14 Οκτ 2020

Ο φόβος των πλουσίων: αν ξεσηκωθούν οι Αβράκωτοι;


Τάσος Παππάς

Ένας από τους μύθους του κυρίαρχου αφηγήματος είναι, ότι οι οικονομικές συνέπειες από την πανδημία πλήττουν το ίδιο όλους. Και τους μη έχοντες και τους κατέχοντες.

Θλιβερή πρωτιά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου: 152 κρούσματα στην Κορινθία από την αρχή της πανδημίας


Επιπλέον δέκα νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 513. 
Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, σημειώνονται τα εξής:“Ανακοινώνονται...

«Μακάριοι οι νέοι, ότι αυτοί κληρονομήσουσι το Δημόσιο Χρέος» ( Herbert Hoover) - Tου Απ. Παπαφωτίου


Σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες αποτυπώνονται στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2021, το Δημόσιο Χρέος  της Κεντρικής Διοίκησης θα εκτιναχθεί στο 216% του ΑΕΠ ενώ παραμένει πάνω από το 200% και το 2021. Ένα ιστορικό αρνητικό ρεκόρ που οφείλεται στην μείωση του ΑΕΠ, στην αύξηση..

Συνάντηση Καρπούζη - Κατεμή στο Νοσοκομείο Κορινθου

 


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, η προγραμματισμένη συνάντηση του Διοικητή του Γ.Ν. Κορίνθου, Γρηγόριου Καρπούζη, με τον Πρόεδρο, Κώστα Κατεμή και τα μέλη του Δ.Σ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κορίνθου. Κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η λειτουργία και η συνολική δραστηριοποίηση..

Δήμος Βέλου Βόχας: Kαταρχήν συμφωνία με το διαδημοτικό κέντρο περίθαλψης Αδέσποτων ζώων


Αυτή όντως είναι μια υπεύθυνη και σημαντική κίνηση!Ο δήμος Βέλου Βόχας  για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος της περίθαλψης των αδέσποτων  προχώρησε σε καταρχήν συμφωνία με το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ), που...

Κορονοϊός: Νέα έκρηξη με 436 κρούσματα σήμερα - 7 θάνατοι σε 24 ώρες, 86 οι διασωληνωμένοι

 


Τα νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα στη χώρα είναι 436, συνολικά ανέρχονται σε 23.495 από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Από αυτά, τα 63 συνδέονται με γνωστές συρροές και 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας Οι νεκροί αυξήθηκαν σε 469, με 7 νέους καταγεγραμμένους θανάτους το τελευταίο 24ωρο.

Περιφερειάρχης και πρόεδρος Περιφερειακού συμβουλίου "νίπτουν τας χείρας τους " για την αποπομπή του συμβούλου της Ελληνικής Αυγής


Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήλθε στα προ ημερησίας διάταξης το θέμα της αποπομπής του εκπροσώπου της Ελληνικής Αυγής ,παράταξη που στηρίχθηκε από της Χρυσή Αυγή, μετά και την δικαστική απόφαση που έκρινε πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Ετύπωση ωστόσο προκάλεσε πρώτα η τοποθέτηση του κ. Σκατζού , προέδρου του ΠΕΣΥΠ, ο οποίος δήλωσε..

Στην ΕΕ βραβεύονται οι προστατευόμενοι μάρτυρες, στην Ελλάδα χαρακτηρίζονται σκευωροί


Η βράβευση των προστατευόμενων μαρτύρων αποτελεί σημαντικό μήνυμα με αποδέκτες τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα 

Το ΔΝΤ δείχνει οικονομικό τέλμα – Η κυβέρνηση επιμένει σε «κορονομνημόνιο»


Μαρίνα Αλεξανδρή

Bαθιά, ιστορική ύφεση φέτος με καταλυτικό πλήγμα στον τουρισμό, χλωμή ανάκαμψη το 2021 και εξαιρετικά δυσοίωνες προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας έως το 2025 είναι το στίγμα, που δίνει για την Ελλάδα η έκθεση World Economic Outlook του ΔΝΤ

Δήμος Σικυωνίων: Δωρεάν υπηρεσίες Ψυχολόγου και Κοινωνικού Λειτουργού για όλους τους δημότες


Την δυνατότητα δωρεάν παροχής υπηρεσιών Ψυχολόγου και Κοινωνικού Λειτουργού έχουν όλοι οι δημότες του δήμου Σικυωνίων, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης. Οι υπηρεσίες ψυχολόγου εστιάζουν στην ατομική και ομαδική συμβουλευτική με σκοπό την ενδυνάμωση και τη βελτίωση της...

