17 Ιουν 2021

Η πολιτική απομόνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη


Νικόλ Λειβαδάρη

Από την χθεσινή ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη στην Βουλή εκείνο που μένει, είναι ένα από τα πιο αντεργατικά πλέον θεσμικά πλαίσια σε όλη την Ευρώπη, το βαριά πολωμένο πολιτικό κλίμα και μια απομονωμένη κυβέρνηση.

Σοκ: Ομολόγησε ο πιλότος την δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά


Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει:

«Εξιχνίαση ανθρωποκτονίας 20χρονης ημεδαπής που έλαβε χώρα την 11η Μαΐου 2021 στα Γλυκά Νερά. Δράστης είναι ο 33χρονος σύζυγός της, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του».

«Δάκος και κουνούπια μας φάγανε κυρ-Παναγιώτη μας» -Του Βαγγέλη Γιαννακούρα


«Βάτους και αγκάθια πάτησα Βασίλω μου», λέει ένα παραδοσιακό αρκαδικό τραγούδι, για όσους γνωρίζουν από παραδοσιακή μουσική.

Στην προκειμένη περίπτωση λέμε «δάκος και κουνούπια μας φάγανε κυρ-Παναγιώτη μας».

Οίκος Dior: Live μετάδοση στο Άργος από το Καλλιμάρμαρο


 Ενα σακάκι και μια σάκα Dior χρησιμοποιώντας τη μοναδική μέθοδο με την οποία στολίζει, δίνοντάς τους συγχρόνως σχήμα, φορέματα και αξεσουάρ θα παρουσιάσει απόψε στις 9 το βράδυ στο Καλλιμάρμαρο της Αθήνας, ο γνωστός Αριστείδης Τζονευράκης που ανακάλυψε ο οίκος Dior στο Άργος, και αναμένεται να παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Ο Αριστείδης Τζονευράκης υπογράφει ένα από τα ενδύματα που παρουσιάζει ο διεθνής Οίκος Υψηλής Ραπτικής Dior.

Εντάχθηκε το πρώτο έργο του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων στο Πρόγραμμα "ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ" συνολικού προϋπολογισμού 3.747.000,00€


Την ένταξη του έργου "Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος ασύρματου έλεγχου καταναλώσεων ύδρευσης πόλης Λουτρακίου" της Δ.Ε.Υ.Α. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων στον Άξονα «Περιβάλλον» Προγράμματος "ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ", προϋπολογισμού 3.747.000,00€ με ΦΠΑ, ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού..

Χρ. Δημας: Άρχισε ο διαγωνισμός για τα πρώτα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας #ElevateGreece


Άρχισε ο διαγωνισμός για τα πρώτα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας #ElevateGreece. 

Σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Τεχνολογίας και Έρευνας Χρίστος Δήμας  και ο  Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας κ. Αθανάσιος Κυριαζής παρουσίασαν την έναρξη του διαγωνισμού για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. 

Κορονοϊός: 519 νέα κρούσματα σήμερα - 321 διασωληνωμένοι και 16 θάνατοι- 3 κρούσματα στην Κορινθία


Ενθαρρυντικά είναι για άλλη μία μέρα τα στοιχεία που κατέγραψε ο ΕΟΔΥ για την Αττική, όπου η πτωτική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού είναι σταθερή τον τελευταίο καιρό. Συγκεκριμένα, από τις σημερινές μολύνσεις, στο Λεκανοπέδιο εντοπίζονται 252 και στη Θεσσαλονίκη 44. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, Τετάρτη τα κρούσματα στην Αττική ανέρχονταν σε 256 και ακριβώς πριν μία εβδομάδα..

Ανοίγουν από το Σάββατο παιδότοποι και λούνα παρκ -Χωρίς μάσκες στα γυμναστήρια οι εμβολιασμένοι


Τους νέους κανόνες για την είσοδο των τουριστών στη χώρα μας, καθώς και νέα άρση των περιοριστικών μέτρων από το Σάββατο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

Για το λιανεμπόριο, αποφασίστηκε μείωση της αναλογίας των πελατών..

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Πολύωρη εξέταση του 32χρονου πιλότου στο Ανθρωποκτονιών- Είχε κληθεί από χθες στη ΓΑΔΑ


Τα στοιχεία δεν μπορούν να περιμένουν, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Απόστολος Σκρέκας, σε έκτακτες ανακοινώσεις από τη ΓΑΔΑ. Οπως είπε, ο πιλότος είχε κληθεί από χθες να εξετασθεί, ωστόσο η αστυνομία σεβάστηκε την επιθυμία του να είναι σήμερα στο μνημόσυνο..

Η ΕΕ ενέκρινε το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Ελλάδας, ύψους 30,5 δισ. ευρώ


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολόγησε θετικά και ενέκρινε το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Ελλάδας, συνολικού ύψους 30,5 δισ. Ευρώ.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς την εκταμίευση επιχορηγήσεων 17,8 δισεκατομμυρίων ευρώ και 12,7 δισεκατομμυρίων ευρώ σε δάνεια στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης...

Η Φ. Γεννηματά διάλεξε πλευρά


Άννα Γκρίτζη

Τη μέρα που ο φανατικά αντιΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος έθεσε σε διαβούλευση την πολιτική του διακήρυξη, η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής έκανε σαφή την επιλογή της, να παλέψει για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, δηλαδή για να μπει τέλος στην ηγεμονία της ΝΔ.

