18 Σεπ 2010

ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ


Εφιαλτικές στιγμές το μεσημέρι για τον υπεύθυνο σούπερ μάρκετ στο Κιάτο. Ένας ένοπλος κουκουλοφόρος μπήκε λίγο μετά τις 14.00 και ακινητοποίησε τους 3 υπαλλήλους και το διευθυντή του καταστήματος. Ο δράστης έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο του διευθυντή και τον ανάγκασε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Στη συνέχεια βούτηξε όλα τα χρήματα που υπήρχαν μέσα και έγινε καπνός...



ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020;

Το ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας έως το 2020 μελετά  η Κομισιόν: Ανώτατοι κοινοτικοί παράγοντες εκτιμούν ότι πρώτον, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα  μπορέσει να εφαρμόσει τους σκληρούς όρους του  Μνημονίου εντός του ορισμένου χρονοδιαγράμματος και δεύτερον, ότι ακόμη και στην αντίθετη  περίπτωση δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως οι αγορές θα ανταποκριθούν και θα δανείσουν με λογικά  επιτόκια στην Ελλάδα μετά τη λήξη του προγράμματος, το 2013.

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΒΕΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΧΑ

Ποτέ δεν περίμενα τόσες υποψηφιότητες ,για να πω την αλήθεια ,σε ένα μικρό Καλλικρατικό δήμο ,σαν τον Βέλου Βόχας ..Ποτέ δεν φανταζόμουν αυτήν την ένταση των υπογείων ρευμάτων ..Και είναι μεγάλη ,το ίδιο και η ίντριγκα.
Έξω απο την μάχη ,ως γνωστόν ,ο Χάρης Βυτινιώτης και τα στελέχη του που  αποτελουν πλέον το επίκεντρο της προεκλογικής μάχης..
Μέσα στα καταπληκτικά των ημερών και αυτό..
Η δεσποινίδα  Ρηγίλλης "Παπακωνσταντίνου"(λέω εγώ),μάθαμε πως έπαιρνε τα πρωτοπαλίκαρα του Χάρη και τους πίεζε ,η πιεστική κι εντολοδόχα ,να πάνε με τον υποψήφιο κι εν ενεργεία δήμαρχο  της γείτονος  ,που δεν επιθυμεί το χρίσμα ,αλλά και η Ρηγίλλης Παπακωνσταντίνου ,δεν του το χει δώσει..
Επίσης έμαθα πως διενεργήθηκε  απο την Ρηγίλλης ,την αυθεντική , δημοσκόπηση προσφάτως που αφορούσε κυρίως την δημοτικότητα των υποψηφίων που προσκεινται σε αυτήν..Μήπως και ξεμπλέξει δηλαδή τα ομολογουμένως μπερδεμένα!Και ενώ η δημοσκόπηση έγινε ,ουδείς μπορεί να μάθει κάτι για αυτή ακόμα -ακόμα ούτε οι πρωταγωνιστές..Δεν μπορεί !Κάποιος γονυπετής παρακάλεσε να μείνει μυστικό!

Η "ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ" ΤΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Οι θεσμικές καινοτομίες που έφερε ο «Καλλικράτης» θα κυριαρχήσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, οπότε οι πολίτες θα κληθούν στις κάλπες για να εκλέξουν δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, συμβούλους δημοτικής κοινότητας, συμβούλους τοπικής κοινότητας, εκπροσώπους τοπικής κοινότητας, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειαρχικούς συμβούλους.

Τι πρέπει να ξέρει ο πολίτης

Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7 π.μ. και θα λήξει στις 7 μ.μ. Σε περίπτωση, που χρειαστεί να επαναληφθεί, θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, με τις ίδιες ώρες έναρξης και λήξης. Σε περίπτωση, που η ψηφοφορία δεν διεξαχθεί για οποιονδήποτε λόγο σε έναν δήμο ή σε ένα ή περισσότερα εκλογικά τμήματα, τότε αυτή θα γίνει την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010.

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ- ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου , με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών  Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς , διοργανώνει Ομαδική Έκθεση Καλλιτεχνών της Κορινθίας, με θέμα: « Πολιτισμός- Ειρήνη – Ανθρωπισμός» , η οποία θα φιλοξενηθεί στους χώρους της Πινακοθήκης από τις 25 Σεπτεμβρίου έως και τις 16 Οκτωβρίου 2010.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΣΙΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

 Σχόλιο του Χαράλαμπου Κασίμη
Το άρθρο για τα οικονομικά του δήμου που πρόσφατα δημοσιεύτηκε http://diogenis-press.blogspot.com/2010/09/blog-post_3318.html μάλλον θορύβησε την δημοτική αρχή και αμφισβήτησε ‘μύθους’. Κατά την συνήθη πρακτική της, αντί να απαντήσει επί της ουσίας για την πραγματική κατάσταση των οικονομικών του δήμου σε μακροσκελή της ανακοίνωση αναλώνεται στην παράθεση των εκτελεσθέντων ή εκτελούμενων έργων χωρίς να μας λέει ποιους πόρους εξασφάλισε η ίδια γι’ αυτά, ποια έχουν πράγματι ολοκληρωθεί και ποια από αυτά εξακολουθούν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα.
Όμως για την ταμπακιέρα της πραγματικής οικονομικής θέσης του δήμου δεν μας είπε τίποτα. Θα κάνω ορισμένες επισημάνσεις σχετικά με τις απαντήσεις της δημοτικής αρχής.