Σημαντική πρωτοβουλία του Π. Πιτσάκη για την προβολή των Κορινθιακών προϊόντων σε συνεργασία με τον επιχειρηματία Π. Ευμορφίδη

 


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η χθεσινή συνάντηση του κ. Ευμορφίδη, του ιδιοκτήτη της ελληνικής εταιρείας COCOmat με τους παραγωγούς της Κορινθίας στα πλαίσια του tour του επιχειρηματία σε όλη την Πελοπόννησο, στο Επιμελητήριο Κορινθίας.  Στην συνάντηση αυτή, που διοργάνωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, παρευρέθηκαν..

Να αποτρέψουμε την πτωχευτική «γκιλοτίνα» - Του Γ. Ψυχογιού


Ο νέος πτωχευτικός κώδικας που θα επιβάλει η Κυβέρνηση
θα περιλαμβάνει και φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως του εάν έχουν αναπτύξει εμπορική ή επιχειρηματική δραστηριότητά. 

Αυτό ανοίγει διάπλατα το δρόμο στο να εφαρμοστούν πρακτικές, όπως ο πλειστηριασμός και η ρευστοποίηση κινητής και ακίνητης..

Απόφαση δικαστηρίου: Δεκατρία χρόνια στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής


Σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον δέκα χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, καταδικάστηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής...

Κορονοϊός: 5.500 ενεργά κρούσματα στη χώρα – Φόβοι για τουλάχιστον 20.000 «κρυμμένα»


Διάσπαρτα φαίνεται πως είναι τα ενεργά κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας,
ενώ αυξάνονται μέρα με την ημέρα και οι ασυμπτωματικοί φορείς της νόσου, γεγονός που ανησυχεί τους ειδικούς. Τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν πως σήμερα υπάρχουν συνολικά...

Τα 12 μίλια και το casus belli: Ρίσκο ή επιθετική διπλωματία;


Της Νικόλ Λειβαδάρη

 Το Oruc Reis παραμένει για δεύτερο 24ωρο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, έχει ήδη ποντίσει και καλώδια. Σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές το γεγονός ότι το τουρκικό πλοίο άπλωσε καλώδια δεν σημαίνει και ότι ξεκίνησε έρευνες.

Στην χώρα της "περικεφαλαίας" - Της Τζένης Σουκαρά

 


Και μετά από μια καταιγίδα- αστραπή, που δεν άγγιξε ευτυχώς την Πελοπόννησο, πορευόμαστε στον Οκτώβρη της πιο δύσκολης και αντιφατικής χρονιάς των τελευταίων δεκαετιών..Με ερωτήματα, διλλήματα, και αντιφάσεις .. 

Κορονοϊός: Μάσκες... παντού - Όλοι οι χώροι όπου επιβάλλεται πλέον η χρήση τους - Τι αλλάζει

 

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα είναι μεγάλος και η μάσκα έχει γίνει απαραίτητο αξεσουάρ για όλους, όπου κι αν πηγαίνουν. Πλέον η χρήση της μάσκας επιβάλλεται σχεδόν παντού. Όπως ανέφερε ξανά ο Νίκος Χαρδαλιάς στην επίσημη..

Σε καραντίνα 3 γιατροί και 2 νοσηλευτές του Νοσοκομείου Κορίνθου μετά από επαφή τους με διεγνωσμένο κρούσμα κορωνοϊού


 Σε προληπτική καραντίνα βρίσκονται  3 γιατροί και 2 νοσηλευτές του Νοσοκομείου Κορίνθου εξαιτίας της επαφής τους με αθενή που διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοιό και παρέμενε εμπύρετος στα επείγοντα του νοσοκομείου αρκετή ώρα. Συγκεκριμένα την Κυριακή ένας άνδρας προσήλθε στο νοσοκομείο με συμπτώματα δύσπνοιας.