Γρ. Προϋπολογισμού Βουλής: Σωρεία πτωχεύσεων μετά το τέλος των ενισχύσεων


Στην έκθεση για το α’ τρίμηνο του 2021 το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, εκτιμά, ότι η μεγάλη πρόκληση για τη χώρα μας θα είναι η περίοδος μετά την πλήρη άρση των μέτρων στήριξης, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις και νοικοκυριά να βρεθούν αντιμέτωπες με πτωχεύσεις, καθώς δεν θα έχουν καταφέρει να αντισταθμίσουν τις τεράστιες οικονομικές απώλειες, που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Μητσοτάκης για σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας: Ιστορική στιγμή για Ευρώπη και Ελλάδα


«Υποδεχόμαστε την Πρόεδρο της ΕΕ σε μια ιστορική στιγμή για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Είναι η τελευταία πράξη της αναταραχής από την πανδημία και η πρώτη...

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση για 160.000 εκπαιδευτικούς


Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Στο μικροσκόπιο μέθοδοι διδασκαλίας, εμπειρία και τίτλοι σπουδών, ενώ προβλέπεται και συνέντευξη - Ηλεκτρονικός φάκελος για την καταγραφή των επιδόσεων των διδασκόντων - Με ποιον...

Γ. Ψυχογιός: Ζητάμε στη Βουλή την στήριξη των παραγωγών και του προϊόντος της σταφίδας με άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις


Με πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιού, κατατέθηκε Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την οποία συνυπογράφουν 24 βουλευτές/τριες και ο αρμόδιος τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης, με θέμα την ανάγκη άμεσης στήριξης των παραγωγών σταφίδας.

Πώς το Πόρτο Χέλι έγινε η πιό ακριβή περιοχή της Ελλάδας και δείχνει το δρόμο για την Αθηναϊκή Ριβιέρα


Πριν από 30 ή 40 χρόνια, όταν ρωτούσες κάποιον για το Πόρτο Χέλι
, το πιθανότερο ήταν να σου έλεγε ότι δεν το γνωρίζει και να σε ρωτούσε αν εννοείς το Πόρτο Κατσίκι ή το Πόρτο Γερμενό. Σήμερα, η ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας, με ναυαρχίδα το Πόρτο Χέλι, αποτελεί την ακριβότερη περιοχή της Ελλάδας, ακόμη και από την Μύκονο., Όλα ξεκίνησαν τη..

Προέλευση κορονοϊού: Κινέζοι επιστήμονες «δείχνουν» τις ΗΠΑ


Η επόμενη φάση των ερευνών για την προέλευση του νέου κορονοϊού πρέπει να στραφεί στις ΗΠΑ, τόνισε εξέχων Κινέζος επιδημιολόγος
, έπειτα από έρευνα που έδειξε ότι η COVID-19 κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ ήδη τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσιεύσεις κινεζικών κρατικών μέσων..

Κάτι πιο συγκεκριμένο για τον Ακροκόρινθο θα μας πείτε;


 Επικοινωνία είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, διαβάζουμε, σχετικά με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας για τον φωτισμό των κάστρων στον Ακροκόρινθο και τη Μονεμβασιά.

Οπως είναι γνωστό,λέει η ανακοίνωση...

Περιφέρεια: Τηλεδιάσκεψη για την Μαρίνα του Ναυπλίου

 


Σε καλό δρόμο βρίσκεται η διαδικασία προώθησης της ΣΔΙΤ για το έργο της μαρίνας Ναυπλίου, όπως προέκυψε από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, σύμφωνα με την ενημέρωση της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επανέλαβε την εκτίμηση ότι “θα έχουμε καταλήξει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού”, επισημαίνοντας πως οι..

Γλυκά Νερά: Ένα βήμα πριν την αποκάλυψη του δολοφόνου της Καρολάιν - Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ


Οι αναλύσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων - Τα ηλεκτρονικά δεδομένα και οι καταγραφές φαίνεται ότι έδωσαν τη λύση για το απίστευτο έγκλημα

Για σαφείς ενδείξεις ότι είναι, ίσως, θέμα μικρού χρονικού διαστήματος η διαλεύκανση της υπόθεσης. Σχετικά άρθρα και η σύλληψη τουλάχιστον του δολοφόνου της άτυχης 20χρονης Καρολάιν και για το κίνητρο της αποτρόπαιας ενέργειας να είναι ίσως διαφορετικό από ότι είχε..

Πρόσκληση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την εκπαιδευτική υποστήριξη και την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες


 Εκδόθηκε στο πλαίσιο του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων που αφορούν στην εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Η δράση, προϋπολογισμού 628.880 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και αφορά στη στήριξη και ενίσχυση του..

Διεθνών προδιαγραφών πίστα μοτοκρός διαμορφώνεται στη Μεγαλόπολη


 Η προεργασία για την διαμόρφωση στη Μεγαλόπολη πίστας μοτοκρός διεθνών προδιαγραφών -εν όψει της διοργάνωσης φέτος στην αρκαδική αυτή πόλη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Junior Motocross 2021-, αναλύθηκε στην διάρκεια της περίπου δίωρης σύσκεψης που ο περιφερειάρχης..