17 Φεβ 2021

Δικαίωση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για χιλιάδες συμβασιούχους του δημοσίου


Δικαίωση στον αγώνα χιλιάδων συμβασιούχων, έφερε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που έκρινε τη διάταξη του άρθρου 103 παρ. 8 του Ελληνικού Συντάγματος, η οποία και απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, ως ανίσχυρη.

Επιτελική ζεστασιά


Θανάσης Καρτερός

Για την Εθνική Οδό, που την έκλεισαν τα χιόνια, έφταιγε πριν από δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έστειλε τα εκχιονιστικά να την καθαρίσουν και δεν έριξε λίγο αλάτι να την κρατήσει ανοιχτή. Για την ίδια Εθνική Οδό, που έκλεισε τώρα με απόφαση του υπουργού, ξεχάστηκαν...

Ύφεση: Χάθηκαν σχεδόν 42 δισ. ευρώ το 2020. Και επισήμως στο -13,5%


Η Ελληνική Στατιστική Αρχή δημοσιοποίησε την Τετάρτη τα αναλυτικά στοιχεία για την εξέλιξη του κύκλου εργασιών στο σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας το 2020, καθώς και των εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων...

Η Ελλάδα στην κατηγορία «ελαττωματικές» δημοκρατίες


Γιάννης Μυλόπουλος

Που να το φανταζόταν ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης, όταν αποκαλούσε τις ιδέες της Αριστεράς… ελαττωματικές, ότι αυτή η αποκλίνουσα δημοκρατικά αντίληψή του για τις...

Παρέμβαση Τσίπρα: Δριμύ κατηγορώ για "Μήδεια" και ΕΡΤ και αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή


Την αποχώρηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση στη Βουλή για τον νόμο που εκτοξεύει τους μισθούς των στελεχών της ΕΡΤ, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κορoνοϊός: 755 νέα κρούσματα, 13 θάνατοι και 313 διασωληνωμένοι – 10 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 755. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 13 συμπολίτες μας. Στους 313 οι διασωληνωμένοι.

Να ανοίξουν όλοι τα χαρτιά τους!Το OPEN MALL του Λουτρακίου δεν πρέπει να χαθεί!Της Τζένης Σουκαρά


Aπόψε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων σύμφωνα με πληροφορίες θα τεθεί από συμβούλους της αντιπολίτευσης το θέμα του ΟPEN MALL Λουτρακίου. Ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον εμπορικό κόσμο του..

Κράτος παγωμένο και αποτυχημένο


Η κυβέρνηση φαίνεται ότι εφαρμόζει την αρχή, σύμφωνα με την οποία ο καλύτερος τρόπος για να μην κάνεις λάθος, είναι να μην κάνεις τίποτα.

Για να μην την αδικούμε, βεβαίως, οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι στην τηλεοπτική εικονική πραγματικότητα ήταν υπερδραστήρια και χθες.

Το ΚΔΑΠ ΑμΕΑ "ΕΦΥΡΑΙΟΣ ΑΘΛΟΣ" Ν. Κορινθίας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης


 Τα πρώτα Πρότυπα ΚΔΑΜ ΜΕΑ ΕΦΥΡΑΙΟΣ ΑΘΛΟΣ στο Νομό Κορινθίας που ξεκίνησαν ήδη να λειτουργούν στο Λουτράκι επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης.

Τραγέλαφος! Οι ηλικιωμένοι πάνε στις Σπέτσες για εμβόλιο και οι νεότεροι στο Κρανίδι!


Η ταλαιπωρία των κατοίκων τρίτης ηλικίας στην Ερμιονίδα συνεχίζεται δυστυχώς αφού ακόμα καλούνται να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα ακόμη και θαλάσσια μίλια προκειμένου να εμβολιαστούν. Η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται αφού το εμβολιαστικό..

