28 Μαρ 2021

Άγγελος Τσέκερης: Επισημάνσεις


Όποιος παρήγγειλε πεσκανδρίτσα να σηκώσει το χέρι του

Ελάτε, μην είστε μίζεροι, μια φορά κάθε 200 χρόνια τις ζούμε αυτές τις χλίδες.

Και τσολιάδες με...

Η ανακατασκευή του ΚΥ Νεμέας στην συνάντηση του Κ. Φρούσιου με τον Περιφερειάρχη


Την έναρξη των διαδικασιών για άμεση προώθηση και ένταξη στο τρέχον ΕΣΠΑ του έργου ανακατασκευής του Κέντρου Υγείας Νεμέας συζήτησε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, ο οποίος τον επισκέφθηκε την  Παρασκευή  στην Τρίπολη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Κορίνθου μια ημέρα μετά την αυτοκτονία κρατουμένου (φωτο)

Συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο Koρίνθου, στο Κλειστό Κέντρο..

Εθνική εξάρτηση μετά από 200 χρόνια


Δημήτρης Χρήστου

Η χώρα μετατρέπεται γοργά σε προτεκτοράτο των πάσης φύσεως δανειστών

ΠΑΡΟΤΙ η υγειονομική κρίση έχει φτάσει σε εξαιρετικά επικίνδυνα επίπεδα, η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στον νεοφιλελεύθερο δογματισμό της και όμηρος των...

Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Μεσσηνίας: Mείζον πολιτικό ζήτημα για τον ρόλο του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης αναφορικά με την καταχωρημένη ως ΠΟΠ ονομασία Ελιάς Καλαμών

 


Εμβρόντητοι παρακολουθούμε τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας Ελευθερία (https://eleftheriaonline.gr/local/oikonomia/agrotika/item/239692-vathy-paraskinio-me-tin-pop-elia-kalamatas) αναφορικά́ με τον ρόλο προσώπου που είχε την ιδιότητα της νομικής εκπροσώπου της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών – Τυποποιητών - Εξαγωγέων Επιτραπέζιων..

Προειδοποιήσεις από επιστήμονες: Είμαστε στην κορύφωση, καταστροφικό το άνοιγμα εντός Απριλίου

 


«Άσχημες» χαρακτήρισε τις επόμενες δύο εβδομάδες ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στο Open, για την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας. Δεν έκρυψε την ανησυχία του για την κορύφωση του τρίτου κύματος του κορονοϊού, λέγοντας...

Ηταν μια μέρα σαν τις άλλες


Νόρα Ράλλη

 "Τεράστια σημαία, μεγαλύτερη και από το υπνοδωμάτιο... Τι να σημαίνει άραγε";

«Αλλαξαν οι καιροί», είπε παμπάλαιος παρουσιαστής πρωινής εκπομπής, βλέποντας μια γυναίκα ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καταθέτει στεφάνι σε έναν άγνωστό της στρατιώτη, για...

Κορωνοϊός: 1.449 κρούσματα – 54 θάνατοι – 735 οι διασωληνωμένοι- Με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων Κορινθία, Αργολίδα,Αρκαδία


 Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, 1.449 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 254.031 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων..

Μόνο το 2,74% του πληθυσμού της Κορινθίας έχει εμβολιαστεί


Το 3,85% του πληθυσμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου -που σύμφωνα με τα επίσημη απογραφή ανέρχεται σε 577.804 κατοίκους- έχει κάνει μέχρι και το Σάββατο 27/3/21 και τις δύο δόσεις των εμβολίων για τον κορωνοϊό. 

Ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25 για την αυτοκτονία στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.

 


Η σημερινή αυτοκτονία του νεαρού κρατούμενου στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Κορίνθου επαναφέρει με τρόπο τραγικό στην επικαιρότητα το πάγιο αίτημα που κάθε δημοκρατικός πολίτης ενστερνίζεται: Να κλείσει άμεσα το Κέντρο Κράτησης που..

Κάλεσμα της ΟΕΒΕ Κορινθίας: OXI άλλα λουκέτα στις δουλειές και στις ζωές μας


 Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις πληρώνουν το κόστος των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε υπέρμετρο βαθμό.Ενώ οι μεγάλες εταιρείες (σούπερ μάρκετ., αλυσίδες, εμπορικά κέντρα)πλουτίζουν, η μικρή και πολύ μικρή επιχείρηση, αν δεν εχει βάλει λουκέτο βλέπει τον εφιάλτη του οριστικού κλεισίματος να της κτυπά επιτακτικά τη πόρτα, λόγω της ουσιαστικής αδιαφορίας της κυβέρνησης να στηρίξει ουσιαστικά τους μικρούς..

To μελάνι σουπιάς, τo Rally Acropolis...


... κι η ύβρις της Κυβέρνησης

Ζωή Χαλιδιά

Η κυβέρνηση, που ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν, έστησε στην ίδια πλατεία την εξέδρα της, την περιέφραξε με την λινάτσα της (!), την κόσμησε με άπειρες ελληνικές σημαίες (μην παραγελαστεί κάνας Άγγλος πρίγκηψ και νομίσει ότι βρίσκεται στο Como) κι εόρτασε σε στενό φιλικό κύκλο.

1,3 δισ. τα μέτρα του Απριλίου


Μάριος Χριστοδούλου

Με «κόφτες» η επέκταση των αναστολών συμβάσεων, παράταση των επιδομάτων ανεργίας, απαλλαγή ενοικίων ανάμεσα στα μέτρα που ανεβάζουν στα 13 δισ. τον λογαριασμό της στήριξης από την αρχή του έτους.

Το πείραμα της Ισπανίας: 5.000 θεατές σε ροκ συναυλία -Με μάσκες, αρνητικό τεστ κορωνοϊού, αλλά χωρίς αποστάσεις(φωτο)


Λάτρεις της ροκ μουσικής παρέστησαν σε μια sold-out συναυλία το Σάββατο το βράδυ στη Βαρκελώνη, αφού είχαν κάνει rapid tests για τον κορωνοϊό, σε μια δοκιμαστική μουσική παράσταση, που έγινε με την άδεια των αρχών και μπορεί να επανεκκινήσει..

Νεοφιλελευθερισμός με κοινοβουλευτισμό για πόσο ακόμη;...


Τάσος Παππάς

Στο άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Κύρκος Δοξιάδης (23-3-2021) με τον τίτλο «Νεοφιλελευθερισμός, πανδημία, καταστολή» καταλήγει ως εξής: «Μία από τις ιδιαιτερότητες του νεοφιλελευθερισμού ήταν πως είχε κατορθώσει να υποκαταστήσει με οικονομικούς θεσμούς σημαντικό μέρος των...

Aνακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για την αυτοκτονία στο Προ-Αναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου


 Ένας νέος άνθρωπος αυτοκτόνησε στο Προ-Αναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) Κορίνθου. Νωρίτερα σύμφωνα με δημοσιεύματα, του είχε ανακοινωθεί ότι παρατείνεται η κράτησή του μετά από 15 μήνες εγκλεισμού στο κέντρο - φυλακή. Για την κυβέρνηση..

Εικονική Τηλεμεταφορά: Το μέλλον των επικοινωνιών μέσα από τα μάτια του Ζουκερμπεργκ


Έχετε φανταστεί τον εαυτό σας να βρίσκεται ωσεί παρών μέσα σε ένα χώρο και όμως να μπορείτε να αλληλεπιδράτε με τους ανθρώπους γύρω σας, ακόμη και αν δεν είστε εκεί ως φυσική...