"ΑΣΠΙΔΑ" Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ

Λίγη, αλλά καλής ποιότητας, σοκολάτα μία ή δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να προστατεύσει τις γυναίκες από καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο Βeth Ιsrael Deaconess στη Βοστώνη ανέλυσαν στοιχεία από περίπου 32.000 γυναίκες άνω των 48 ετών, διαπιστώνοντας ότι η μετρημένη κατανάλωση σοκολάτας μείωνε σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας, ενώ η κατανάλωση περισσότερης ή λιγότερης δεν ήταν και τόσο ωφέλιμη.

ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗ 61ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ

Σαράντα αρχαία αντικείμενα (αγγεία, μυροδοχεία, ειδώλια, χάλκινα αντικείμενα και διάφορα άλλα) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από αστυνομικούς της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας, στο σπίτι συνταξιούχου 61 ετών, πρώην υπαλλήλου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στην Αρχαία Κόρινθο, μετά από πληροφορίες, ο οποίος και συνελήφθη.Τα κατασχεθέντα εξετάστηκαν από αρχαιολόγους, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και χρονολογούνται στους κλασικούς έως και τους μεταβυζαντινούς χρόνους (5-4ος π.Χ αι. έως 11ος μ.Χ αι.).

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Κορίνθου.

ΠΩΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

  Τι λέει η υπουργική απόφαση

Κοινή Υπουργική Απόφαση, σχετικά με τον καθορισμό κατηγοριών των παροχών και διευκολύνσεων, που συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι παροχές και διευκολύνσεις, που αποτιμώνται σε χρήμα και συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων κατά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αποτελούν η διάθεση ή παραχώρηση δωρεάν ή με μειωμένο αντάλλαγμα αγαθών και υπηρεσιών.

ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Τη μείωση των αποδοχών των 63.000 τραπεζοϋπαλλήλων ζητούν οι τράπεζες επαναφέροντας στο τραπέζι το θέμα της μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Το θέμα «άνοιξαν» χθες οι εκπρόσωποι των τραπεζών στις διαπραγματεύσεις με το προεδρείο της ΟΤΟΕ για τη νέα κλαδική σύμβαση των τραπεζοϋπαλλήλων με το επιχείρημα ότι «το απαιτεί η τρόικα».

ΕΝΑ ΓΟΝΙΔΙΟ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ;

Οι άνθρωποι που έχουν μια συγκεκριμένη γενετική παραλλαγή, παρουσιάζουν ταχύτερη ανάπτυξη της νόσου Αλτσχάιμερ σε σχέση με τους υπόλοιπους, σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες, που ελπίζουν ότι το εύρημά τους ίσως βοηθήσει στη δημιουργία νέων φαρμάκων.
Η ανακάλυψη από ερευνητές του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον υπό την Άλισον Γκόατ του Τμήματος Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής, που παρουσιάστηκε στο περιοδικό γενετικής "PLoS Genetics", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, δείχνει ότι μια μετάλλαξη σε ένα γονίδιο που ρυθμίζει μια πρωτεΐνη, η οποία συνδέεται με το Αλτσχάιμερ, έχει έντονη επίδραση στην ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται η πάθηση.

ΣΟΚ! ΕΞΕΔΙΔΑΝ ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΑ ΩΑΡΙΑ ΤΟΥΣ

Διεθνές κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων το οποίο διακινούσε άτομα από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση και την εμπορία οργάνων και συγκεκριμένων των ωαρίων.
Η είδηση αυτή προκαλεί σοκ καθώς στην ουσία πρόκειται για παράνομη “βιομηχανία” ωαρίων που εξαρθρώθηκε και μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η φρικτή αυτή “φάμπρικα” είχε στηθεί σε γνωστό εργαστήριο εξωσωματικής στα βόρεια προάστια.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΣΕΑ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

 Το «πράσινο φως» έδωσαν ΚΥΣΕΑ και Διυπουργική Αποκρατικοποιήσεων στις συμβάσεις για το μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού.
  Το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε ήδη στη Βουλή με στόχο να γίνει νόμος του Κράτους έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ώστε από την 1η Οκτωβρίου να ξεκινήσει το νέο οικονομικό έτος.

ΣΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και στη συνάντηση αναφορικά με την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της χιλιετίας.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά διπλωματικών επαφών καθώς και συναντήσεις με ομογενείς επιχειρηματίες. Σκοπός της συνάντησης που θα γίνει στη Ν. Υόρκη είναι να δημιουργηθούν και συνεργασίες που θα δώσουν νέα ώθηση στους αναπτυξιακούς στόχους.

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Η ΑΠΟΨΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ

Διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε όσους ψήφισαν και όσους καταψήφισαν το μνημόνιο αναμένεται να χαράξει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας απόψε το βράδυ του Σαββάτου (8:00 μ.μ.) ενώπιον των παραγωγικών φορέων στη ΔΕΘ, παρουσιάζοντας παράλληλα την εναλλακτική λύση που προτείνει το κόμμα του.