2 Ιαν 2021

Αριστερά και ανθρώπινα δικαιώματα


Κώστας Δουζίνας

Η συζήτηση για την σκληρή αντιμετώπιση των προσφύγων από κυβέρνηση και ΕΕ όπως, τα αυξανόμενα δείγματα αυταρχισμού και λογοκρισίας όπως και η...

Συνεχίζεται το κυβερνητικό «μπάχαλο» με τον εμβολιασμό των υγειονομικών


Μπορεί η κυβέρνηση να επιχειρεί να διαψεύσει τις καταγγελίες για αναβολές σε εμβολιασμούς υγειονομικών, όμως η πραγματικότητα φαίνεται πως ανατρέπει το κυβερνητικό αφήγημα.

Μετά από μπαράζ...

Πυρά της αντιπολίτευσης μετά την ανακοίνωση για παράταση και αυστηροποίηση των μέτρων


Αυστηρή κριτική προς τη κυβέρνηση εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναφορικά με την παράταση του lockdown και την αυστηροποίηση των μέτρων που ανακοίνωσε το Σάββατο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Κορονοϊός: 262 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 40 νεκροί και 431 διασωληνωμένοι


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 262. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 50 συμπολίτες μας.

Lockdown: Ποιες επιχειρήσεις δεν θα καταβάλουν χρήματα για το ενοίκιο του Ιανουαρίου


Οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή έως τις 11/1/2021, δεν θα καταβάλουν ενοίκιο τον μήνα Ιανουάριο.

Για το λιανεμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα γυμναστήρια, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα...

Το κραχ του μικρομεσαίου ονείρου


Γιάννης Κιμπουρόπουλος

Η Ν.Δ. «γαργάλισε» ξεχασμένα ανακλαστικά απληστίας με υποσχέσεις για μείωση όχι μόνο των φόρων, αλλά

2021 ενταύθα !- της Τζένης Σουκαρά


Αγαπητό 2021 καλως όρισες!Καλώς μας βρήκες! Λίγο στραπατσαρισμένους βέβαια αλλά σε διαβεβαιώ πως θα είμαστε πιο όμορφοι στην άλλη ζωή.Στην "κανονικότητα" η οποία υπό τις παρούσες συνθήκες έχει λάβει βιονικές διαστάσεις.  Τώρα πού..

Hμερολόγιο της Πνευματικής Στέγης Ζευγολατιού: Ένα εξαιρετικό επετειακό αφιέρωμα που αξίζει να αποκτήσετε


Κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες ένα συλλεκτικό ημερολόγιο από την Πνευματική Στάγη Ζευγολατιού και συγκεκριμένα από τον Κωνσταντίνο Σχοινοχωρίτη που αξίζει να δείτε και οπωσδήποτε να έχετε. Πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά.

Πρόκειται για ένα ημερολόγιο επετειακό και αφορά στην..

Η Πρωτοχρονιά στην Ι.Μητρόπολη Κορίνθου - Οι ευχές και ευχαριστίες του Μητροπολίτη Διονυσίου


 Την Περιτομή του Χριστού, την μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου και την υποδοχή του νέου «Πολιτικού» Έτους 2021 εόρτασαν ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος  και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεώς μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος μαζί με τους Ιερείς και τους πιστούς της..

Το 2021 της Αριστεράς


Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν έχει απαντήσει σε βασικά ερωτήματα: Ποια είναι τα αίτια της εκλογικής ήττας, πώς θα ικανοποιηθεί το κοινωνικό αίτημα της ανανέωσης, πώς θα διαμορφωθεί πειστική...

Τα μεγάλα στοιχήματα του 2021 για τον Τσίπρα


Μαρία Μητσοπούλου

Γρίφος η δημοσκοπική ανάκαμψη σε μια χρονιά με πιθανό το ενδεχόμενο εκλογών με απλή αναλογική

Η πολιτική και δημοσκοπική ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα από τα βασικά στοιχήματα του Αλέξη Τσίπρα για το 2021, πολλώ δε μάλλον που αιωρείται και η αίσθηση...

Το 10% του πληθυσμού του Ισραήλ εμβολιάστηκε μέσα σε 12 μέρες


Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στο Ισραήλ, που φαίνεται να βάζει τα γυαλιά σε άλλες χώρες για τη γρήγορη διαδικασία και τον προγραμματισμό που ακολουθεί.

Νοσοκομειακοί γιατροί προς υπουργείο Υγείας: Γιατί ακυρώνονται οι εμβολιασμοί υγειονομικών;


Έπειτα από το χθεσινό (1/1) μπαράζ νέων καταγγελιών αναφορικά με τις ακυρώσεις εμβολιασμών σε υγειονομικούς, τόσο η παράταξη υγεινομικών «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή», στην...

Νέο αυστηρό, πλήρες lockdown για μία εβδομάδα ανακοίνωσε ο Στελιος Πέτσας


Ουσιαστικά αναστέλλονται όλες οι δραστηριότητες που είχαν επιτραπεί για τις γιορτές
. Στόχος της επιβολής του νέου αυστηρού lockdown για μια εβδομάδα είναι να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιαναουρίου.

Γ. Μαστέλλου : Nα ξεκινήσει πιλοτικά το έργο του δημοτικού οδοφωτισμού από μια Δημοτική Κοινότητα



Είχαμε αναφερθεί στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκαστρου Ευρωστίνης όπου συζητήθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του δήμου. Ο δήμαρχος
Βλάσης Τσιώτος γνωστοποίησε  εξ αρχής ότι προτίθεται να εξετάσει την..

Ευχές για το νέο έτος του δημάρχου Βέλου Βόχας Αννίβα Παπακυριάκου και αγιασμός στο δημαρχείο


 "Καλή χρονιά σε όλους εύχομαι!Ότι καλύτερο για το 2021!! Με υγεία, με δύναμη, με ομορφιά και με αγάπη.Πολύ αγάπη. Αγάπη για όλους.Και με το πιο απλό επιτέλους...Με μια αγκαλιά!!" αναφέρει στο ευχετήριο μήνυμά του ο δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος .Χθες ,πρώτη του έτους , ο δήμαρχος μαζί με τους συνεργάτες του και τους αντιδημάρχους του βρέθηκαν στα γραφεία τους..

Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Παπαϊωάννου ενίσχυσε με 1.700kg τροφίμων μακράς διάρκειας την "Θεοπροσφορά"

 


Εν όψει των Εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου, ο Κορίνθιος Επιχειρηματίας κ. Ευάγγελος Παπαϊωάννου για ακόμη μια φορά κατέστη αρωγός και συμπαραστάτης στην σημαντική φιλανθρωπική προσπάθεια, που καταβάλλει η Ι. Μητρόπολή Κορίνθου μέσω της Τράπεζας Τροφίμων και..

Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Τρίπολη

 


Στην Τρίπολη βρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Πρωτοχρονιά, όπου στις 10.30 το πρωί παρέστη στην δοξολογία που τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Βασιλείου για το Νέο Ετος.Στη συνέχεια, στην έδρα της Περιφέρειας, ο μητροπολίτης..

Γ. Ψυχογιός: Θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο την πρόσβαση στο ρεύμα και τα κοινά αγαθά απέναντι στις διακοπές


Οι διακοπές και τα ειδοποιητήρια διακοπής ρεύματος
, που σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών της Κορινθίας, έγιναν τις προηγούμενες μέρες, εν μέσω πανδημίας και γιορτών, και μάλιστα για πολύ μικρά ποσά οφειλών είναι απαράδεκτες..

Γ. Πετρίτσης: H ψηφοφορία για την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ θύμισε την 2η Κυριακή των Αυτοδιοικητικών εκλογών - ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ και ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ


Και όμως προχθές δεν ήταν παραμονή της Αποκριάς, απλά κάποιοι βιάστηκαν να βγάλουν τις μάσκες τους παραμονή Πρωτοχρονιάς !!!  Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 29.12.2020 για το κλείσιμο της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε» τα...

Συνάντηση Σταματόπουλου - Ταγαρά στη λίμνη Στυμφαλία


 Συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας είχε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά στη λίμνη Στυμφαλία. Αφορμή για την επίσκεψη του υφυπουργού υπήρξε το πρόσφατο γεγονός της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε ανήμερα των..

Το 2021 θα είναι ένα έτος ηρωικόν σαν το 1821


(Γεια σου, πιτσιρίκο)

Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη θα δώσει τα όπλα στον Τσίπρα,

στον Βαρουφάκη και στον Κουτσούμπα για να κάνουν την Νέα Ελληνική Επανάσταση.

Αυτοί δεν θα τα πάρουν, γιατί δεν θέλουν να χυθεί αίμα και γιατί ο Μητσοτάκης τους βοηθάει, δίνοντας από το Κράτος ενίσχυση στα Κόμματα κάθε χρόνο πολλά δισ. ευρώ.