3 Φεβ 2021

Ναι, έχουμε ψύχωση με το χρέος


Αλέξης Σμυρλής

«Οταν ένας παραβάτης σκοτώνει για τα χρέη που οφείλει, η εκτέλεση ονοµάζεται ξεκαθάρισµα λογαριασµών, ενώ όταν η διεθνής τεχνοκρατία αποφασίζει να κάνει εκκαθάριση σε µια...

Η πανδημία και οι κλειδοκράτορες της αλήθειας


Γιώργος Καλογήρου

“Ακούμε να λένε, ότι η επιστήμη έχει πια υποταχθεί στις επιταγές του οικονομικού κέρδουςꞏ αυτό ίσχυε πάντα. Εκείνο που είναι καινούργιο, είναι, ότι η οικονομία κατέληξε να πολεμάει ανοιχτά τους ανθρώπους.

Κορωνοϊός: Στα 1.151 τα κρούσματα - Τα 612 στην Αττική - 4 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας


209 κρούσματα εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας - «Βράζουν» Αχαΐα και Εύβοια με 82 και 71 κρούσματα αντίστοιχα - 83 οι νέες λοιμώξεις στη Θεσσαλονίκη - 246 οι διασωληνωμένοι και..

Φτιάχνουν κλίμα για σκληρό lockdown


Με κυβερνητικά στελέχη να διαμηνύουν, ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι για τη διαχείριση της πανδημίας, τα κρούσματα να είναι ξανά σε τετραψήφιο αριθμό και τους λοιμωξιολόγους να προειδοποιούν, όλα δείχνουν, ότι οδεύουμε σε σκληρότερα μέτρα.

Έρχεται πριμ παραγωγικότητας στο Δημόσιο


Ετοιμάζεται σύστημα επιβράβευσης των παραγωγικών εργαζομένων στο Δημόσιο. Τι είπε ο Μάκης Βορίδης.   

Σύστημα επιβράβευσης των παραγωγικών δημοσίων υπαλλήλων...

Τα «ζόμπι» των 534 ευρώ «βαραίνουν» την κυβέρνηση


Μαρίνα Αλεξανδρή

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, όταν ρωτήθηκε την Τρίτη το πρωί, εάν μπορεί να ζήσει με 534 ευρώ, εκνευρίστηκε. Και είπε, ότι δεν απαντά, διότι οι δημοσιογράφοι δεν είχαν κάνει ποτέ αντίστοιχη

«Προοδευτική Συμμαχία παντού»- Τι ετοιμάζει ο Τσίπρας σε αυτοδιοίκηση, συνδικαλισμό, νεολαία


Βασίλης Σκουρής 

Συντονισμός των ινστιτούτων του χώρου της αριστεράς για την προσέγγιση της ευρύτερης διανόησης. «Παντού πρέπει να δουλέψουμε και να στήσουμε την Προοδευτική Συμμαχία», διαμηνύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κορινθία: Σε επιφυλακή για την αύξηση κρουσμάτων- προβληματισμός για τα χαμηλά ποσοστά των εμβολιασμών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό


 Στο γενικότερα κλίμα προβληματισμού και επιφυλακής βρίσκεται και η Κορινθίας μετά και το χθεσινό αποτέλεσμα στον κατάλογο των νέων διαγνωσμένων κρουσμάτων του ΕΟΔΥ(καταγράφηκαν 19).Τα κρούσματα σύμφωνα με το..

Έρχεται ο ΕΝΦΙΑ σε "νέα συσκευασία"

 


Ένα από τα μέτρα με δύσκολη συγκυρία που προωθεί η κυβέρνηση και έχουν διπλό στόχο είναι η αναθεώρηση του ΕΝΦΙΑ που αποτελεί «στυλοβάτη» των δημοσίων εσόδων με περίπου 2,6 δισεκ, ευρώ εισροές στο κρατικό..

Νέα μέτρα για εστίαση και take away: Τσουχτερά πρόστιμα σε πελάτες και επιχειρηματίες -Τι ισχύει


 Νέα μέτρα για τις καφετέριες και τα καταστήματα εστίασης
τα οποία είναι ανοιχτά και λειτουργούν με τη μέθοδο του take away τέθηκαν σε εφαρμογή από την κυβέρνηση. Μία ρύθμιση με την..

Μετακίνηση εκτός δήμου: Πότε (δεν) επιτρέπεται στο νέο ΦΕΚ


Μόνο σε μία περίπτωση επιβάλλεται περιορισμός μετακίνησης εκτός δήμου, σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ με τα περιοριστικά μέτρα.Συγκεκριμένα για την περίπτωση ιδ):Μετάβαση..

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Μεγάλες ανατροπές και αλλαγές στις φορολογικές κλίμακες


Έρχονται μέσα στους επόμενους μήνες οι φορολογικές δηλώσεις 2021 και μόλις ανοίξει το Taxisnet της ΑΑΔΕ οι πολίτες θα βρεθούν μπροστά σε μια νέα κατάσταση. Η μείωση στα εισοδήματα των πολιτών η οποία επήλθε από τις κλειστές επιχειρήσεις και τις αναστολές συμβάσεων εργαζομένων θα..

Lockdown α λα γαλλικά, με ανοιχτά μόνο τα σχολεία και χωρίς click away


 Μετά τη χθεσινή νέα αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, που έφτασαν ξανά σε τετραψήφιο νούμερο, στην κυβέρνηση εξετάζουν το ενδεχόμενο ενός πιο αυστηρού lockdown α λα γαλλικά: Δηλαδή να παραμείνουν..

ΤΕΡΝΑ: Σε έναν χρόνο η παράδοση των 3 μονάδων επεξεργασίας και των 2 σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων

 


Η εκκίνηση των πέντε εργοταξίων του έργου ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτέλεσε το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης, χθες το πρωί ,στην οποία μετείχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, εκπρόσωποι της ΤΕΡΝΑ, του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και της χρηματοδότριας..