15 Μαρ 2021

Το σταυρόλεξο των εκλογών


Άννα Γκρίτζη

Με όποιον δημοσκόπο και αν μιλήσει κανείς, θα του πει ότι θεωρεί πολύ πιθανή την προσφυγή στις κάλπες μόλις η επιδημιολογική κατάσταση το επιτρέψει και πάντως μέσα στο 2021.

Δραματική έκκληση ΣΥΡΙΖΑ για να επιταχθούν ιδιωτικές κλινικές


Με κατειλημμένες κατά 72% τις ΜΕΘ στην Επικράτεια και 94% στην Αττική, η ανησυχία για το τρίτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας μεγαλώνει, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κρούει εκ νέου το καμπανάκι του...

1.134 κρούσματα - 564 διασωληνωμένοι -Στις περιοχές υψηλού κινδύνου η Κορινθία

 


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ είναι 1.134, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός..

Ν. Ταγαράς:Γρήγορες διαδικασίες για τα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίρια


Συνεργασία των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Πολιτισμού και Αθλητισμού

Σύσταση κοινής, διευρυμένης Ειδικής Επιτροπής

Πρωτοβουλία για την αποτελεσματική διαχείριση των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων έχει αναληφθεί από την Υπουργό Πολιτισμού και..

"Πιέζονται" ασφυκτικά τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τα αυξημένα κρούσματα - Οι δραματικές εκκλήσεις των γιατρών

 


Kαθοριστική είναι η εβδομάδα που ξεκίνησε για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας καθώς αναμένεται να αυξηθούν δραματικά οι διασωληνωμένοι αλλά και να πιεστούν ιδιαίτερα τα νοσοκομεία της Αττικής αλλά και της περιφέρειας. 

Ειδικά στην Πελοπόννησο με 3..

Ερμιονίδα: «Πρόσωπα Της Επανάστασης» στους δρόμους του Κρανιδίου


 Όπως είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κάποιοι από τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης και τα πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον αγώνα του έθνους για την ελευθερία, εντάσσονται στην καθημερινότητά των κατοίκων της Ερμιονίδας.

Η Μπουμπουλίνα, ο Κολοκοτρώνης, ο..

Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη και Τσιόδρα στο Μαξίμου


Η περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα ήταν αντικείμενο σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ αναμένεται αύξηση των κρουσμάτωνΗ καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων από κορονοϊό και η ολοένα αυξανόμενη πίεση στο ΕΣΥ..

Φόλες και πάλι σε αδέσποτα σκυλιά στο Κιάτο - "Θα προβούμε σε όλα τα νόμιμα μέσα για να εντοπιστούν οι δράστες και να αποδοθούν ευθύνες" λέει ο δήμος

 

Χθες εντοπίστηκαν νεκρά απο δηλητηρίαση αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή του προαστιακού στον Δήμο Σικυωνίων.

Με επίσημη ανακοίνωση του ο δήμος αναφέρει τα εξής: 

"Είναι καταφανώς καταδικαστέες τέτοιου είδους αποτρόπαιες και εγκληματικές..

Πολιτικές θαλασσοταραχές - Του Γιάννη Πανούση


 ...άνεμοι γέροντες γενειοφόροι

των παλαιών μου θαλασσών

φρουροί και κλειδοκράτορες

εσείς που κατέχετε το μυστικό...

Οδυσσέας Ελύτης, Το Άξιον Εστί..

Κορωνοϊός: «Μαύρη» ημέρα η Κυριακή – «Εμπόλεμη ζώνη» τα νοσοκομεία της χώρας


Θλιβερά ήταν τα στοιχεία της Κυριακής, καθώς καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ για τα κρούσματα και τους διασωληνωμένους. Ο διπλασιασμός των εισαγωγών την τελευταία εβδομάδα, ξύπνησε μνήμες Νοεμβρίου.

Ακατέβατα μοιάζουν τα...

To άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται, το κόστος της στήριξης αυξάνεται


Νέα μέτρα αξίας 2,5 δισ., καθώς το χρονοδιάγραμμα πάει ένα μήνα πίσω

Ειρήνη Χρυσολωρά

Aπρίλιο ανοίγει η λιανική, Μάιο η εστίαση και ο τουρισμός και Ιούλιο, ίσως, τα μπαρ σε κλειστούς χώρους. Αυτό είναι το νέο αφήγημα...

Θετικός στον κορωνοϊό αντιδήμαρχος του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων


Θετικός  στον κορονοϊό βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Κώστας Παντελέου.Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος με προσωπική του ανάρτηση, συστήνοντας παράλληλα σε όλους αυτούς που το τελευταίο διάστημα ήρθαν σε επαφή μαζί του, να κάνουν το σχετικό test για να διαπιστώσουν και οι ίδιοι αν νοσούν ή..

Νέες εικόνες συνωστισμού στην Πάτρα: Εκαναν πάρτι στις σκάλες Αγίου Νικολάου - Δίχως μάσκα, με ποτό στο χέρι [βίντεο]

Νέες εικόνες συνωστισμού το βράδυ της Κυριακής της Αποκριάς από την Πάτρα προκαλούν έντονο προβληματισμό. Μετά το κορωνοπάρτι που έγινε τα ξημερώματα...

Χρ. Δήμας: Η πρώτη «Πολιτεία Καινοτομίας» στην Ελλάδα


 Η Ελλάδα δεν έχει ακόμα μία φυσική έδρα καινοτομίας, σε αντίθεση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπου ήδη λειτουργούν σημαντικά Κέντρα Καινοτομίας. Τέτοιοι οργανωμένοι χώροι έχουν αναπτύξει σπουδαία δράση σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Παρίσι, τη Βαρκελώνη, το Ρότερνταμ και αλλού. Πολύ σύντομα όμως, αναμένεται..

Ναύπλιο: Το εκκλησάκι στην παραλία Καραθώνα που είναι φτιαγμένο από... κρασί


Το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην παραλία Καραθώνα του Ναυπλίου, εκτός του ότι είναι πανέμορφο, γραφικό και χτισμένο σε ένα εξαιρετικό σημείο, καθώς βλέπει τη θάλασσα και βρίσκεται ανάμεσα στην άγρια ομορφιά των βράχων, διαθέτει κι ένα ακόμη ιδιαίτερο..

Γιατί η κυβέρνηση φοβάται τις πλατείες


Μαρίνα Αλεξανδρή

Ο Αδωνις Γεωργιάδης  (υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος) δήλωσε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «διαδίδει με δόλο» και «επί σκοπώ» τον ιό και «εκβιάζει με ένα βιολογικό όπλο»...

Η πτώση...


Όταν πρωτάκουσα το σύνθημα «επιστροφή στην κανονικότητα», χαμογέλασα. Η αφίσα των προβάτων, που επιστρέφουν στην κανονικότητα («Retour à la normale…») από την κατάληψη της Ναντέρ το ’68, φαντάστηκα, πως θα μας κατατρέχει. Κι όμως, το σύνθημα επιμένει.