9 Ιαν 2013

Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών: το μεγάλο φαγοπότι


Η ανακεφαλαιοποίηση του Τραπεζικού συστήματος έχει καταλάβει σημαντικό μέρος της συζήτησης το τελευταίο διάστημα, γιατί ουσιαστικά αναφέρεται στην προσπάθεια χειρισμού της χρεοκοπίας της κορωνίδας του Ελληνικού καπιταλισμού, που με την σειρά του διαδραματίζει  ειδικό ρόλο για ολόκληρο το Ελληνικό Κεφάλαιο.

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ανακηρύξουμε ΑΟΖ. Του Δ. Κωνσταντακόπουλου


Το 2009, η κυβέρνηση, αφού φούσκωσε το έλλειμμα και επέτρεψε την κερδοσκοπία επί του ελληνικού χρέους, πήγε στις Βρυξέλλες κατηγορώντας με όλους τους δυνατούς τρόπους τη χώρα της (στο αυτό «σπορ» είχε προηγηθεί ο κ. Αλογοσκούφης, καθιστώντας ακόμα σοβαρότερες τις αυτοκατηγορίες Παπανδρέου- Παπακωνσταντίνου). Ως αποτέλεσμα, η Αθήνα υπέγραψε

Στην έξοδο 25.000 τραπεζοϋπάλληλοι


Την έξοδο «βλέπουν» περίπου 25.000 τραπεζοϋπάλληλοι, λόγω των αλλαγών στον τραπεζικό χάρτη.
Η αρχή θα γίνει από την Εθνική Τράπεζα, αφού, όπως παραδέχθηκε χθες ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Πέτρος Χριστοδούλου, σε κλείσιμο θα οδηγηθεί

Ζωτικής σημασίας για το Κιάτο η απόφαση για την λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων


Ήδη από 27/12/2012 λειτουργεί στο Δήμο Σικυωνίων το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ως φορέας διαχείρισης του λιμανιού, του αλιευτικού καταφυγίου και της χερσαίας ζώνης λιμένα Κιάτου.  

Πρόκειται για την επιτυχή κατάληξη των μεθοδικών...

Ο Όμιλος ΛΑΡΣΙΝΟΣ «αποχαιρετά» την Πρόεδρό του Ευγενία Λαρσινού


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Όμιλος ΛΑΡΣΙΝΟΣ «αποχαιρετά» την Πρόεδρό του Ευγενία Λαρσινού. Έπειτα από άνιση μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα, η μεγάλη κυρία της Κορινθίας  και ισχυρή γυναίκα του Ομίλου  ΛΑΡΣΙΝΟΣ άφησε την τελευταία της πνοή την Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013, στο θεραπευτήριο όπου νοσηλευόταν.
Η νεκρώσιμος ακολουθία για την Ευγενία Λαρσινού...

Τα ασυμβίβαστα συμβιβάζονται; Του Γιάννη Πανούση


Η σχάση (μέχρι και σχιζοφρένεια) στην ελληνική κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα είναι δεδομένη.Ας δούμε πέντε περιπτώσεις δια-χωριστικών κατα-στάσεων.
  Για άλλους λαούς, η κρίση είναι ευκαιρία οδυνηρής αυτογνωσίας και γι’ άλλους επίδειξη ελαφρότατης αυτοκαταστροφής.

Για άλλους πολίτες, η Δημοκρατία είναι ευκαιρία κατάχρησης δικαιωμάτων και ελευθεριών και γι’ άλλους η τραγική μάνα που έχασε τα παιδιά της στις αγορές.......

Το νέο προεδρείο του Δ.Σ. Κορινθίων - Ποιοι εκλέχθηκαν στις δημοτικές επιτροπές



Πραγματοποιήθηκαν  την πρώτη Κυριακή   σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου οι αρχιαιρεσίες για την εκλογή νέου προεδρείου και μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της επιτροπής Ποιότητας ζωής:
Αναλυτικότερα .......

Να σώσουμε το μέλλον...

  
Του Γιώργου Παπασωτηρίου
Να σώσουμε το μέλλον, να σώσουμε τους νέους, ευχές και εξορκισμοί με την ευκαιρία της συμβολικής έναρξης της νέας χρονικότητας, που εξορίζει στο παρελθόν ό,τι κακό μας συνέβη, δημιουργώντας μια νέα αφετηρία στη σχέση μας με τον κόσμο και την καλοσύνη.

"Έφυγε" η Ευγενία Λαρσινού


Έχασε την μάχη για την ζωή η Ευγενία Λαρσινού σήμερα τα ξημερώματα σε νοσοκομείο των Αθηνών.
Η Κορινθία χάνει μια σπουδαία, φωτεινή προσωπικότητα που η πορεία της ζωής της αποτελεί παράδειγμα αγώνα, δημιουργίας, ήθους και προσφοράς. 
Η Ευγενία Λαρσινού σε μια δύσκολη συγκυρία....

Κώστας Γαβράς: «Εδώ και χρόνια ζούμε τον Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο»


- «Δεν έχει πια αξία η ποιότητα, έχει μόνον οικονομία».

 - «Η εξουσία ανήκει στην οικονομία  και αυτό είναι μια αλήθεια σε όλον τον κόσμο».

 - «Παλαιότερα τα λεφτά χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή κάποιων πραγμάτων. Σήμερα οι...

"Πόλεμος" για την κατάργηση 1700 οργανισμών του δημοσίου


Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και της αντιπολίτευσης, κυρίως της Αξιωματικής, σημειώθηκε στη Βουλή, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών και φορέων.

Οι πιο κρίσιμες εκλογές της τελευταίας 10ετίας στον Εμπορικό σύλλογο Κορίνθου


ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ: Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Στις πιο κρίσιμες εκλογές της τελευταίας δεκαετίας προσέρχονται αύριο διακόσια μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου .

Προσέρχονται με φόντο την μεγάλη κρίση που μαστίζει την αγορά αλλά και την πιθανή δημιουργία πολυκαταστήματος τύπου MALL στο χώρο της πρώην Σωληνουργίας....

Λουκέτο στο εργοστάσιο της PEPSI-CO HBH στο Λουτράκι!


Το εργοστάσιο της PEPSI-CO HBH στο Λουτράκι,το σύμβολο της εμφιάλωσης του νερού στην πόλη μας κλείνει με εντολή απο Αμερική. Οι αιτιες;

Πολλές αλλά όχι πειστικές,,”η κρίση”,”το ακριβό νερό”,”οικονομικό συμμάζεμα”κλπ..

Παράξενα ατυχήματα με αυτοκίνητο!


Τις περισσότερες φορές τα ατυχήματα με αυτοκίνητο προκαλούν εντύπωση ως συμβάντα και δεν είναι λίγοι αυτοί που… ξύνουν το κεφάλι τους προσπαθώντας να αντιληφθούν τι ακριβώς συνέβη. 
Τα περιστατικά, όμως, που θα δείτε στη συνέχεια θα σας κάνουν σίγουρα να αμφισβητήσετε τους νόμους της...

Να παραχωρηθεί η Λέσχη αξιωματικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ζητά ο Χρ. Δήμας απο το ΥΠΕΘΑ


Ερώτηση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με την οποία ζητάει την καλύτερη αξιοποιήση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, μέσω της παραχώρησης της Λέσχης Αξιωματικών της Κορίνθου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ή στο Δήμο Κορινθίων, για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κατέθεσε ο....