24 Σεπ 2012

Στα 20 δισ. «ανεβάζει» το πακέτο το Spiegel!


Ενα μεγαλύτερο πακέτο ύψους 20 δισ. ευρώ θα πρέπει να συμφωνήσει η ελληνική πλευρά με την τρόικα, ώστε να καλυφθούν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού. 
Αυτό υποστηρίζει σημερινό δημοσίευμα στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, βάσει του οποίου, σύμφωνα με...

Παγκοσμιοποίηση - Αποανάπτυξη - Οικουμενικότητα - Τοπικοποίηση.


Του Γιώργου Κολέμπα
    1. Αυτό που αποκαλούμε παγκοσμιοποίηση, είναι η διαδικασία με την οποία, τα τελευταία 20-30 χρόνια, το κεφαλαιοκρατικό σύστημα θέτει υπό την εξουσία του όλο τον πλανήτη.

   2. Όταν λέμε κεφάλαιο, δεν το εννοούμε μόνο...

Οργιο φημών για πολιτικούς & μαύρο χρήμα


Σάλο στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η δημοσιοποίηση πληροφοριών, που φέρουν γνωστά πρόσωπα, όπως οι Β. Μεϊμαράκης, Μ. Λιάπης και Γ. Βουλγαράκης, να εμπλέκονται σε υποθέσεις «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος.
Η κυβέρνηση επισημαίνει την ανάγκη, να χυθεί άπλετο φως στις υποθέσεις που διερευνώνται από τη...

Τι μου έμαθαν 2,5 χρόνια κρίσης

  
Της Μαργαρίτας Γουργουρίνη
(Μιλάει ένα κορίτσι 33 χρονών, μετά από 2 απολύσεις, μια παραίτηση, κάποια θαύματα, άπειρα βιογραφικά, πολλά interview και ένα μίνι start - up)

Υποθέτω - τι υποθέτω, σίγουρη είμαι - πως αν κάνεις μια ειλικρινή έρευνα στο διαδίκτυο, θα βρεις πάμπολλα...

Ταινία η ιστορία της παχύσαρκης που ομολόγησε ότι σκότωσε με το βάρος της τον ανιψιό της


Τη συγκλονιστική ιστορία της Μάιρα Ροζάλες, μιας γυναίκας βάρους 500 κιλών, που ομολόγησε, ψευδώς, ότι σκότωσε τον δίχρονο ανιψιό της, για να καλύψει την δολοφόνο αδελφή της, θα έχει...

Απειλούνται με "λουκέτο" το Πανεπιστημιο της Κορίνθου και της Σπάρτης


Εκατόν πενήντα τμήματα από πανεπιστήμια και ΤΕΙ σε διάστημα δύο περίπου χρόνων θα σβηστούν από τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, ως αποτέλεσμα καταργήσεων ή και συγχωνεύσεων που έχει θέσει ως προτεραιότητα το υπουργείο Παιδείας.
 Τα περισσότερα «θύματα» του σχεδίου...

Το eCall θα σώσει πολλές ζωές στην Ελλάδα


Μια υπηρεσία που θα συνδέει το αυτοκίνητο με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Κλήσεων και τον αριθμό 112 αναμένεται να σώσει πολλές ζωές.
Το eCall έρχεται στην Ελλάδα και μέχρι το 2015 υπολογίζεται ότι...

Τερατόικα: Η επιστροφή.


Του Νίκου Κουνενή
Εξαήμερη εργασία σε συνδυασμό με κατοχυρωμένο δικαίωμα ενδεκάωρης ανάπαυσης ζητά η τερατόικα από την κυβέρνηση, πράγμα που, αναμφίβολα, θα σόκαρε και αυτόν τον μεγάλο Κάρολο Ντίκενς, τον καταγραφέα...

Αυτόματες μειώσεις στους μισθούς αν αποτύχουν τα μέτρα

                        
Με το όπλο των δανειστών στον… κρόταφο είναι η ελληνική κυβέρνηση, η οποία απειλείται, πως αν δεν εφαρμόσει κατά γράμμα το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. τότε θα τεθούν σε εφαρμογή αυτόματες μειώσεις μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους.
Η τρόικα εμμένει να ενσωματωθεί στη συμφωνία ρήτρα «απόκλισης», προκειμένου να αποδεχθεί μέτρα...

Aλλο συμφορά και άλλο κακούργημα. Tου Χρηστου Γιανναρα


Σε μιαν αναπάντεχη συμφορά (σεισμό, φωτιά, πλημμύρα, λοιμό, ξενική εισβολή και κατοχή) οι άνθρωποι σφίγγουμε τα δόντια και υπομένουμε. Ξυπνάνε απρόσμενες δυνάμεις αντοχής, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης αποδείχνεται πολυμήχανο. Oχι ανώδυνα ούτε χωρίς θύματα - η συμφορά έχει κόστος ανθρώπινες ζωές, είναι πάντοτε απειλή θανάτου. Aλλά έχει τη «λογική» ότι ξεπερνάει τις...

Π. Μπεγλίτης: "Το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει άμεσα επίκαιρη ερώτηση για το ενδεχόμενο της μετεγκατάστασης των ΡΟΜΑ της Αττικής στην Κορινθία - "Δεν θα γίνει ο τόπος μας,χώρος εναπόθεσης των προβλημάτων της Αττικής και της χώρας!"


Για την αιφνίδια μετατροπή του 6ου Σ.Π. σε Κέντρο Προσωρινής Φύλαξης παράνομων μεταναστών ,αλλά και για το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης ΡΟΜΑ από την Περιφέρεια  Αττικής στην Κόρινθο,  ο πρώην υπουργός και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με τις αποφάσεις εκείνες...

Μια συγκινητική ιστορία αγάπης καρέ-καρέ…


Ένα συνηθισμένο ζευγάρι. 
Μια ιστορία αγάπης σαν όλες τις άλλες.
 Ένας πόλεμος που έμελλε, να αλλάξει για πάντα τη ζωή τους. 
Μια δύναμη ψυχής που δεν τους άφησε ποτέ να λυγίσουν.
 Ένας ισχυρός δεσμός που δεν έσπασε ούτε στιγμή!

Δήμαρχοι και πρώην Νομάρχες στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ


Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ έχουν πιαστεί πρώην και νυν δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι, νομάρχες και πρώην υπουργοί. Πρόκειται για πρόσωπα που βρίσκονται μεταξύ των 500 πολιτικών αλλά και στελεχών του Δημόσιου Τομέα (δασάρχες, διευθυντές πολεοδομίας...