27 Ιουλ 2013

Περί Τσίπρα και Μάρτενς...


Του Γ. Μαλούχου
Ας επιτραπεί σήμερα μία αναφορά σε πρώτο πρόσωπο, καθώς δεν γίνεται αλλιώς: πρόκειται περί πρωτογενούς μαρτυρίας. Δεν ήμουν παρών, ώστε να γνωρίζω, τι ακριβώς συνέβη στο επεισόδιο που ξέσπασε μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

Προσγείωση στη μαύρη πραγματικότητα

  
Του Χάρη Ιωάννου
Στην πλήρη αποδόμηση του success story της κυβέρνησης προχωρά ακόμη και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, το οποίο προειδοποιεί για μακροχρόνια υψηλή ανεργία, κάνει λόγο για αποτυχία και προχειρότητα...

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων


Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
Χώρα θαυμάτων η Ελλάδα, αφού πορεύεται αντίθετα από τον υπόλοιπο κόσμο. Το κλείσιμο υπηρεσιών και επιχειρήσεων, οι μαζικές απολύσεις προβάλλονται ως «διοικητικές μεταρρυθμίσεις», αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στο κοινωνικό και οικονομικό σύνολο.

Ανοίγει ο δρόμος για ιδιωτικοποίηση και της ΕΥΔΑΠ


Ανοίγει πλέον ο δρόμος για ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ καθώς η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων τροποποίησε το καταστατικό της εισηγμένης, αίροντας και το τελευταίο τυπικό «εμπόδιο» που προέβλεπε πλειοψηφικό ποσοστό του Δημοσίου στην εταιρεία.

Το κόλπο με το ουίσκι και το νερό


Η πρόκληση:

Ένα σφηνάκι είναι γεμάτο με νερό και το άλλο με ουίσκι.
Η πρόκληση είναι, να μεταφέρετε το ουίσκι στο ποτήρι που έχει το νερό και το νερό στο ποτήρι που έχει το ουίσκι χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε άλλου δοχείου.