29 Ιαν 2021

Τα εμβόλια και τα βαμπίρ του κέρδους


Γιώργος X. Παπασωτηρίου 

Ο κορονοϊός σκοτώνει κάθε μέρα χιλιάδες ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο, κι ενώ υπάρχει πλέον το εμβόλιο, αυτό διατίθεται, σε όποιον δίνει τα περισσότερα. Είναι το κέρδος, που τίθεται πάνω από τη ζωή. Είναι...

Π.Τατούλης: "Σήμερα η "Νέα Πελοπόννησος" γράφει ιστορία - Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου που δεν αποστάτησαν και δεν τρομοκρατήθηκαν"


 Το συμβόλαιο που υπέγραψα με τους πολίτες το 2011 είχε έναν και μοναδικό όρο να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε η Πελοπόννησος να μετατραπεί σε μία δυνατή Περιφέρεια αειφορίας..

Το Κοινοβούλιο της Πορτογαλίας νομιμοποίησε την ευθανασία


Ιστορική στιγμή για την Πορτογαλία. Γίνεται η τέταρτη χώρα στην Ευρώπη, που νομιμοποιεί την ευθανασία, για τους ασθενείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο μιας...

Αλέξης Τσίπρας / «Στρατηγική επιλογή η προοδευτική συμμαχία – Να την υλοποιήσουμε στους κοινωνικούς χώρους»


Χρονοδιάγραμμα για συντεταγμένη πορεία διαλόγου των θέσεων πρότεινε στο Πολιτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Διαδικτυακά ο προσυνεδριακός διάλογος

Ληξιπρόθεσμα χρέη και νέος πτωχευτικός νόμος θα στραγγαλίσουν την οικονομία


Μενέλαος Μαλτέζος

Τα μη εξυπηρετούμενα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν γίνει ένα βάρος, που απειλεί την επιβίωση των νοικοκυριών -εργαζομένων, των μικρομεσαίων...

Όλα τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν


Ο κύβος ερρίφθη για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, με την επιτροπή λοιμωξιολόγων να επιβεβαιώνει, τα όσα είχαν γίνει γνωστά και να προτείνει την είσοδο της Αττικής στην κατηγορία των περιοχών που είναι στο «κόκκινο».

Κορωνοϊός: Στα 941 τα νέα κρούσματα - Τα 526 στην Αττική - 13 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας


«Βράζει» το κέντρο της Αθήνας με 130 νέες λοιμώξεις, 260 οι διασωληνωμένοι και 22 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο - Στο 7,1% ο δείκτης θετικότητας στην Αττική  ανακοίνωσε η  Βάνα Παπαευαγγέλου - Μέσα σε μια εβδομάδα...

Υπογράφτηκε το έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων - Δημιουργούνται 600+200 νέες θέσεις εργασίας στην Πελοπόννησο!


 Το έργο Σύμπραξης Δημόσιου  Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) "Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου", μεταξύ της Περιβαλλοντικής Πελοποννήσου, εταιρείας του Ομίλου ΤΕΡΝΑ..

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Νέου Δημοτικού Σχολείου Ισθμίων


Με εντατικούς ρυθμούς προχωράει η υλοποίηση του έργου «Νέο Δημοτικό Σχολείο Ισθμίων» στη θέση «Κυρά Βρύση»,  προϋπολογισμού 3.739.677,01€. Η Ανέγερση του σύγχρονου Νέου Δημοτικού Σχολείου Ισθμίων (στο οικόπεδο που στεγάζεται και το Γυμνάσιο Ισθμίων) συνολικού εμβαδού 2030,6m2 θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο και θα καλύψει τις ανάγκες των μαθητών σε σχολικές υποδομές πρωτοβάθμιας..

Από τον Δήμα στον Ταγαρά- Νέα συνάντηση για την Διώρυγα: Τα χρήματα θα διατεθούν απο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων όχι από το Υποδομών


Αλλη μια  συνάντηση σήμερα πραγματοποιήθηκε μεταξύ όλων των εμπλεκομένων για τα προβλήματα της Διώρυγας. Σε αυτή την πρωτοβουλία προϊσταται ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαρας ο οποίος  συναντήθηκε..

Δήμος Βέλου Βόχας: Νέα χρηματοδότηση για την εγκατάσταση 8 υπόγειων κάδων



 Νέα χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο εξασφάλισε ο Δήμος Βέλου-Βόχας για την προμήθεια και εγκατάσταση οκτώ υπόγειων συστημάτων κάδων. To έργο είναι προϋπολογισμού 236.000,00 ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και Ιδίους Πόρους του Δήμου και περιλαμβάνει την τοποθέτηση..

Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Η αντιΤατουλική...συναίνεση βγάζει γέλιο!

 


Του Νίκου Φλαούνα

"Θέλει ..... να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει..."

Αυτό το αντι-Τατουλικό σύνδρομο που διακατέχει το Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου, την πλειοψηφία και τις μειοψηφίες..

Κορωνοϊός: «Εφιάλτης» τα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους – Τα συμπτώματα που εμφανίζουν όσοι μολύνονται

 


Για πρώτη φορά ο ΕΟΔΥ μαζί με τα κρούσματα κορωνοϊού, τους διασωληνωμένους και τους θανάτους έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα στοιχεία για τη μετάλλαξη του στελέχους του φονικού ιού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση, στη χώρα μας υπάρχουν 66..

Κλειστά τμήματα σε δημοτικό σχολείο της Κορίνθου λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

 


Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό κρούσματα λεχουμε στο 14ο δημοτικό σχολείο στον Αγ. Γεωργιο.Κλειστές θα είναι για 14 ημέρες όλη η Β τάξη και το 2ο τμήμα της Δ τάξης μετά από επιβεβαιωμένα κρούσματα .Να σημειώσουμε επίσης..

Σήμερα υπογράφεται η ΣΔΙΤ των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Ξεκινάει όμως το έργο;- Της Τζένης Σουκαρά


Υπογράφεται σήμερα, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, στη 1 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΕΝΠΕ, στην Αθήνα, η ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και εκπροσώπους της ΤΕΡΝΑ, παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και..

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Διώρυγα μετά από την παρέμβαση Δήμα

 


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε περιοχή ενός χιλιομέτρου της διώρυγας στον Ισθμό της Κορίνθου, από την πλευρά της Πελοποννήσου -στη θέση του Βιολογικού Καθαρισμού-, με απόφαση που υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Το καθεστώς αυτό -που αφορά το τμήμα..