3 Μαΐ 2021

Aλέξης Τσίπρας / Να αντικαταστήσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας με το Σύμφωνο για βιώσιμη ανάπτυξη

«Πρέπει να βρούμε τρόπους, να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι πατέντες, ώστε να παράξουμε περισσότερα εμβόλια για την Ευρώπη και τον COVAX»

Ο φόρος ψηφιακών υπηρεσιών και το αίτημα για δίκαιη φορολογία


Θεοδώρα Λαζαρέτου

Η ιστορία του φόρου ψηφιακών υπηρεσιών (ΦΨΥ), ευρύτερα γνωστού ως digital tax ή digital levy, είναι περιπετειώδης. Μοιάζει με μια λευκή σελίδα χαρτιού, όπου η κάθε γραμμή γράφεται...

Κορονοϊός: 2146 νέα κρούσματα το τελευταίο 48ωρο στην Ελλάδα - 134 νεκροί και 797 διασωληνώσεις


Γιώργος Σακκάς

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας, ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού το τελευταίο 48ωρο στη χώρα ανέρχονται σε 2.146. Το ίδιο διάστημα έχασαν τη ζωή τους 134 συμπολίτες μας. Στους 797 οι διασωληνωμένοι.

Η γνώμη των “ειδικών”


Γεια σου φίλε μου πιτσιρίκο!

Τα είπαμε και μαζί, ότι πολύ άρτσι μπούρτσι μου φαίνεται όλο αυτό, το πώς παίρνουν οι κυβερνώντες τις αποφάσεις, ποια μέτρα θα εφαρμόσουν, για πόσο, γιατί αυτά και όχι άλλα κλπ κλπ.

Τρεις ταχύτητες για τις αναστολές τον Μάιο


Η οικονομία σταδιακά ξεκλειδώνει, με την εστίαση να ανοίγει σήμερα και τον τουρισμό στις 15 Μαΐου. Κατά συνέπεια το πλαίσιο των αναστολών γίνεται αυστηρότερο και μικραίνει πλέον ο αριθμός των δικαιούχων.

Liberation για Ακρόπολη: Η ομορφιά τσιμεντοποιημένη και παραμορφωμένη

Η έγκυρη γαλλική εφημερίδα με ένα σκληρό ρεπορτάζ κατακεραυνώνει τις επιλογές της Λίνας Μενδώνη και κάνει γνωστή την ιεροσυλία στην Ακρόπολη

Η ιστορία της Πρωτομαγιάς όπως πραγματικά συνέβη


Η  Εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα - ορόσημο για τους αγώνες των εργαζομένων στην ουσία είναι ένας φόρος τιμής στην εξέγερση των εργατών του Σικάγου του  1886 που αποτέλεσε μια από...

Τσίπρας στο Λαϊκό: Η συλλογική ανάσταση θα έρθει με αγώνες και διεκδικήσεις


Με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Λαϊκό βρέθηκε ανήμερα του Πάσχα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας

Ένα "μεγάλο ευχαριστώ" σε "όλους που είναι στην πρώτη γραμμή και βρίσκονται δίπλα στους ανθρώπους που...

Σκέτος ρεαλισμός…


Γιώργος Καρελιάς

Αυτές οι μέρες δεν προσφέρονται για πολιτικές αναλύσεις και πολύ περισσότερο για αντιπαραθέσεις, έστω κι αν είναι γόνιμες. Τι γίνεται, όμως, αν τον εθιμικό αυτόν κανόνα  παραβιάζει ο ίδιος ο...

Πώς ανοίγει η εστίαση από σήμερα 3 Μαΐου


Με «τραπεζάκια έξω» και ωράριο λειτουργίας έως τις 22:45, ανοίγουν από σήμερα, 3 Μαΐου, τα μαγαζιά εστίασης σε όλη τη χώρα, μετά από 6 μήνες όπου παρέμειναν κλειστά.

Παράλληλα, όπως προβλέπει η Κοινή Υπουργική...

Φασούλας σε Μαρτσουλιόνις: Δεν φανταζόμουν τόση μικροψυχία...


Ο παλαίμαχος άσος του μπάσκετ και από τους στυλοβάτες του θριάμβου της εθνικής μας ομάδας στο Eurobasket του 1987, Παναγιώτης Φασούλας, δεν άφησε αναπάντητες τις δηλώσεις του Σαρούνας Μαρτσουλιόνις για όσα φέρεται να είπε, ότι προηγήθηκαν του μεγάλου τελικού.