2 Μαρ 2011

Ασκήσεις θετικής ψυχολογίας


Στις εποχές που διανύουμε η θετική ψυχολογία είναι παραπάνω από απαραίτητη. Να μερικοί τρόποι να  προσπαθήσετε να την κατακτήσετε...

Ανταγωνισμοί πλήθους σε φόντο κρίσης. Tου Nικου Γ. Ξυδακη


Η πολλαπλή πίεση προς τα ασθενέστερα στρώματα του πληθυσμού και η ύφεση που διαρκώς βαθαίνει, προκαλούν αγωνία, σύγχυση, εντάσεις.
Η ελληνική κοινωνία, είναι πασίδηλο, περνά μεταιχμιακή φάση, με πολλή οδύνη για πολλούς, και άγνωστη κατάληξη για όλους. Είναι επίσης πασίδηλο ότι...

ΔΡΟΜΟΙ. Του Ρούσσου Βρανά


Για εκείνους...
... που ακόµη τρέφουν αυταπάτες. Για να δουν πόσο είναι µάταιο να ελπίζουν, ότι αυτοί που την ανέλαβαν εργολαβικά, θα µπορέσουν κάποτε να τους χαρίσουν τη σωτηρία τους.

 
Μονάχα επαίνους...

Καντάφι: «Θα γίνει νέο Βιετνάμ»


Από ξηράς και αέρος βομβαρδίζουν τα κυβερνητικά και μισθοφορικά (όπως καταγγέλλουν οι αντικαθεστωτικοί) στρατεύματα του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, προκειμένου να ανακτήσουν τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι εξεγερμένοι, στα ανατολικά της χώρας.

«Θα γίνει νέο Βιετνάμ» προειδοποίησε ο...

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στους Αγίους Θεοδώρους


Σας προσκαλούμε στο αποκορύφωμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Τριωδείου,  5-7 Μαρτίου 2011, που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας:

    * 5 Μαρτίου 2011, ΣΑΒΒΑΤΟ, ώρα 17.00...

Τα επαγγέλματα που αντέχουν...στην κρίση


Φυσιοθεραπευτές, μεταφραστές, τεχνικοί Η/Υ, ακόμη και προπονητές περιλαμβάνονται στη λίστα του αμερικανικού περιοδικού Businessweek με τα δέκα επαγγέλματα που εμφανίζουν τις καλύτερες προοπτικές για το 2011.
Σύμφωνα με ανάλυση ...

Κέρδη- μαμούθ για τον John Paulson, τον άνθρωπο που «παίζει» την Ελλάδα και το ευρώ


Τα δέκα μεγαλύτερα hedge funds έχουν καταγράψει συνολικά κέρδη για τους επενδυτές ύψους 182 δισ δολάρια από την ίδρυση τους, ενώ αποκόμισαν 28 δις. δολ για τους πελάτες τους κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους 2010, ποσό που..

Τα 10 εντυπωσιακότερα καρφώματα του Φεβρουαρίου


Το ΝΒΑ είναι ο βασιλιάς του θεάματος και αυτό αποδεικνύεται από το βίντεο που ακολουθεί με τα 10 πιο εντυπωσιακά καρφώματα του Φεβρουαρίου.
Ο "βασιλιάς" Λεμπρόν Τζέιμς...

«Κόβει» Λονδίνο, Βιέννη και Βρυξέλλες η Olympic Air


Το Παρίσι και το Άμστερνταμ είναι οι μόνες πόλεις της Δυτικής Ευρώπης στην οποία θα πετάει η Olympic Air, καθώς σταματούν οι πτήσεις της εταιρείας προς Λονδίνο, Βιέννη και Βρυξέλλες, ενώ προστίθενται δρομολόγια..

Τεράστιες ζημιές από την κακοκαιρία στη Λακωνία


Το αγροτικό οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί ολοσχερώς
Από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές στα χωριά Ελιά, Λάχι και Νεάπολη..

Ανοίγουν για τους πολίτες τα στρατιωτικά νοσοκομεία - Δείτε ποιά είναι


Την κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Υγείας και Εθνικής Άμυνας.

'Oπως προβλέπεται στην κοινή υπουργική απόφαση, όλοι οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση...

Κώστας Κόλλιας: «Προσωρινά ικανοποιητική η απάντηση του Υπουργείου για τον Σταθμό του Προαστιακού στο Κιάτο»


Απάντηση στην αναφορά που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας απέστειλε το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων. Το πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:
«Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Κιάτου έχει 4 τροχιές διέλευσης αμαξοστοιχιών, τόσο για τη διέλευση...

«Άγγιγμα του Μίδα» οι μεταφορές μαθητών


Κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος στις δαπάνες για τη μεταφορά των μαθητών διαπιστώνει έρευνα του Ινστιτούτου Μεταφορών. Είναι χαρακτηριστικό πως σε κάποιες περιπτώσεις, με βάση τα 500 ευρώ ανά μαθητή, που προβλέπει ο νόμος, το κόστος ξεπερνά τα...

Κ. Φαρμάκη: "Kλείνουμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν.Λέμε την αλήθεια στους πολίτες"


Στην οργανωμένη συζήτηση που έλαβε χώρα στη Βουλή για την κύρωση του απολογισμού του οικονομικού έτους 2009, η βουλευτής κυρία Κατερίνα Φαρμάκη, ως ένας εκ των εισηγητών, μίλησε για την οικονομική πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία..

Eurovision: Απόψε η επιλογή του ελληνικού τραγουδιού (Ακούστε τα τραγούδια)



Το βράδυ στις 10 διεξάγεται ο ελληνικός τελικός της Eurovision που θα αναδείξει το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 56ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Έξι είναι τα υποψήφια τραγούδια.
Ο ελληνικός τελικός θα μεταδοθεί ..

