29 Φεβ 2020

Ίχνη του ιού εντοπίστηκαν στη ΛΕΑ της Εθνικής οδού, φόβοι για όσους οδήγησαν εκεί το τελευταίο 24ωρο

Μια συνταρακτική ανακάλυψη που αλλάζει τα δεδομένα σχετικά με την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας έκαναν στελέχη του Εθνικού Οργανισμού..

Γ. Ψυχογιός: Οδεύει προς κατάργηση ο Φορέας Διαχείρισης Κορινθιακού Κόλπου απο τη ΝΔ


Ο Φορέας Διαχείρισης Κορινθιακού Κόλπου που ιδρύθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την ένταξη του Κορινθιακού στο Δίκτυο Natura 2000, οδεύει προς κατάργηση από τη ΝΔ.

Πάνε για Μαγιάτικο Καρναβάλι στο Βραχάτι


Ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Βραχατίου κατόπιν έκτακτου Δ.Σ. που συγκλήθηκε την Παρασκευή 28.2 αποφάσισε να αιτηθεί στο Ν.Π.Δ.Δ. ΑΝΕΛΙΞΗ και στην Οργανωτική Επιτροπή Καρναβαλιού Δήμου Βέλου - Βόχας...

Σημαντικό - Πρόσκληση της Περιφέρειας προς τους δήμους για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ εξασφάλισης πόσιμου νερού


Έργα με αντικείμενο την εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού νερού για ανθρώπινη κατανάλωση, καθώς και έργα διαχείρισης υδάτων και εξοικονόμησης πόσιμού νερού αφορά η πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υποβολή σχετικών προτάσεων..

Κώστας Λαπαβίτσας: Κίνδυνοι και συνέπειες του κορωνοϊού


Η εμφάνιση του κορωνοϊού στη χώρα μας και η συζήτηση για την εξάπλωσή του φέρνει στο προσκήνιο τις βαθιές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας μετά από δέκα χρόνια μνημονιακών πολιτικών. Ο κορωνοϊός θα δημιουργήσει τεράστιες πιέσεις στο βαριά τραυματισμένο υγειονομικό μας σύστημα και, πιθανόν, να ωθήσει την οικονομία σε νέα ύφεση, επιδεινώνοντας δραματικά τις συνθήκες κοινωνικής διαβίωσης. Η ανάγκη για....

Ο μεγάλος εκβιασμός του Ερντογάν και η ατολμία της Αθήνας


Μαρίνα Αλεξανδρή

O Eρντογάν μπορεί να παίξει, ή και να παίζει ήδη, το τελευταίο του χαρτί στη μεθόριο του Έβρου και στα περάσματα του Αιγαίου. 
Στην Συρία χάνει το στοίχημα της Ινλτίμπ και μετρά φέρετρα με νεκρούς Τούρκους στρατιώτες. Στην Μόσχα μπορεί να είναι χρήσιμος ως γεωπολιτικό πιόνι, αλλά ο στρατηγικός σύμμαχος του Πούτιν είναι ο Άσαντ. 

Γνωρίζαμε ότι θα έρθει η «Ασθένεια Χ»: Καλωσορίσατε στην Εποχή των Πανδημιών


Ο Δρ. Πίτερ Ντάσζακ, πρόεδρος του οργανισμού EcoHealth Alliance, είχε κάνει αναφορά πριν δύο χρόνια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία για την επερχόμενη «Ασθένεια Χ» με όλα τα γνωρίσματα του τρέχοντος κοροναϊού. 
Σήμερα, με άρθρο γνώμης του στους New York Times, ζητά άμεσα μέτρα για την πρόληψη των πανδημιών πρoτού να είναι εντελώς αργά. 

Συγκρούσεις μεταναστών με στρατό - αστυνομία στα σύνορα


Με αμείωτο ρυθμό αυξάνεται ο όγκος των προσφύγων και μεταναστών που συνωστίζονται στην ελληνοτουρκική μεθόριο, στις Καστανιές του Έβρου, προκειμένου να...

Έχει και τα θετικά του ο κορωνοϊός...


Ανεξάρτητα από την έκταση που μπορεί να πάρει (και μακάρι να είναι περαστικός όσο πιο ανώδυνα γίνεται ο κορωνοϊός) αποδεικνύεται τελικά πολλαπλά χρήσιμος για την κυβέρνηση.
Μερικά παραδείγματα μπορεί να...

Στο Καρναβάλι ετούτο...


Ξαφνικά από τα Δελτία Ειδήσεων (οι υπεύθυνοι των οποίων κατευθύνονται επισήμως από το Μέγαρο Μαξίμου) εξαφανίστηκαν οι εικόνες ντροπής από τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και (όσο και αν φαίνεται απίστευτο) αφιερώθηκαν αποκλειστικά στον κορονοϊό, αφού επιστρατεύτηκαν ακόμη και εικόνες με περιπολικά, που φέρεται να συνοδεύουν την ασθενή στο Νοσοκομείο της Αθήνας ! 

Μπροστά στα λεφτά δεν υπάρχει καμία ιδεολογία


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι νεοδημοκράτες και (κυρίως) η ΕΛΑΣ το φιάσκο σε Μυτιλήνη και Χίο.
Κάτι δημοσιογράφοι της κακιάς ώρας, μάλιστα, προτείνουν, να γίνουν τα κλειστά κέντρα σε ακατοίκητα νησιά, γιατί στα άλλα έχει “κατσαπλιάδες”. 

Σύσκεψη Νίκα και εκπροσώπων των δομών υγείας της Περιφέρειας για τον κορωνοϊό - Τι αποφασίσθηκε


Η ανάγκη δημιουργίας ενός κέντρου αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το θέμα του κορωνοϊού, αλλά και η ανάγκη διατύπωσης αιτήματος για την υποστήριξη των νοσηλευτικών μονάδων με το αναγκαίο προσωπικό και τα αναγκαία μέσα, καθώς πραγματικά..

Ζητούν μέτρα στήριξης οι έμποροι της Πελοποννήσου λόγω της ακύρωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων


Με ανακοίνωσή της η  Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου ζητά απο την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να η τοπική οικονομία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος...

Εγκρίθηκε η κύρωση δικτύου κοινοχρήστων χώρων στην κοινότητα Πουλίτσας



Με ανακοίνωσή του ο δήμος Βέλου Βόχας πληροφορεί ότι εγκρίθηκε η κύρωση δικτύου κοινοχρήστων χώρων και στην κοινότητα Πουλίτσας

Κύρωση κοινοχρήστων χώρων σε δρόμους που έχουν παραχωρηθεί με συμβολαιογραφική πράξη μετά το 1985

Συγκεκριμένα, μετά την κύρωση κοινοχρήστων...