το οποίο...

Κορονοϊός: 847 διασωληνωμένοι, 87 θάνατοι και 3.789 κρούσματα/ Άνοδος ξανά στην Κορινθία


Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.789, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων..

Ανέβηκε ο ρυθμός των εμβολιασμών στην Κορινθία - Η εικόνα στην Πελοπόννησο


Σημαντική είναι η ανταπόκριση των πολιτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο ραντεβού τους για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 110.347 δόσεις εμβολίου, 80.017 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με την α’ δόση, ενώ 30.330 έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας..

Ο Κώστας Αρβανίτης στον Just Radio: "Με ανησυχεί η διαχείριση του COVID από την κυβέρνηση και από τα ΜΜΕ, που κάθε μέρα έχουμε 70 με 100 νεκρούς και δεν μιλάει κανείς"(ηχητικό)

 


Στον Just Radio , στην εκπομπή Cafe Society, καλεσμένος της Τζένης Σουκαρά ήταν σήμερα το πρωί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κώστας Αρβανίτης .Στην συζήτηση τέθηκε το θέμα της  πανδημίας και επικοινωνιακός   χειρισμός της από την κυβέρνηση, οι αντιφάσεις των πολιτικών και λοιμωξιολόγων που δημιουργούν ένα τοπίο μεγάλης αβεβαιότητας στην κοινωνία. "Με ανησυχεί έτσι οπως γίνεται η διαχείριση και όπως γίνεται από τα ΜΜΕ και..

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή διαβούλευσης του δήμου Σικυωνίων


Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Σικυωνίων συνεδριάζει (μέσω τηλεδιάσκεψης) την  29η  Απριλίου 2021  ημέρα Πέμπτη και ώρα  13:00  με το παρακάτω θέμα: 

Γνωμοδότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης  σχετικά με την έγκριση Σχεδίου «Στρατηγικού Σχεδιασμού Επιχειρησιακού Προγράμματος..

Πάει για "Γκίνες" ο Νίκας !


Του Νίκου Φλαούνα 

Αλήθεια, τι ήταν αυτό που οδήγησε την Δευτέρα το απόγευμα τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, να διεκδικήσει και να κερδίσει το πολιτικό... παγκόσμιο ρεκόρ της ...αποχώρησης Πλειοψηφίας απο συλλογικό όργανο, όπως ειναι το Περιφερειακό Συμβούλιο;

Συνάντηση του δημάρχου Κ. Φρούσιου με τον υπ. Εσωτερικών Μ. Βορίδη

 


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, 19-4-2021 , στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Υπουργό, κο Βορίδη Μ. ,το Δήμαρχο Νεμέας, κο Φρούσιο Κ. και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Νεμέας ,κο Μπεξή Ι.

 Στη συζήτηση αναφέρθηκαν θέματα που αφορούν το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης » ,καθώς προβλήματα έχουν προκύψει μετά την ΚΥΑ  που υπογράφηκε και κατηγοριοποιεί τους Δήμους της χώρας βάζοντας πλαφόν στα οικονομικά δεδομένα που θα προκύψουν για τον καθένα.

  Ο Δήμος Νεμέας παρ’ όλη την ελλιπή στελέχωση της Τ.Υ. του ,έχει καταθέσει..

Δήμος Βέλου Βόχας και "ΑΝΕΛΙΞΗ" : Δείτε τις ημερομηνίες και τον τόπο που θα γίνει η διανομή ειδών ΤΕΒΑ

 

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Κορινθίας υλοποιεί δράσεις του ΕΠ Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/Fead) στα πλαίσια των..

Π. Νίκας υπεράνω όλων - Και οι "φίλοι" τα έχασαν! Της Τζένης Σουκαρά


Για να ενώσει ο Περιφερειάρχης όλες τις παρατάξεις χθες απέναντι του θεωρητικά χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια. Ακόμα και οι υποστηρικτές του, οι "συμμαχικές" δυνάμεις τρόμαξαν στο άκουσμα των όσων είπε χθες κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οι εορτασμοί για την συμπλήρωση των 200 ετών..

Τα Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος έφτιαξαν το πιο γευστικό ΚΟΤΟΚΕΜΠΑΠ - Με ένα τηλεφώνημα ..στην πόρτα σας!

 


Και αφού βεβαίως έχεις κάνεις τις επιλογές σου και ξέρεις τι τρως δείχνοντας τα επώνυμα και πολυβραβευμένα Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος  που τρέφονται με βιολογικό καλαμπόκι..

Και αφού πλέον σε έμαθαν τα 2 καταστήματα στο Κέντρο της Κορίνθου και η σχέση σας έγινε προσωπική ..

Γ. Ψυχογιός: Φέρνουμε στη Βουλή το αίτημα για μη μετατροπή σχολείων της Κορινθίας σε πειραματικά

 


Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , κ. Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε  ως κοινοβουλευτική Αναφορά προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τις Επιστολές των Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κορινθίας, με τις οποίες ζητούν να..

"Χρώμα στο νοσοκομείο του Άργους" με ένα μεγάλο "Σας ευχαριστούμε"


 Στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας - Νοσηλευτική Μονάδα Άργους, ολοκληρώθηκε δημόσια τοιχογραφία η οποία φιλοξενείται στην παλαιά είσοδο του νοσοκομείου επί της οδού Κορίνθου.

Όπως λέει η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μ. Σαρίδη,  "στόχος διττός, να εκφράσουμε το « Ευχαριστώ » μας στις προσπάθειες όλου του προσωπικού..

Μειώσεις έως και 30% στον ΕΝΦΙΑ - Πότε ξεκινούν οι δόσεις


Την δυνατότητα πληρωμής του ΕΝΦΙΑ σε 6 δόσεις θα δώσει και φέτος το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να επιμεριστούν τα βάρη για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Περισσότεροι από 6,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων..

Δώρο Πάσχα: Πότε πληρώνεται στους δικαιούχους - Πώς υπολογίζεται


Τη Μεγάλη Τετάρτη, 28 Απριλίου
, αναμένεται να καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Ωστόσο, οι εργοδότες μπορούν να πληρώσουν το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους και νωρίτερα. Το χρονικό διάστημα που υπολογίζεται το δώρο..

Το σχέδιο για τη Μεγάλη Εβδομάδα: Ανάσταση στην πόλη και «Χριστός Ανέστη» στις 9 το βράδυ

 


Πάσχα με ανοιχτές Εκκλησίες, υποχρεωτικά self test για ιερείς, ιεροψάλτες και νεωκόρους, Ανάσταση νωρίτερα, μεταξύ 9 και 10 το βράδυ, και περιφορά του Επιταφίου γύρω από το ναό, προβλέπει το σχέδιο για τη λειτουργία των ναών την Μεγάλη Εβδομάδα, με τήρηση όλων των..