Φάρσα ήταν το τηλεφώνημα!


 Φάρσα ήταν τελικά το απειλητικό τηλεφώνημα που έγινε πριν απο λίγη ώρα και πληροφορούσε  για την τοποθέτησης βόμβας στο Δικαστικό μέγαρο της Κορίνθου .Ο..

Απάντηση του υπουργείου εργασίας για τις σοβαρές ελλείψεις στο ΙΚΑ Κορίνθου



Μετά από αναφορά την οποία είχε καταθέσει ο κ. Άγγελος Μανωλάκης  στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής ασφαλισης  σχετικά με τις σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού..

Τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια Κορίνθου


Αποκλεισμένη η περιοχή

Άγνωστος τηλεφώνησε στα δικαστήρια Κορίνθου και ενημέρωσε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο κτίριο. Αμέσως η περιοχή..

Δεν μας ξεχνά η S&P - Απειλεί με νέα υποβάθμιση την Ελλάδα


Νέα προειδοποίηση για ενδεχόμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας απηύθυνε χθες η Standard & Poor’s, διατηρώντας σε αρνητικό creditwatch την αξιολόγηση της χώρας μας.Ο οίκος αξιολόγησης προειδοποίησε...

Ετοιμη η πρωτεύουσα για το Κορινθιακό Καρναβάλι


Η Δημοτική Αρχή, διοργανώνει και εφέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Καρναβάλι  στον Δήμο μας. Ταυτοχρόνως θα γίνουν  εκδηλώσεις και στους άλλους μέχρι πρότινος δήμους που ενσωματώθηκαν πρόσφατα στον νέο μεγάλο Καλλικρατικό Δήμο Κορινθίων. Ετσι, στον Άσσο-Λέχαιο, στην Τενέα, την Σολυγεία και τον Σαρωνικό, θα πραγματοποιηθούν...

Επιστολή προς την υφυπουργό Παιδείας για το Γυμνάσιο Κρυονερίου


Με επιστολή του στην Υφυπουργό Παιδείας κ. Έ. Χριστοφιλοπούλου , ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Κρυονερίου ζητάει την διατήρηση και την ενίσχυση του Γυμνασίου Κρυονερίου Κορινθίας . Τους λόγους..

Την έχουμε (απο)γραμμένη


 Του Ανδρέα Ζάρρου

Πριν ένα μήνα περίπου, κοινοποιήσαμε μια ανοικτή επιστολή προς τους δημοτικούς συμβούλους Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, σχετικά με την απογραφή που έπρεπε να κάνει η αρμόδια Επιτροπή. Παρ' όλες...

Δύο αστυνομικοί νεκροί από μακελειό στου Ρέντη


Δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, ηλικίας 22 και 23 ετών, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από τα πυρά αγνώστων, κατά τη διάρκεια καταδίωξης το απόγευμα της Τρίτης στη Λεωφόρο Κηφισού.Όπως ανακοινώθηκε..

Μεγαλοδικηγόροι, μεγαλογιατροί και.... μέντιουμ πιάστηκαν από το ΣΔΟΕ!


Βρέθηκαν εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Είχαν δηλώσει όμως ελάχιστα ποσά στις φορολογικές τους δηλώσεις. Πλαστικός χειρουργός..

Συναγερμός από ύποπτο δέμα κοντά στην Αμερικανική Πρεσβεία και το γραφείο του Μ. Χρυσοχοϊδη


- Προχωρούν σε ελεγχόμενη έκρηξη οι πυροτεχνουργοί
- Αποκλεισμένη η Βασ. Σοφίας

Πυροτεχνουργοί έχουν φτάσει στην πυλωτή της πολυκατοικίας δίπλα στο γραφείο...

Πατρίκιοι και πληβείοι στο Δημόσιο


Μισθολογικές ανισότητες που φτάνουν μέχρι και τα 1.616 ευρώ μεταξύ υπαλλήλων που διαθέτουν τα ίδια χαρακτηριστικά και την ίδια προϋπηρεσία καταγράφει η μελέτη για τις μισθολογικές εξελίξεις στο Δημόσιο που έδωσαν...

Έξω συμφωνούν Γιώργος - Αντώνης! Σύμπλευση για το παζάρι στη Σύνοδο Κορυφής


Κοινό μέτωπο εν όψει των πολιτικών και οικονομικών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ και την ΟΝΕ, θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν εντός της εβδομάδας, ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αντ. Σαμαράς.Στον πυρήνα της προσπάθειας αυτής βρίσκεται...

Σχολικός Καλλικράτης στην Κορινθία


Γράφει ο Στέλιος Μάρκελος
 www.steliosmarkellos.gr


Επιστολή-φωτιά του Υπουργείου Παιδείας στο χώρο της εκπαίδευσης. Ρωτά τους Δημάρχους ποια άραγε σχολεία χωριών ή κοινοτήτων θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν ! Βάζει δηλ.λουκέτο...

160 απόπειρες αυτοκτονίας απέτρεψε η Αστυνομία στην Ελλάδα

 
19 άτομα σώθηκαν μόνο τις τελευταίες 60 ημέρες 
Δεκαεννέα απόπειρες αυτοκτονίας απέτρεψε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μόνο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.Οι αστυνομικοί ...

Νέες αλλαγές στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από σήμερα


Καταργούνται από την Τρίτη τα δρομολόγια των λεωφορείων Express μεταξύ Κιάτου - Πάτρας - Κιάτου, καθώς και τα δρομολόγια που υποκαθιστούν την αμαξοστοιχία 303, μεταξύ Πάτρας - Κιάτου.
Επίσης καθιερώνονται δύο απευθείας δρομολόγια..
.