12 Μαρ 2021

Μάχη Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή με το βλέμμα στο κέντρο


Μαρίνα Αλεξανδρή

Από την ελεγχόμενη έντασή της έως τις σημειολογικές και ρητορικές της εξάρσεις, η σημερινή σύγκρουση στην Βουλή είχε έναν και μοναδικό αποδέκτη, το κέντρο: Ο μεν Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε...

Κλείνουν τα σχολεία όλης της χώρας, παράταση lockdown σε Αττική-Θεσσαλονίκη


Δεκτή έκανε η κυβέρνηση την εισήγηση των λοιμωξιολόγων για κλείσιμο όλων των σχολικών βαθμίδων της χώρας για τις επόμενες δύο εβδομάδες, με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει, ότι τα μαθήματα θα γίνονται υποχρεωτικά...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Κορινθίων πολιτών κατά της αστυνομικής βίας και της καταστολής (φωτογραφίες)

 


Μαζική ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας Κορίνθιων πολιτών που έλαβε χώρα σήμερα στις 5 το απόγευμα στον Φλοίσβο Κορίνθου, κατά της αστυνομικής βίας , της καταστολής και της καταπάτησης των..

Οδηγός για την εξωδικαστική ρύθμιση χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο


Κώστας Παπαγρηγόρης

Δυνατότητα τόσο σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες όσο και σε νοικοκυριά να ρυθμίσουν τις οφειλές είτε προς τις τράπεζες είτε προς το Δημόσιο, δίνει η δυνατότητα εξωδικαστικής ρύθμισης χρεών, που...

Ξεχειλίζει η οργή


Αντώνης Ελευθεριάδης

Τα τελευταία γεγονότα της αστυνομικής βίας δημιουργούν ένα κίνημα αντίδρασης. Δεν είναι μόνο οι πορείες, που είναι οι πιο πολυπληθείς των τελευταίων ετών. Είναι και η ψηφιακή αντίδραση στα social...

2.405 μολύνσεις - Αύξηση κρουσμάτων στην Κορινθία- Στο "βαθύ κόκκινο" εξακολουθούν Κορινθία- Αργολίδα - Αρκαδία


 Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν και την Παρασκευή τα κρούσματα του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 2.405 μολύνσεις. Επιπρόσθετα κατέληξαν 49 ασθενείς, ενώ καταγράφονται 521 διασωληνωμένοι και 464 εισαγωγές στα νοσοκομεία της..

Ο Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κορινθίας

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το  μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν τα μέλη του Επιμελητηρίου Κορινθίας  την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 στην τέταρτη κατά σειρά ενημερωτική εκδήλωση  που..

Μας γυρίζουν στο παρελθόν, σημαδεύουν το μέλλον


Η μόνη διαφωνία είναι ως προς τη χρονική στιγμή: μας γυρίζει η κυβέρνηση πίσω στο 1936 ή μήπως στη δεκαετία του '50; Αναβιώνει πρακτικές της Χωροφυλακής επί Μεταξά ή μήπως νοσταλγεί το Σπουδαστικό της Ασφάλειας κατά την προδικτατορική...

Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα των rapid tests που διενεργήθηκαν στην Περαχώρα

 


Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η διενέργεια δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης για τον κορωνοϊό, με rapid test τελευταίας γενιάς, σε 160 δημότες της Περαχώρας, από τους οποίους εντοπίστηκαν 2 συμπολίτες μας θετικοί στον κορωνοϊό.

Η κινητοποίηση του κόσμου ήταν μεγάλη, αναλογικά του πληθυσμού..

Χάθηκε η ευκαιρία για δικαστικό Μέγαρο στο Ναύπλιο- Εδώ μόνο "χτίζουν" μόνο διοικητήρια!

 



Διαβάζουμε πως εγκρίθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση 12 δικαστικά Μέγαρα .Και μάλιστα εκτενώς αναφέρονται οι ανεγέρσεις σε Κεντρική Μακεδονία σε 4 πόλεις, Κεντρική Ελλάδα σε 5 πόλεις και Κρήτη 3 πόλεις. Για την Πελοπόννησο ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση. Και να πεις πως εμείς εδώ δεν έχουμε αναγκη αφού σώνει και καλά θέλουμε να φτιάξουμε διοικητήρια; Αν δεις το ετοιμόρροπο δικαστικό Μέγαρο του Ναυπλίου θα..

Α.Τσίπρας: "Η δημοκρατία θα σας ρίξει - Έτσι πέφτουν τα αυταρχικά καθεστώτα- Την οργή των νοικοκυραίων να φοβάστε"


Δριμύ κατηγορώ στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι ο ενορχηστρωτής της έντασης στην ελληνική κοινωνία και ότι συνειδητά στήνει σκηνικό αστυνομικού κράτους, αυταρχισμού και διχασμού, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το..

Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψω να ζήσουμε νέο 2008 και νέο 2011


Στην ατζέντα νόμου και τάξης επιμένει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απαντώντας σε σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για την αστυνομική βία, δήλωσε: “Δεν θα επιτρέψω να ζήσουμε νέα κατάλυση της έννομης τάξης όπως το 2008..

Μέτρα για αστυνομική βία: Κάμερες στους ένστολους, ειδικός Συνήγορος για την αυθαιρεσία


Νέα μέτρα για τον περιορισμό της αστυνομικής βίας
ανακοίνωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ προηγήθηκε η σφοδρή κριτική από πλευράς αντιπολίτευσης μετά τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών σε Νέα Σμύρνη και ΑΠΘ.

Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων συμμετέχει στην "Ώρα της Γης"!


Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων ανταποκρίνεται και φέτος στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF και συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία για την «Ώρα της Γης». Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, από τις 20:30 έως τις 21:30, σβήνουμε συμβολικά τα φώτα στα δημοτικά κτίρια της πόλης του Λουτρακίου, των Αγίων Θεοδώρων όπως επίσης, στην κεντρική πλατεία της 25ης Μαρτίου.

Η «Ώρα της Γης», μια από τις..

ΚΙ.ΝΑΛ.: «Ερώτηση στη Βουλή για κλοπές στον νομό Κορινθίας και για την προστασία αγροτικής παραγωγής»


Ερώτηση στη Βουλή για κλοπές στον δήμο Βέλου Βόχας και για την προστασία αγροτικής παραγωγής κατέθεσαν σήμερα Παρασκευή 12.03.2021 οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης και Ανδρέας Πουλάς. Τονίζεται ότι στις 3 Οκτωβρίου 2020, ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και Τομεάρχης..

Ο Χρυσοβαλάντης Μέλλος στην επιτροπή καταγραφής για θέματα υγείας στην Πελοπόννησο


 

Mε έγγραφό του προς την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας γνωστοποιεί ότι προχώρησε στον ορισμό επιτροπής καταγραφής για θέματα υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Την  επιτροπή αποτελούν οι εξής:

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Ταμείο η βελτίωση της επαρχιακής οδού Λουτρακίου - Περαχώρας (1εκ.ευρώ)


Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, που συνεδρίασε χθες στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, το σχέδιο και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Ταμείου, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου με αντικείμενο την μελέτη του νέου Αρχαιολογικού..

Επιτυχία για τον δήμο Βέλου Βόχας η ανάδειξη του ναού Αγίου Νικολάου στο Χαλκί μέσα από το ΠΕΠ Πελοποννήσου

 


Μέσα σε τόσες αποφάσεις που αφορούν έργα στην Μεσσηνία κυρίως θεωρείται μεγάλη επιτυχία για τον δήμο Βέλου Βόχας πως εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου η ανάδειξη του ναού του Αγίου Νικολάου στο Χαλκί.

Συγκεκριμένα οι νέες πράξεις συνολικών πολιτιστικών παρεμβάσεων που εντάχθηκαν είναι συνολικού προυπολογισμού 3.005.000 ευρώ.Στόχος των παρεμβάσεων είναι η προστασία..

Lockdown και Καθαρά Δευτέρα: Οι αποφάσεις της Επιτροπής υπό τη σκιά των δηλώσεων Κοτανίδου

 


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται να κάνει ειδική αναφορά στο τριήμερο που έρχεται και την Καθαρά Δευτέρα

Με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή, 12 Μαρτίου, υπό τη σκιά των δηλώσεων της καθηγήτριας, Αναστασίας Κοτανίδου..

Δωρεάν Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου στις γυναίκες του Δήμου Βέλου Βόχας

 


Δωρεάν Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου παρέχονται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Βέλου Βόχας στις γυναίκες του Δήμου. Στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», που πραγματοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, και μετά από αίτημα της Περιφερειακής..

Ενίσχυση επαγγελματιών και επιχειρήσεων: Ποιοι θα πάρουν τα "κουπόνια" επιδότησης - Ποιοι αποκλείονται


 Μέσα στην πανδημία οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις δεν σταμάτησαν να φορτώνονται έξοδα για μισθούς -δεν μπήκαν όλοι οι εργαζόμενοι σε αναστολή- ενέργεια, ύδρευση, τηλεπικοινωνίες και ενοίκια με τα τελευταία να κουρεύονται μεν..