22 Δεκ 2020

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαβάζει Γιώργο Παπανδρέου


Νικόλ Λειβαδάρη

Στον ΣΥΡΙΖΑ (ή τουλάχιστον εντός και πέριξ του προεδρικού επιτελείου της Κουμουνδούρου) διάβασαν με ενδιαφέρον την συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου...

Bloomberg: Ουραγός διεθνώς στην διαχείριση της πανδημίας η Ελλάδα

 


Κατά 19 θέσεις «κατρακύλησε» η Ελλάδα, με αποτέλεσμα να βρεθεί τέταρτη από το τέλος στη λίστα αξιολόγησης της διαχείρισης της πανδημίας, που δημοσιεύσει κάθε μήνα το πρακτορείο Bloomberg.

Folli Follie: Οι ελεγκτές της PwC διαψεύδουν την προπαγάνδα του Μαξίμου


«Δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιώσουμε την ακρίβειά τους», «αν έλαβαν χώρα» τονίζεται στην έκθεση - Αφήνουμε τον Μητσοτάκη στον δρόμο της λάσπης λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο άγγελος και το Κουτί της Πανδώρας- Όλα όσα καθόρισαν την ιστορία της ανθρωπότητας τα τελευταία 110 χρόνια

 


Στο καινούργιο της βιβλίο η Μανταλένα Μαρία Διαμαντή κάνει μια "κατάδυση" στα μεγάλα γεγονότα ή "καταστάσεις" των τελευταίων 110 χρόνων, που μας οδήγησαν στο σημερινό "παρόν". Απευθύνεται σε παιδιά από 9-99 ετών...

Κορονοϊός: Άνω κάτω η λειτουργία των κούριερ – Πάνω από ένα εκατ. δέματα στα ράφια

 


Τουλάχιστον μετά την πάροδο ενός μήνα υπολογίζεται η κατ’ οίκον παράδοση από κούριερ, από την η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Για τον λόγο αυτό στη «μάχη» έχουν ριχτεί μεταξύ άλλων οδηγοί ταξί, μικρά φορτηγά δημόσιας χρήσης..

Κορονοϊός: 853 νέα κρούσματα, 83 θάνατοι και 491 διασωληνωμένοι -2 νέα κρούσματα στην Κορινθία


Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΕΟΔΥ τα τελευταία στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τα οποία, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 853 νέα κρούσματα, σημειώθηκαν 83 θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι έπεσαν στους 491.

Άμεση σύγκλιση της Γ.Σ. της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ και την υλοποίηση των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητούν οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου

 


Η ΠΕΔ Πελοποννήσου συναισθανόμενη την κρισιμότητα της διατήρησης της Πελοπόννησος ΑΕ σε λειτουργία, λόγω της πολλαπλής χρησιμότητας της, της εμπειρίας της και της υψηλής δυνατότητας της να εξασφαλίζει πόρους από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, στην Περιφέρεια..

Πέτρος Τατούλης:Ο Περιφερειάρχης προσπάθησε με παρέμβαση του να αλλοιώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας,


Ως αστεία καρικατούρα ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου , ξεπέρασε κάθε όριο
στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκαν στις 21 Δεκεμβρίου 2020.

Πετράκος - Δρούγκας: Ο Περιφερειάρχης οφείλει να παραδέχεται την ήττα του

 


Οι απαράδεκτες και διαλυτικές εικόνες ντροπής και ευτελισμού του ΠεΣυΠ, που εκτυλίχθηκαν χθες (Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020), μετά την ψηφοφορία για ίδρυση αναπτυξιακού οργανισμού (αντικατάστασης..

Κέντρο Υγείας Κορίνθου - Εκτός από λήψη δειγμάτων ιχνηλάτησης για τον SARS-COV-2 σύντομα θα γίνει και εμβολιαστικό κέντρο


Σας γνωρίζουμε πως από τις 14 Δεκεμβρίου το Κέντρο Υγείας Κορίνθου λειτουργεί  στο κτίριο του 2ου ΚΑΠΗ Κορίνθου (Σίνα και Στεφάνου) και υλοποιεί  το πρόγραμμα λήψης δειγμάτων ιχνηλάτησης για τον SARS-COV-2.Το Κ.Υ.   διαθέτει ιατρονοσηλευτικό προσωπικό..

Χριστουγεννιάτικες ευχές του δημάρχου Λουτρακίου - Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων Γιώργου Γκιώνη


 

«Νυχτερινές διαδρομές» ή «Κλεμμένα όνειρα από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο του ