24 Νοε 2015

Το τραπεζικό κόλπο


Έχει σχεδόν μηδενισθεί η αξία των μετοχών που κατέχει το κράτος στις τέσσερις τράπεζες, έχοντας πετάξει άνω των 31 δις € από το παράθυρο – ενώ ας μην θεωρούμε πως είναι πια υγιείς, οπότε δεν θα χρειαζόταν η δήμευση των καταθέσεων
«Η Ελλάδα διοικείται από μία στυγνή δικτατορική κυβέρνηση στο παρασκήνιο, από την Τρόικα...

Κορνήλιος Καστοριάδης, Υστερόγραφο στην ασημαντότητα


Απ' όλα τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου κόσμου (κρίσεις, αντιφάσεις, αντιθέσεις, τομές), εκείνο που με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η ασημαντότητα.
 

Ας πάρουμε τη διαμάχη ανάμεσα στη Δεξιά και την Αριστερά. Στις ημέρες μας έχει χάσει το νόημα της.

Επιταχύνεται η παγκόσμια αποσταθεροποίηση


Του Ρούντι Ρινάλντι
Οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί της δύσης, με πρόσχημα το τέρας που η ίδια εξέθρεψε, βάζουν τέλος στη δημοκρατία και απειλούν τους λαούς.
Με την πτώση του Τείχους (1989) οι πανηγυρισμοί συνοδεύτηκαν από την υπόσχεση μιας διαρκούς ειρήνης...

Λέρωσα τη ζωή μου...Του Στάθη


Ιάπωνες επιστήμονες ανακάλυψαν τον «διακόπτη» των ονείρων! Αντε, με το καλό να οργανώνουν και το περιεχόμενό τους, να τελειώνουμε. 
Στη δυστοπία που λέγεται Ελλάς, κάτι τέτοιο το έχουμε ανάγκη. 
Χρειάζεται η παρακμή μας κάποιο...

Ο Αλέκος Αλαβάνος έκανε καλό στην Ελλάδα, προωθώντας τον Αλέξη Τσίπρα


Είναι ολοφάνερο, πως ο Αλέκος Αλαβάνος αισθάνεται μεγάλες ενοχές, επειδή είναι ο άνθρωπος που ουσιαστικά έβαλε στο πολιτικό παιχνίδι τον Αλέξη Τσίπρα, αφού παραιτήθηκε ο ίδιος, για να γίνει ο Τσίπρας πρόεδρος του Συνασπισμού.

Ο Αλέκος Αλαβάνος έχει παραδεχτεί αρκετές φορές στο παρελθόν, πως ήταν λάθος του να πιστέψει στον...

Απίστευτο: Αυτοκίνητο πέρασε δύο φορές πάνω από το κεφάλι της και επέζησε

Μια γυναίκα στη Ρωσία έζησε τον απόλυτο εφιάλτη, όταν ένας απερίσκεπτος οδηγός πέρασε 2 φορές από πάνω της με το 4x4 αυτοκίνητό του (Vid).

Δεν υπάρχει λύση από τη δεξιά


Του Θέμη Τζήμα  
Ορισμένα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι ενδεικτικά της αδυναμίας της «όλης» δεξιάς να δώσει λύση στην κρίση του λαού. Τα δύο βασικότερα ίσως, αφορούν την καταστροφική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που παρέδωσε το τραπεζικό σύστημα στο πλέον αρπακτικό ξένο...

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα [ΒΙΝΤΕΟ]

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στην οδό Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα.

10 μαγευτικές νυχτερινές εικόνες της Γης!


Μια σειρά μαγευτικών εικόνων του πλανήτη μας από το διάστημα δημοσίευσε προ ολίγου το Tech Insider, οι οποίες απεικονίζουν με απίστευτη ευκρίνεια τις πόλεις να λάμπουν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, και την επιφάνειά της Γης να ξεπηδά σχεδόν απ’ την οθόνη. 
Πίσω από αυτές βρίσκεται ο Anton Balzah, ένας...