17 Ιουν 2020

Η αλήθεια για την ΕΥΔΑΠ


Ιωάννης Μπενίσης

Επτά προτάσεις για την κατοχύρωση του νερού ως ανθρώπινου δικαιώματος - Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε επιτευχθεί συμφωνία για δημόσια, φιλική προς το περιβάλλον, οικονομικά υγιή ΕΥΔΑΠ. Η συμφωνία αυτή βρισκόταν στη φάση της τελικής διατύπωσης και δεν υπογράφηκε λόγω της προκήρυξης των εκλογών και της αλλαγής διοίκησης στην ΕΥΔΑΠ.

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Αδιαφάνεια, αναξιοκρατία - κομματοκρατία και αυταρχισμός


Νίκος Ξυδάκης

Ο επικείμενος ανασχηματισμός απασχολεί τις δημοσιογραφικές αφηγήσεις αυτό τον καιρό. Εντούτοις η ουσία δεν είναι το εύρος και το...

Ο Πέτρος Τατούλης για το Μουσείο της Σπάρτης: Eίμαι υπερήφανος για την θετική εξέλιξη και συγχαίρω όλους τους συνεργάτες μου


Η κατασκευή του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης αποτελούσε για την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη, έργο πρώτης προτεραιότητας. 

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Χρονιά ισχυρής ανάκαμψης για την Ελλάδα το 2021


Συνέντευξη – ενημέρωση της διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας από τον Κ. Μητσοτάκη σε τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε το Bloomberg. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι η Ελλάδα, μετά...

Επί τριάντα χρόνια οι Γερμανικές αρχές παρέδιδαν παιδιά σε παιδόφιλους


Το εγκληματικό Σχέδιο Κέντλερ (Kentler Project), βάσει του οποίου παραδίδονταν ορφανά ή άστεγα παιδιά σε παιδόφιλους, για πάνω από 30 χρόνια, έφερε στο φως έρευνα της Ντώυτσε Βέλλε, εκμαιεύοντας την υπόσχεση των Γερμανικών αρχών ότι όλες οι λεπτομέρειες του εγκλήματος θα έρθουν στο φως.

Φθηναίνουν την εκπαίδευση, εξαφανίζουν μαθήματα, εξοστρακίζουν καθηγητές


Χρήστος Κάτσικας

Σύμφωνα με τις Προγραμματικές Δηλώσεις της υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως στις 22-07-2019 στη Βουλή, ένα νέο συνεκτικό πρόγραμμα...

55 νέα κρούσματα: Άσχημα τα νέα σήμερα στην Ελλάδα


55 νέα κρούσματα: Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα είναι 55, συνολικά 3.203 από την αρχή της πανδημίας, όπως αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Σήμερα ανακοινώνουμε 55 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων...

Στην προμήθεια ειδών για τη δομή μεταναστών στο Πόρτο Χέλι προέβη η Περιφέρεια Πελοποννήσου


Στην προμήθεια ειδών για τις ανάγκες της δομής μεταναστών στο Πόρτο Χέλι του Δήμου Ερμιονίδας προέβη η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Πρόκειται, ειδικότερα, για διάφορα είδη καθημερινής χρήσης, την προμήθεια των οποίων αιτήθηκε ο δήμος από την Περιφέρεια..

Απαγωγή Μαρκέλλας: Προσήχθη η ύποπτη κοκκινομάλλα


Εντοπίστηκε η ύποπτη -για την απαγωγή της Μαρκέλλας- κοκκινομάλλα την οποία έψαχνε η ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα την οποία αναζητούσαν τα τελευταία 24ωρα οι αστυνομικές αρχές εντοπίστηκε στην Παραλία Κατερίνης. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αστυνομικοί την προσήγαγαν και την κρατούν ως ύποπτη.

Χρ. Δήμας: Συζητώντας την συλλογική ασφάλεια, την Εθνική Άμυνα , την έρευνα και την καινοτομία


Φωτογραφικό ενσταντανέ από το ταξίδι του πρωθυπουργού και των υπουργών του στο Ισραήλ. 
Και όπως σημειώνει  στο χρονολόγιό του στο fb ,ο υφυπουργός Τεχνολογίας και Έρευνας...

Ικανοποίηση Σταματόπουλου για τον δρόμο Κιάτο-Σούλι-Καστανιά-Γκούρα




Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, που συναντήθηκε σήμερα με τον Παν. Νίκα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφείσα σύμβαση βελτίωσης και συντήρησης του οδικού άξονα "
Κιάτο-Σούλι-Καστανιά-Γκούρα", που είναι η ραχοκοκκαλιά της ημιορεινής και ορεινής ζώνης του δήμου Σικυωνίων...


