4 Φεβ 2021

Αυτοψία Ν. Ταγαρά στην Διώρυγα

 


Αυτοψία στη Διώρυγα της Κορίνθου πραγματοποίησε σήμερα,  ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς μαζί με τον καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα και τον εκπρόσωπο της  Διώρυγας ΑΕ, Γιώργο Ζουγλή.  Οι τρεις άνδρες διέσχισαν με σκάφος τη Διώρυγα..

Κανένας γιατρός του νοσοκομείου Κορίνθου δεν βρέθηκε θετικός στον covid-19


 Εξακολουθεί  και προβληματίζει η αύξηση των κρουσμάτων στην Κορινθία. Σήμερα ο αριθμός έφτασε στα 20 νέα διεγνωσμένα κρούσματα. Rapid tests διενεργούνται  αυτές τις ημέρες στην Δυτική Κορινθία..

Μαζικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοϊδη

Μαζικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Τρίκαλα, Βόλο, Χανιά, Ηράκλειο και άλλες...

Τσίπρας: Θέση κοινής λογικής η πρόσβαση της Ε.Ε. στις πατέντες των εμβολίων


«Η Ευρώπη πρέπει να κάνει το παν, για να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή παραγωγή εμβολίων, ώστε να μην εξαρτάται από τους εμπορικούς σχεδιασμούς και τα παιχνίδια μερικών μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών. Για το λόγο αυτό διατύπωσα...

"Θόλωσε την επικοινωνία" των 2 υπουργών η Διώρυγα - Τα 2 ίδια δελτία τύπου στη μάχη των εντυπώσεων


Μεγάλη επιτυχία, ομολογουμένως, χαρακτηρίζεται η εξέλιξη για την αποκατάσταση της  Διώρυγας,  σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και την σημαντικότητα πλέον των έργων που πρόκειται να επισπευθούν, προσδίδοντας τους τον χαρακτηρισμό "εθνικής σημασίας".

Κορωνοϊός: Στα 1.070 τα νέα κρούσματα - Ανεβαίνουν επικίνδυνα τα κρούσματα στην Κορινθία


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.070 νέα κρούσματα
της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των..

Σενάριο για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 μόνο τα Σαββατοκύριακα


 Σενάριο να απαγορευτεί η κυκλοφορία από τις 18.00 το απόγευμα, αλλά μόνο τα Σαββατοκύριακα, φαίνεται πως προκρίνεται από την επιτροπή ειδικών αν και οι τελικές εισηγήσεις προς την κυβέρνηση θα γίνουν αύριο Παρασκευή. Οι ειδικοί..

Δήμαρχοι – Εκλογικός νόμος Αυτοδιοίκησης: Αυτά είναι τα σημεία διαφωνίας

 


Σειρά διαφωνιών στον σχέδιο νόμου για τον εκλογικό νόμο στην Αυτοδιοίκηση εξέφρασαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης οι δήμαρχοι. Κοινά σημεία τόσο των «γαλάζιων» δημάρχων και αυτών της αντιπολίτευσης..

Η νέα σύνθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κορινθίας του Κινήματος Αλλαγής


Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του Κινήματος Αλλαγής.  Η σύνθεση της έχει ως εξής:

Γραμματέας: Αγγελόπουλος Δημήτρης...

Τα αναπάντητα ερωτήματα από τον κύριο Τσιόδρα


Μαρίνα Αλεξανδρή

Στην χθεσινή του εμφάνιση στην Βουλή ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας παρουσίασε αναλυτικά τα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας (έως και ανά δήμο και περιοχή), έδωσε πίνακες, γραφήματα και διαγράμματα και εξήγησε ενδελεχώς τις μεθόδους, με τις οποίες οι ειδικοί...

Επανάστασις


Καλησπέρα πιτσιρίκο,

Επιτέλους, έφτασε η ώρα της απελευθέρωσης. Από έγκυρες πηγές έμαθα, πως την 25η Μαρτίου 2021 θα γίνει η έναρξη της κορονοεπαναστάσεως.

Στα mall θα σηκωθούν τα λάβαρα των καταστηματαρχών και θα σημάνουν το μεγάλο ξεσηκωμό.

