29 Μαΐ 2020

Η κρυφή γοητεία του λεφτόδεντρου


Χ. Γεωργούλας

Αυτό που μπορεί να συμπεράνει κάποιος από το τελευταίο, όχι όμως και έσχατο, «διάγγελμα» του κ. Μητσοτάκη, είναι, ότι αποτελεί απόπειρα έμπρακτης αυτοκριτικής, για όσα έχει ως τώρα πει περί λεφτόδεντρων που δεν υπάρχουν πια.

Ψαλιδίζουν και το δώρο Χριστουγέννων αλλά και το επίδομα αδείας- Αιφνιδιαστική τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας


Κατερίνα Ακριβοπούλου 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει ακάθεκτη το ανελέητο σφυροκόπημα της κοινωνίας και των εργαζομένων, με πρόσχημα πάντα την πανδημία. Με τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγη ώρα στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, η κυβέρνηση τολμά να...

Η νέα κανονικότητα της φτώχειας


Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου

Για πρώτη φορά από την ίδρυσή τους, το 1971, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έστειλαν συνεργεία ανθρωπιστικής βοήθειας σε Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία, όπου ο πληθυσμός των αστέγων διογκώθηκε απότομα[1]. Από τα μέσα Απριλίου, τα εστιατόρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε...

Κατατέθηκε η τροπολογία για τη μείωση μισθών 20% μέσω της «Συν-εργασίας»


Από τις 15 Ιουνίου ενεργοποιείται ο μηχανισμός «συν-εργασία», που δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες, να μειώνουν έως και κατά 50% τον εργάσιμο χρόνο και τους μισθούς, με το κράτος να καλύπτει το 60% των απωλειών των μισθολογικών απωλειών. 

Δικαίωμα!


Σπύρος Γεωργάτος

Το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος και ο ρεβανσισμός έχουν οδηγήσει σε μια σκοτεινή και επικίνδυνη κατάσταση: όλα τα fora διαλόγου, από την τηλεόραση έως την ολομέλεια της Βουλής, έχουν υποκατασταθεί από μια κακάσχημη απομίμησή τους.

Η Πόλις Εάλω, αλλά ζει.


Του Πέτρου  Θ. Θωμαϊδη

Η Πόλις εάλω, αλλά ζει.
Μπορεί όχι σαν Πόλις, ή σαν μία Πόλις.
Μπορεί όχι σε ένα σώμα, αλλά σε πολλά.
Μπορεί με πειρασμούς, μπορεί με μεταπτώσεις και αντιφάσεις, σίγουρα με συνθέσεις, προσλήψεις και αφομοιώσεις, ποικίλα χρώματα και αποχρώσεις, στη συνάφεια του σήμερα και εντός της ιστορίας.

Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τον Χρ. Δήμα και τους ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων τεχνολογίας (βίντεο)


Χθες απο το Μέγαρο Μαξίμου ο υφυπουργός Τεχονολογίας και Έρευνας Χρίστος Δήμας συμμετείχε  στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων τεχνολογίας που προσέλκυσαν...

«Σας παρακαλώ, δεν μπορώ να ανασάνω, μη με σκοτώσετε»: Εξαπλώνονται στις ΗΠΑ τα επεισόδια για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ


Το γόνατο του ανθρώπου, που φορούσε αστυνομική στολή και είχε ορκιστεί να προστατεύει τις ζωές των πολιτών, ήταν καθηλωμένο στον λαιμό του άτυχου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Συλλάβαμε το Νίκο Χαρδαλιά ...στην Κυπαρισσία!

Στην Κυπαρισσία συνέλαβε πριν από λίγο ο φακός αναγνώστη μας, τον υφυπουργό Πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά...

Συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού του παραλιακού μετώπου του δήμου Βέλου Βόχας


Συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού του παραλιακού μετώπου του Δήμου Βέλου Βόχας πραγματοποιείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, το δημοτικό λιμενικό Ταμείο Βόχας, την Κοινότητα Βραχατίου και την Κοινότητα Κοκκωνίου.
Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Βόχας κ. Γιώργος Δαληβίγκας...

Ψάχνουν για το νέο Διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας


Χθες  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιου Γκιολή με θέμα συζήτησης το νέο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα...

Στο κτίριο του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού η εγκατάσταση του Εποχιακού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στους Άγιους Θεοδώρους


H εγκατάσταση και λειτουργία του Εποχιακού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, έγινε στο κτήριο του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου. 
Στόχος ένας και μοναδικός της κίνησης αυτής.

Διενέργεια προληπτικών τεστ ανίχνευσης του Covid-19 στους υπαλλήλους του Δήμου Βέλου Βόχας


Ξεκίνησαν σήμερα τα προληπτικά τεστ ανίχνευσης του Covid-19 στο προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου Βέλου Βόχας από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στην Κοινότητα Ζευγολατιού.
Οι δειγματοληψίες πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη ασφάλεια και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Γ. Γκιώνης : Κοντά σε συμφωνία Καζίνο με COMER


Για μια τηλεφωνική συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν  από δέκα ημέρες π σε πολύ καλό κλίμα  μεταξύ των Ισραηλινών μετόχων και των συνεργατών του Comer Group, αποκάλυψε χθες κατά τη συνεδρίαση του  Δημοτικού  Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης.

Κυβέρνηση με… Βενιζέλο και Τσιόδρα;


Της Μαρίνας Αλεξανδρή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη στο Star είπε ένα αρκετά καθαρό «όχι» στις πρόωρες εκλογές – όχι μέσα στο… κατακαλόκαιρο, τουλάχιστον ...

Πανελλαδικές: Επιστρέφουν τα Λατινικά, συντελεστές βαρύτητας σε δύο μαθήματα και τρεις Ομάδες Προσανατολισμού


Κατατέθηκε στη Βουλή χθες το βράδυ το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», το οποίο επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Σταυρέλης: Μείωση δημοτικών τελών στους κοινόχρηστους χώρους σε όλη την Κόρινθο και χωρίς διακρίσεις


Σταυρέλης:Δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε σωστό να χωρίζουμε τους πολίτες σε πατρίκιους και πληβείους.

Μόλις προχθές άρχισε η επανεκκίνηση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τα οικονομικά κυρίως προβλήματα πλείστα.

Τι είπε ο Π. Νίκας για την κατάσταση στην Ερμιονίδα σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1


“Συντασσόμαστε με τις αγωνίες όλων των κατοίκων στο Κρανίδι και στο Πόρτο Χέλι καθώς και με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας όσον αφορά τη λειτουργία της δομής φιλοξενίας μεταναστών, μετά και την εμφάνιση τριων νέων κρουσμάτων”.