Σημαντική δικαίωση και πανηγυρική αθώωση του Πέτρου Τατούλη από τον Άρειο Πάγο για τα απόβλητα της Πύλου

 


Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας όχι μόνο δέχθηκε την αίτηση αναίρεσής του κατά της 52/2020 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Καλαμάτας, αλλά αποφάσισε απευθείας την αθώωσή του από κάθε..

Έπος Τσιτσιπά επί του Ναδάλ


 Τι να πούμε και να γράψουμε μετά από αυτό που μόλις κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, παίζοντας με φοβερή ποιοτητα και τεράστια θέληση κατάφερε αυτό που μέχρι σήμερα έμοιαζε..

Σαρηγιάννης: Από Απρίλιο το άνοιγμα της εστίασης -Σε ποιες περιοχές


Για την κατάσταση που επικρατεί στη Ελλάδα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας,
κάνοντας παράλληλα μια πρώτη εκτίμηση για το πότε θα ανοίξει η εστίαση, μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης. «Το ιικό φορτίο..

Αποζημιώσεις ιδιοκτητών ακινήτων για τα χαμένα ενοίκια: Πληρωμές από την Παρασκευή μέχρι τον... Μάιο

 


Τέσσερις μήνες ακόμη θα χρειαστούν προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έχουν χάσει εισοδήματα από ενοίκια.

Τα έργα ανήκουν στον λαό αλλά όταν γίνονται πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης τότε αναζητάται ο "πατέρας"!


Διαβάζοντας την ανακοίνωση της παράταξης του Περιφερειάρχη που αφορά δηλώσεις του Π.Τατούλη για τα έργα της Αργολίδας διακρίνουμε πως μπροστά στο επικοινωνιακό παιχνίδι που επιδιώκεται όλα μπορούν να χωρέσουν..

Ελβετικό τοπίο στα Τρίκαλα Κορινθίας - Δείτε σημερινές φωτογραφίες



Η Μήδεια πέρασε και έδειξε πόσο αποτυχημένος ήταν και ο σχεδιασμός εκχιονισμού στην ορεινή Κορινθία αφού ο οδικός άξονας έμεινε σε πολλές περιοχές κλειστός. Σήμερα ο ήλιος έλαμψε και η ομορφιά της φύσης θεριεύει. Αυτά είναι τα περήφανα Τρίκαλα Κορινθίας. Τοπίο Ελβετικό ,πολύ κοντά στην Αθήνα...

Χάος στα βόρεια προάστια της Αττικής: Τρίτη ημέρα χωρίς ρεύμα και νερό πολλές περιοχές

 

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της Μήδειας και από την Αττική,
με τους κατοίκους των βορείων προαστίων να "πληρώνουν" το μεγαλύτερο τίμημα της σφοδρής κακοκαιρίας. Περιοχές ολόκληρες ή μεγάλα τμήματά τους παραμένουν στο σκοτάδι, καθώς η πτώση εκατοντάδων δέντρων από το..

Γ.Ψυχογιός: Πάρτε πίσω την απόφαση που περιλαμβάνει στα 5.000 Ευρώ την ενίσχυση αναδιάρθρωσης αμπελώνων και δώστε άμεσα έκτακτη ενίσχυση στον κλάδο


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  κατέθεσαν 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας κ. Γ. Ψυχογιός με  την οποία ζητούν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης..

«Η μετριότητα αρνείται πάντα να θαυμάσει και συχνά να εγκρίνει» - Tου Απόστολου Παπαφωτίου

 


«Η μετριότητα αρνείται πάντα να θαυμάσει και συχνά να εγκρίνει»

Joseph De Maistre, φιλόσοφος

Είναι γνωστή η ταυτοτική σχέση του πρώην Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρου Τατούλη και της παράταξης της «Νέας..

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, λόγω εκτέλεσης εργασιών


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, λόγω εκτέλεσης προγραμματισμένων εργασιών από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Οι εν λόγω ρυθμίσεις, όπως..