Για την παραπλάνηση των αρχών, το προηγούμενο βράδυ θα βγούμε...

Τα εμβολιαστικά κέντρα στην Πελοπόννησο



 Ο εμβολιασμός γίνεται σε τρεις φάσεις. Οι μη ευπαθείς ομάδες, βάσει του σχεδίου, θα εμβολιαστούν κατά την τρίτη φάση, η οποία εκτιμάται ότι θα αρχίσει τον Ιούνιο του 2021, όταν και θα υπάρχει επαρκής αριθμός διαθέσιμων..

Για ποιον ο έλεγχος;

 


Αυτό που δεν προλαβαίνει ο Αννίβας να κλείσει την πόρτα του Γκιολή στην ΠΕ. Κορινθίας και αμέσως το τηλέφωνο κουδουνίζει στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη από τον Θανάση Μανάβη για να κλειστεί άμεσα ραντεβού πώς κάποιος να το ερμηνεύσει; Γιατί αυτό τείνει να καθιερωθεί πλέον στην..

Άμεση αντικατάσταση του Νίκα ζητά ο Καμπόσος: «Βλάπτει τα συμφέροντα της εταιρείας που είναι πρόεδρος»


Ο πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Δημήτρης Καμπόσος ζήτησε την άμεση αντικατάσταση του Προέδρου του Δ.Σ. Της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ, δυνάμει του άρθρου 89 παρ. 2 του Ν. 4548/2018, και ορισμό νέου Προέδρου Δ.Σ.»

«Σύνθετο και ειδικό έργο Εθνικού Επιπέδου» οι εργασίες στη Διώρυγα Κορίνθου

 


Εθνικής σημασίας και άμεσης προτεραιότητας χαρακτηρίστηκαν τα έργα αποκατάστασης στην Διώρυγα της Κορίνθου, με σχετική υπουργική απόφαση που βοηθά στην επιτάχυνση της αποκατάστασης των ζημιών και της σταθεροποίησης..

Με ακόμα ένα απορριμματοφόρο όχημα ανακύκλωσης ενισχύει τον στόλο της Καθαριότητας ο δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

 


Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων παρέλαβε ένα ακόμη σύγχρονο απορριμματοφόρο όχημα ανακύκλωσης 16m3, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, συνολικής δαπάνης 183.520,00€, για την ενίσχυση του στόλου της υπηρεσίας καθαριότητας. Το απορριμματοφόρο όχημα με συμπιεστή ανακυκλώσιμων απορριμμάτων..

Γ.Ψυχογιός: Οριζόντια στήριξη των μικρομεσαίων τώρα, πριν τα μαζικά λουκέτα!


Στην τηλεδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, ΝΔ Ελλάδος, Ζακύνθου Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) που έγινε με τη συμμετοχή των Εμπορικών Συλλόγων του Νομού και του Εμπορικού Επιμελητηρίου..

OEBE Κορινθίας: Θα μείνουμε όρθιοι και θα είμαστε απέναντι στις λογικές που εκφράζετε κ. Γεωργιάδη!


 Οι προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης (;), που ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε με το γνωστό ειρωνικό και ανοίκειο τρόπο του,  τους επαγγελματίες της εστίασης να του παραδώσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους, αν δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα..

Απολυμάνσεις και προληπτικά μέτρα στις σχολικές μονάδες για τον κορονοϊό από τον Δήμο Βέλου Βόχας

 


Με αίσθημα ευθύνης ο Δήμος Βέλου Βόχας προβαίνει σε προληπτικές απολυμάνσεις στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Χθες ξεκίνησαν απολυμάνσεις στο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Βοχαϊκού, ενώ σήμερα  θα γίνουν απολυμάνσεις στα 1ο & 2ο Δημοτικά Σχολεία Ζευγολατιού καθώς και στα 1ο,2ο & 3ο Νηπιαγωγεία..

Δωρεάν Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σήμερα στο Κιάτο


Ο Δήμος Σικυωνίων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ πραγματοποιεί σήμερα  Πέμπτη  από ώρα 9:30 το πρωί έως 12:30 το μεσημέρι δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid test).

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην αρχή της οδού Κλεισθένους (πεζόδρομος) και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί..