19 Μαΐ 2021

Μεγάλη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας – Εκκενώνονται οικισμοί


Mεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει το βράδυ της Τετάρτης στο Σχίνο Κορινθίας, στην περιοχή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας. Η πυρκαγιά κατακαίει δασική έκταση και βρίσκεται κοντά σε σπίτια. Γι’ αυτό τον λόγο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, για προληπτικούς λόγους...

Ένας παλιός μας γνώριμος: Ο δημοκρατικός δρόμος


Μεγάλο τμήμα της αριστερής διανόησης γνωρίζει, τι «πήγε στραβά» με τον «υπαρκτό σοσιαλισμό». Η Αριστερά όμως στο σύνολό της έχει εισέλθει σε μια ατέρμονη ταυτοτική κρίση

Φέτος συμπληρώνονται 32 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και 30 χρόνια από τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης.

ΙΝΕ (ΓΣΣΕ): Για μια εναλλακτική στρατηγική εξόδου από την κρίση


Δημήτρης Χρήστου

ΕΧΕΙ ιδιαίτερο ενδιαφέρον η πρόσφατα διατυπωθείσα πρόταση του ΙΝΕ (ΓΣΣΕ) για μια εναλλακτική στρατηγική εξόδου από την κρίση

Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ αντίληψη για την οικονομία βασίζεται στην ενίσχυση με κάθε τρόπο (!) της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, όπως διατυπώθηκε...

Η αριστερά απέναντι στον ιστορικό αναθεωρητισμό


Διακινείται σήμερα η άποψη, πως ο τρόπος που η αριστερά θα κατορθώσει να ξαναπάρει την ανιούσα, είναι, αν «κερδίσει το κέντρο». 

Και επειδή οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τους πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι, να είναι πιο φιλικοί προς την κυβέρνηση...

Ανησυχία για νέα κλιμάκωση της πανδημίας: Τα μηνύματα από τα λύματα και η «Αθηναϊκή» μετάλλαξη


Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη χώρα μας αναφορικά με την πανδημία του κοροναϊού παρά τη μικρή αποκλιμάκωση των τελευταίων ημερών, με τις ανησυχίες για αντιστροφή της πορείας να αυξάνονται.

Τις συγκεκριμένες ανησυχίες τροφοδότησαν και τα...

Γ. Πετρίτσης στον Just fm: Είναι απίστευτο να λένε πως η Κορινθία φιλοξενεί το Ράλλι Ακρόπολις ενώ το έχασε εξαιτίας των κακών χειρισμών του κ. Νίκα (ηχητικό)

 


Τον περιφερειακό σύμβουλο της παράταξης "Νέα Πελοπόννησος" Γιώργο Πετρίτση είχε σήμερα καλεσμένο της στον Just Radio 964 η Τζένη Σουκαρά. Ο κ. Πετρίτσης άσκησε δριμύτατη κριτική στην Περιφερειακή αρχή για την πολιτική της στον τουρισμό αλλά και για την κακή προβολή της Κορινθίας στην διαδικτυακή εκδήλωση , υπογραμμίζοντας πως η..

Συνεπιμέλεια και αυταρχισμός


Κάθε αλλαγή στο οικογενειακό δίκαιο, επειδή αφορά ευαίσθητα ζητήματα καθοριστικά για τη ζωή των ανθρώπων, θα έπρεπε να γίνεται με εξασφαλισμένη τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική και πολιτική συναίνεση.

Κορωνοϊός: Στα 2.293 τα νέα κρούσματα - 642 οι διασωληνωμένοι, 53 θάνατοι -19 κρούσματα στην Κορινθία


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.293, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των..

Συζήτηση για την αντιπυρική περίοδο και την ετοιμότητα Πυροσβεστικού Σώματος και εθελοντών


Σήμερα, με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Πελοποννήσου, Αρχιπύραρχο Αθανάσιο Κολυβήρα και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, Αντιπύραρχο Αλέξανδρο Μαυραγάνη,ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας  είχε συζήτηση  για την αντιπυρική περίοδο, την ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος, την κατάσταση του εξοπλισμού, καθώς και την πολύ σημαντική συνεισφορά των εθελοντών.

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων: Γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν και φέτος σε τρεις παραλίες του Δήμου μας!


Αναγνωρίζοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, οι δύο παραλίες στο Λουτράκι και μία στους Αγίους Θεοδώρους,  βραβεύτηκαν και φέτος..

"Τα πιάτα της Επανάστασης" - Μία γαστρονομική πρωτοβουλία του Ιδρύματος Κωνσταντακόπουλου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κορινθίας


Η Επέτειος των 200 Χρόνων από την Επανάσταση του 1821, αποτελεί την έμπνευση του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου για ένα  ταξίδι, σε εκείνη την κομβική στιγμή της ιστορίας του νεότερου  Ελληνισμού αλλά και ευκαιρία γνωριμίας με τον τόπο που η Επανάσταση εδραιώθηκε. Μέσα από..

Ο δήμος Άργους Μυκηνών είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την φετινή λειψυδρία


 Με σημερινή του δήλωση στο Argonafplia.gr ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΑΡ-Μ κ. Πέτρος Διολίτσης τόνισε πως “Ετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε την φετινή λειψυδρία”.

Ο κ. Διολίτσης αναφέρθηκε σε όλα εκείνα τα μέτρα που έχουν..

Διπλώματα οδήγησης: Εξετάσεις από τα 17, εξεταστής και κάμερες -Τα 10 «SOS» του νέου νομοσχεδίου

 


Ολικό «λίφτινγκ» στη διαδικασία έκδοσης διπλώματος οδήγησης φέρνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Οι βασικοί στόχοι του νομοσχεδίου, που ξεκίνησε να παίρνει την τελική του μορφή..

Iατρικός Σύλλογος Κορινθίας: Άμεση προτεραιότητα η εκ θεμελίων αναδιάρθρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας

 


 Η σταδιακή αποδέσμευση της κοινωνίας μας από τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν λόγω κορονοϊού, αποτελεί ορόσημο στην υγεία, για το οποίο πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε τη κρισιμότητά του. Μια επαναφορά δεν είναι ποτέ εύκολη.

      Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας..

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Μετά τους πυροσβέστες ακολουθούν οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι στα γηροκομεία


Το πρωί ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στο Μαξίμου με τους ειδικούς προκειμένου να συζητηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν σταθερά πτωτική πορεία.Στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε ευαίσθητους κλάδους εργαζομένων..

Νέα ρύθμιση με 60 δόσεις για τα κορωνο-χρέη - Δεύτερη ευκαιρία για τις 120 δόσεις

 


Την πόρτα των 100 και 120 δόσεων ετοιμάζεται να ανοίξει και για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση στους πληττόμενους φορολογούμενους οι οποίοι έχασαν τις ρυθμίσεις τους όταν ξέσπασε η πανδημία, ενώ ταυτόχρονα δρομολογεί τη νέα ρύθμιση εξόφλησης των οφειλών που αφήνει πίσω της η..

Οι Αθηναίοι ψηφίζουν Πελοπόννησο: Λουτράκι- Ξυλόκαστρο- Ναύπλιο- Πόρτο Χέλι - Καλαμάτα - Πύλο / Πόσο κοστίζει η διαμονή

 


Προορισμοί του Σαββατοκύριακου

Τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση «αναπνοής» από τη στεριά και προσεγγίζονται με ferryboat ή και οδικώς, όπως η Λευκάδα, αλλά και οι παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων για «μίνι» διακοπές το Σαββατοκύριακο, μετά την άρση του lockdown. Η ανάγκη για αλλαγή..

Σαν σήμερα 19 Μαΐου: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους


19 Μαΐου 1919: Ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας. Μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 οι Ελληνοπόντιοι που έχασαν τη ζωή τους ξεπέρασαν τους 200.000, ενώ κάποιοι..

Τι σηματοδοτεί η παρουσία του πρωθυπουργού στην Τρίπολη τον Ιούλιο; - Της Τζένης Σουκαρά

 


Την Περιφέρεια Πελοποννήσου επισκέπτεται τον ερχόμενο Ιούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε συνέντευξη στην Τρίπολη θα προβεί σε εξαγγελίες και θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που την αφορούν. Αυτό γνωστοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με αφορμή την συνάντηση που ο πρωθυπουργός είχε χθες  στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον περιφερειάρχη..