17 Σεπ 2010

ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ;Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Απάντηση δίνει ο Θωμάς Θωμαίδης για την ιστοσελίδα του δήμου Κορινθίων και θυμίζει κυρίως στα στελέχη του συνδυασμού του που τότε είχαν στηρίξει την προσπάθεια και σήμερα για λόγους προεκλογικούς αντιδρούν πως :

«Η κοινωνία της πληροφορίας ήταν ένα πρόγραμμα που μέσω του υπουργείου εσωτερικών υλοποιήθηκε. Με αυτό το πρόγραμμα είχαν κληθεί οι δήμοι που επιθυμούσαν να έχουν μια σύγχρονη ιστοσελίδα να υποβάλλουν τεχνικό δελτίο ώστε εφόσον το τεχνικό δελτίο  αξιολογηθεί και κριθεί κατάλληλο να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα. Πράγμα το οποίο έκανε ο δήμος μας την περίοδο τη δική μου .

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΦΑΡΜΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΥΛΓΚΟΡ

Σοκ προκαλεί η ανακοίνωση της εταιρίας Fulgor προς τους 300 περίπου εργαζομένους της ότι είτε αποχωρούν οικειοθελώς από την επιχείρηση εισπράττοντας την σχετική αποζημίωση είτε η εταιρία πτωχεύει οδηγώντας τους στην ανεργία και την ανέχεια.
Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ.Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη με την γνωστοποίηση αυτής της εξέλιξης, επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας κ.Γιώργο Κουτρουμάνη, προκειμένου να του γνωστοποιήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται  και να πληροφορηθεί τις προθέσεις του υπουργείου για το πώς αυτή θα αντιμετωπιστεί.

ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ...

dalida s comment s 

 Μπέρδεψαν τα… δημοσιεύματα και τα λεγόμενα τους! Ένας χαμός με την ιστοσελίδα…. Δεν είπε βρε παιδιά ότι δεν παρέλαβε το έργο, είπε πως ξεκίνησε επί δημαρχίας Θωμαίδη , έγινε η κατάθεση του τεχνικού δελτίου και πως ναι επί Πνευματικού εγκρίθηκε το τεχνικό δελτίο. Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε !άσε και το άλλο! Ν αφήσουν τον δήμαρχο Θωμαίδη ήσυχο όταν ο ίδιος ο Θωμαίδης λαμβάνει θέση σήμερα  και καλεί την αντιπολίτευση να μην στρεβλώνει!!!!!!!

ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ...

dalida s comment s

Φτάνει πια με την κοροϊδία της βιώσιμης λύση. Να βρεθεί τέτοια σε συνεργασία με τους εργαζόμενους το υπουργείο και τους εκπροσώπους της εταιρίας Φούλγκορ είπε ο βουλευτής μας Κώστας Κόλλιας για να συνεχίσει να λειτουργεί η επιχείρηση.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ.

Στην Αρχαία Κόρινθο, την Τρίτη 21η Σεπτεμβρίου 2010, στο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος των Αγίων Αναργύρων, όπου στεγάζεται το Συνεδριακό Κέ-ντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με την επωνυμία «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», και που ευγενώς παρεχωρήθηκε από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο, θα πραγματοποιηθεί Συνέδριο 40 περίπου Αυστραλών Αρχαιολόγων και μελών του Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Π.ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ :ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ 6ου ΣΠ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτης, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και την υπερψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου περί ιεραρχίας και υπηρεσιακής εξέλιξης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που έφερε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην Βουλή, θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα σε ένα θέμα, που αφορά στο νομό μας και την πόλη της Κορίνθου. Το θέμα αυτό αφορά στην παραχώρηση κατά χρήση στρατοπέδων προς Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για λόγους δημοσίου συμφέροντος, χωρίς οποιοδήποτε αντάλλαγμα.

ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ...

dalida s comment s

Κρατάει χρόνια τελικά αυτή η κόντρα εκεί στα ορεινά της Στυμφαλίας. Όλα ξεκίνησαν όταν ο εκπαιδευτικός και διευθυντής θέλησε να κατέλθει στα δημοτικά πράγματα. Ξεκίνησε λοιπόν μια αντιπαράθεση η οποία έκλεισε μέσα της και θέματα που αφορούσαν το σχολικό συγκρότημα στο οποίο προίστατο.

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ



Δ. Κονομόδης: Καταλύεται η σχέση εμπιστοσύνης δικηγόρου – εντολέα

«Η Πολιτεία παύει να θεωρεί την δικηγορία λειτούργημα και τη σχέση του Δικηγόρου και εντολέα, σαν σχέση εμπιστοσύνης και απόλυτα προσωπική. Αντίθετα, με σειρά μέτρων τείνει να εμπορικοποιήσει το λειτούργημα και να ενισχύσει μεγάλα γραφεία του κέντρου, τα οποία θα επεκταθούν σε όλη την Ελλάδα με πολλαπλές έδρες και θα εκμεταλλεύονται την εργασία νέων Δικηγόρων.

ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΨΕΙ ΦΩΤΙΕΣ

Σε λίγο.....μια δήλωση που θα ανάψει φωτιές για την περίφημη "πανάκριβη" ιστοσελίδα του δήμου Κορινθίων!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ; ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ

Από το εργατικό κέντρο Κορίνθου αναφέρονται τα εξής μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα: «Η εταιρεία FULGOR A.E., που επί σειρά ετών δραστηριοποιείται στην Κορινθία και έβγαζε υπεραξίες στις πλάτες των εργαζομένων έρχεται να κάνει την απαράδεκτη πρόταση προς τους εργαζόμενους με το εκβιαστικό δίλημμα η φεύγετε τώρα οικιοθελώς και παίρνετε τις αποζημιώσεις που δικαιούστε από τον Νόμο ή κηρύσσω πτώχευση και τα χάνεται όλα, μας βρίσκει κάθετα αντιθέτους και σε θέσεις μάχης .Σε κοινό αγώνα με το πρωτοβάθμιο Σωματείο των εργαζομένων στην εταιρεία και το σύνολο των Σωματείων και των εργαζομένων του Νομού μας θα παλέψουμε για να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας από την εταιρεία. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και σε συνδυασμό με κοινό αγώνα γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αντιπαλέψουμε τέτοιες πρακτικές».

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ 2,1 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ /80 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Εφερε για πρώτη φορά στην Αθήνα αριστουργήµατα – εικόνες και χειρόγραφα – της Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά. Συνδιοργάνωσε την πρώτη µεγάλη διεθνή έκθεση µόδας στην Ελλάδα, την πρώτη αναδροµική έργων του Γιάννη Τσαρούχη και τη µεγάλη αναδροµική ύστερα από 30 χρόνια του Νίκου Εγγονόπουλου. Παρουσίασε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό πολύτιµα κοσµήµατα από την αρχαία Κολχίδα, την πατρίδα της µυθικής Μήδειας, και έφερε πιο κοντά τους επισκέπτες του στο έργο του παγκoσµίου φήµης µεξικανού αρχιτέκτονα Λουίς Μπαραγκάν, που έχει βραβευθεί µε το «Νοµπέλ» Αρχιτεκτονικής.

ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΑΝΩΜΑ

Ελπίδες στους περισσότερους πάσχοντες από μελάνωμα, τον πιο επιθετικό καρκίνο του δέρματος, δίνει μία νέα πειραματική γονιδιακή θεραπεία  σε μορφή χαπιού, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος. Μάλιστα, από τον Ιανουάριο  αρχίζει και στη χώρα μας ο μοριακός έλεγχος μελανώματος, προκειμένου να χορηγείται στους πάσχοντες η πλέον στοχευμένη θεραπεία.

ΜΠΑΙΝΕΙ "ΜΑΧΑΙΡΙ" ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Με εγκύκλιο που απέστειλε στις διοικήσεις, ο υπουργός Υγείας επιχειρεί να μειώσει τη σπατάλη στα φάρμακα. Αντίγραφα θα πρέπει να είναι το 30% των σκευασμάτων που χορηγούνται. Συστάσεις και στους προμηθευτές για συγκράτηση των κερδών.

ΕΛΠΙΔΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΤΕΧΝΗΤΗ ΩΟΘΗΚΗ

Την πρώτη τεχνητή ωοθήκη δημιούργησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπράουν στο Ρόουντ Άιλαντ σύμφωνα με δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Αssisted Reproduction and Genetics», δίνοντας ελπίδα σε πολλές γυναίκες που σήμερα δεν μπορούν να κάνουν παιδιά.Η ωοθήκη «καλλιεργήθηκε» στο εργαστήριο με χρήση κυττάρων γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ... ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ 26 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Πάνω από έξι δισεκατομμύρια το μήνα πρέπει να μπουν στα κρατικά ταμεία μέχρι το τέλος του χρόνου και έτσι από τις αμέσως επόμενες ημέρες χιλιάδες νοικοκυριά θα αρχίσουν να παίρνουν τα .... προσκλητήρια για να περάσουν από το ταμείο!

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ

Την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασιστεί, μετά τις απαραίτητες διαβουλεύσεις, αν θα κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής, που διερευνά την υπόθεση του Βατοπαιδίου.

Μετά την κατάθεση της Αικατερίνης Πελέκη,συζύγου του Γιώργου Βουλγαράκη και τις ευθείες βολές κατά του κ. Καραμανλή και στελεχών του τότε πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης επανέφερε το αίτημα να κληθεί ενώπιον της επιτροπής ο κ. Καραμανλής.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Την πεποίθησή του ότι η χώρα θα μπορέσει να βγει «το συντομότερο δυνατόν» στις αγορές για να δανειστεί εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα τόνισε ότι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα προχωρούν, παρά το επώδυνο της διαδικασίας, και εξαπέλυσε βολές κατά της ΝΔ για τη στάση της.