Γυναίκα - αίμα - σπέρμα


Η κοινωνία της πατριαρχίας επιδίδεται σε ένα ξέφρενο πάρτι, εξ αφορμή ενός ακραίου, παρ’ ολίγον θανατηφόρου επεισοδίου “ζηλοφθονίας”. 

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για το καζίνο Λουτρακίου και την τύχη των εργαζομένων


Τη Δευτέρα , κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον Βουλευτή Αργολίδας Ανδρέα Πουλά, παρουσία του Γραμματέα της ΝΕ Κορινθίας Δημήτρη Αγγελόπουλου, των μελών της ΚΠΕ Γιάννη Ανδρέου και Μίμη Μανέτα και του μέλους της ΝΕ Φάνη Σιτέ  συναντήθηκε με τον πρόεδρο...

Η Ντίνα Νικολάκου ρωτά για την διασπορά των εναέριων μέσων δασοπυρόσβεσης στην Πελοπόννησο



Επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατέθεσε η Περιφερειακή Σύμβουλος Κωνσταντίνα Νικολάκου, σχετικά με τη «Διασπορά εναερίων μέσων δασοπυρόσβεσης στην Πελοπόννησο». Με δεδομένη τη συνεχιζόμενη...

Συμφώνησαν για την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ...


Στην προ κορονοϊού εποχή επιθυμεί να επιστρέψει οργανωτικά η Κουμουνδούρου, όπως προκύπτει από τα όσα ανακοινώθηκαν μετά το πέρας της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πανελλαδικές 2020: Αυτά είναι τα θέματα σε Αρχαία και Μαθηματικά - Για καλά προετοιμασμένους μαθητές


Με την εξέταση των υποψηφίων σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στα Γενικά Λύκεια.

Οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά, ενώ εκείνοι των Ομάδων...

Ο " θάνατος του παραδοσιακού εμποράκου"


Της Μαρίας Θελερίτη

Περπατώντας στο κέντρο της πόλης και συζητώντας με τους επιχειρηματίες και ακούγοντας τα προβλήματα που βιώνουν αισθάνθηκα το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου», τον θάνατο «του παραδοσιακού εμποράκου» της μικρομεσαίας επιχείρησης, αυτής που για πολλούς και πολλές υπήρξε η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Οι πανελλαδικές είναι ένα πυροτέχνημα που στις ψυχές των μαθητών ακούγεται σαν τουφεκιά


Δεύτερη ημέρα  των Πανελλαδικών Εξετάσεων, όπου χιλιάδες υποψήφιοι μπαίνουν στην τελική ευθεία για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι επόμενες ημέρες έχουν τον χαρακτήρα πλέι οφ: Δεκάδες χιλιάδες εξεταζόμενοι θα παίξουν σε τέσσερις αγωνιστικές το μέλλον τους.Δεν έχει σημασία αν ήταν καλοί μαθητές ή όχι μέχρι...

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης στην εθνική οδό Κορίνθου – Άργους


Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη συντήρηση της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Αργους, η εργολαβία της οποίας προβλέπει κυρίως ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις και κλαδοκοπές.
Χθες, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής πραγματοποίησε αυτοψία στο πιο πάνω έργο, συνοδευόμενος από τον διευθυντή Τεχνικών Εργων Π.Ε. Κορινθίας Νίκο Λούτα και τον πρόεδρο...

Κορωνοϊός – Νέες εξελίξεις: Ελπίδες από κινεζικό και βρετανικό εμβόλιο – Βρήκαν φάρμακο που μειώνει τη θνησιμότητα


Ελπιδοφόρα νέα έρχονται από το μέτωπο της θεραπείας για τον κορωνοϊού, καθώς οι επιστήμονες φαίνεται πως βρίσκονται κοντά στη δημιουργία αποτελεσματικού φαρμάκου και εμβολίου. 
Κινεζική εταιρεία μάλιστα ανακοίνωσε ότι έχει καταφέρει να παράξει αντισώματα στις πρώτες κλινικές δοκιμές.

Υπογράφηκε σύμβαση 1 εκ. ευρώ για τον δρόμο Κιάτο – Σούλι – Καστανιά – Γκούρα


Η σύμβαση για το έργο βελτίωσης και συντήρησης του δρόμου Κιάτο – Σούλι – Καστανιά – Γκούρα, συνολικής δαπάνης 1.055.305,10 ευρώ, υπογράφηκε σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου στην Τρίπολη, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας.