27 Νοε 2020

Αντίο σύντροφε (ο πολιτικός Ντιέγκο Μαραντόνα)


Λάτρευε τον Τσε, τον Τσάβες, τον Λούλα, τον Φιντέλ Κάστρο, αγωνιζόταν για τους ανθρώπους των παραγκουπόλεων, εκεί όπου γεννήθηκε, ήταν το «χρυσό παιδί»(pibe de oro), ο ιδιοφυής, ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, ο θρύλος Diego Armando Maradona.

Ήταν προπονητής της ομάδας του Μεξικού Dorados de Sinaloa, όταν η μεξικανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία του επέβαλε πρόστιμο για παραβίαση της «πολιτικής και θρησκευτικής ουδετερότητας»!

Τσίπρας: «Η Βόρεια Ελλάδα αιμορραγεί, αλλά η κυβέρνηση δεν κάνει επιτάξεις»


«Η κατάσταση στην βόρειο Ελλάδα είναι δραματική. Ιδιαίτερα στην Δράμα, στο νοσοκομείο της Δράμας η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Προφανώς και υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για αυτό. Όμως τούτη την ώρα αυτό που προέχει, είναι να βρεθούν λύσεις, για να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το...

«Ο πιο ανθρώπινος των θεών»

Φανατικός ποδοσφαιρόφιλος ο Γκαλεάνο, με πολλές σελίδες της λογοτεχνικής του παραγωγής αφιερωμένες στο ποδόσφαιρο, έχει αφοσιωθεί ουκ ολίγες φορές, να γράψει για τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Κορωνοϊός: Βάζουν πλαφόν στα τεστ μετά από 9 μήνες ασύστολης κερδοσκοπίας


Ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης η οποία επί μήνες άφηνε τους πολίτες στα δίκτυα των κερδοσκόπων

Χρειάστηκαν να περάσουν 9 μήνες, από τη στιγμή που εμφανίστηκε η πανδημία στη χώρα και να σπάσει το φράγμα των 100.000 κρουσμάτων, για...

Από τις φιέστες στο φιάσκο


Με την ανακοίνωση της αεροδιακομιδής ασθενών επισημοποιήθηκε η εξάντληση των αντοχών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Βαριά νοσούντες συνάνθρωποί μας...

Ασφαλιστικό Πισσαρίδη: Μικρότερες συντάξεις, υψηλότερα όρια ηλικίας


Μαρίνα Αλεξανδρή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν καθαρός χθες στην Βουλή, διαμηνύοντας ότι ο κορονοϊός δεν αλλάζει την ατζέντα της κυβέρνησης. «Οι δικοί του περιορισμοί», είπε, «δεν

Κορωνοϊός / 101 θάνατοι και 607 διασωληνωμένοι το τελευταίο 24ωρο. 12 κρούσματα στην Κορινθία


2.013 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο - 545 κρούσματα σε Θεσσαλονίκη και στην 519 Αττική

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλα 2.013.

Λεφτά για πέταμα και λεφτά για… πέταγμα


Γιάννης Μυλόπουλος

Πρώτος εκδηλώθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας της κυβέρνησης.

Γ. Ψυχογιός: Ούτε ένα Ευρώ στο Δήμο και τους πληγέντες στους Αγ. Θεοδώρους από τις καταστροφές του «Γηρυόνη» το 2019


Την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες κατοίκους, επαγγελματίες και παραγωγούς καθώς και την  χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των υποδομώ
ν, για την..

Ευρεία σύσκεψη και αυτοψία στη Διώρυγα από Ν. Ταγαρά και Θ. Λέκκα

 


Με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών αποκατάστασης της ευστάθειας των πρανών στο κανάλι της Διώρυγας, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς μετέβη σήμερα επί τόπου στην περιοχή, σε συνέχεια τηλεδιάσκεψης που έλαβε χώρα στις 24/11 επί θεμάτων που σχετίζονται με τη Διώρυγα..

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τέλος στις υποψηφιότητες της τελευταίας στιγμής

 


Έως τον Ιούλιο θα πρέπει να έχουν κατατεθεί οι υποψηφιότητες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του 2023. Αυτό ανακοίνωσε στο 7ο, μέσω τηλεδιάσκεψης, προσυνέδριο της ΚΕΔΕ  υβριδική, με..

Ο Χρίστος Δήμας στο Συμβούλιο Υπουργών Έρευνας & Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης



 Στο Συμβούλιο Υπουργών Έρευνας & Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετείχε σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, όπου συζητήθηκε ο στόχος που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για..

Mάθημα στοιχειώδους πολιτικής αντίληψης - Του Γιάννη Πανούση

 


Προσπέρασα την οργή των αριθμών

Τον ίλιγγο των αλαφιασμένων λέξεων

Αργ.Μαρνέρος,Χρόνος χαράκτης

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί..

Το ημερολόγιο της καραντίνας στο Jenny's World / Nυχτώνει νωρίς .. - Της Βάγιας Καλαντζή


 -Τί μέρα είναι;

- Δεν ξέρω.

-Τί ώρα είναι;

-Έχει σημασία;

-Τουλάχιστο τί μήνα, το ΄χουμε;

-Γαμώτο… μόλις ξύπνησα… Άσε με να πιω έναν καφέ…

Άτιμο μυαλό, μια ζωή σε εγρήγορση.

Η ΕΡΤ λογοκρίνει τα τραγούδια του Κραουνάκη;

 


Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η στάση της ΕΡΤ, καθώς, μετά από πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη του Σταμάτη Κραουνάκη και τον σχολιασμό του για την κυβερνητική στάση απέναντι στην τέχνη και τους καλλιτέχνες, δόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγία από τη..

Επ. Κατσούλας:Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» /Εκσυγχρονισμός... ή μία ακόμη χαμένη ευκαιρία για το Δήμο μας;


Τρεις νέες δράσεις του «Αντώνης Τρίτσης» είναι :

Α. Η πρόσκληση ΑΤ04,  με τίτλο: «Χωριστή Συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης και Σταθμοί Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων», είναι ενταγμένη στον άξονα «Περιβάλλον» και αφορά στη...

Δήμος Βέλου Βόχας: Ομορφαίνει τα νηπιαγωγεία


 Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες του Δήμου Βέλου Βόχας

Σε συνέχεια της τοποθέτησης των μπασκετών στα σχολεία μας, την κατασκευή ραμπών για πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες, την σηματοδότηση και τις διαγραμμίσεις, τις εργασίες..

Παρέμβαση Μητσοτάκη στην Πάτρα για τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα: "Τηρήστε τα μέτρα" - Επικοινωνία με δήμαρχο και περιφερειάρχη


 Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές και την κυβέρνηση, για την πόλη της Πάτρας, εν όψει της εορτής του Αγίου Ανδρέα, την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, υπό τον φόβο της διασποράς του κορονοϊού. Η επικείμενη εορτή του..

Ο Π. Τατούλης δείχνει τα Τεχνικά δελτία για τον "Ζορμπά" και απαντά στον Δέδε"Λέει ψέμματα!Γιατί..."


Έχοντας την ευθύνη της Διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για εννέα (9) συνεχή χρόνια (2011-8/2019), δουλέψαμε σκληρά υλοποιώντας συγκεκριμένο στρατηγικό..

Εφορία: Έρχονται «συγκεντρωτικά» πρόστιμα και φόροι προηγούμενων ετών


 Σε μαζική παραγωγή εκκαθαριστικών σημειωμάτων για υποθέσεις του παρελθόντος προβαίνει η ΑΑΔΕ για να προλάβει την παραγραφή τους στις 31 Δεκεμβρίου. Η κάθετη πτώση των φορολογικών εσόδων, λόγω..

ΙΒΥΚΟΣ: Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα" Λαογραφικά του Δωδεκαημέρου"

 


Ο Σύνδεσμος Λουτρακιωτών-Περαχωριτών «Ο Ίβυκος» διοργανώνει και σας προσκαλεί με χαρά στο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Λαογραφικά του Δωδεκαημέρου: Κάλαντα, δοξασίες και λαϊκά δρώμενα στον ελλαδικό χώρο», το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 19.00’μ.μ. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής..

Βατόπουλος: Έρχεται lockdown δύο ταχυτήτων - Πρόβλημα η αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην επαρχία

 


Ανησυχία προκαλεί στην επιστημονική κοινότητα η αύξηση των κρουσμάτων στις επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας φέρνοντας στο τραπέζι το σενάριο να ισχύσει lockdown "δύο ταχυτήτων". Όπως επισήμανε ο..

Μαραντόνα: Kηδεία με χιλιάδες κόσμου στους δρόμους για το συγκινητικό τελευταίο αντίο-Συγκίνηση με το στεφάνι του Πελέ: Ο Θεός σε έκανε ιδιοφυΐα


Στην τελευταία του κατοικία, το νεκροταφείο Jardín της Bella Vista
, οδηγήθηκε ο θεός του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, υπό τη συνοδεία πάρα πολλών περιπολικών και μοτοσικλετών της αστυνομίας. Ως γνωστόν ο Ντιεγκίτο άφησε την..

Επίδομα 800 ευρώ: Ποιες 4 κατηγορίες εργαζομένων θα λάβουν σήμερα την αποζημίωση ειδικού σκοπού

 

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού, το γνωστό επίδομα των 800 ευρώ, θα καταβληθεί σήμερα σε χιλιάδες εργαζόμενους που το δικαιούνται. Το υπουργείο Εργασίας ενέκρινε χθες το κονδύλι για το επίδομα που..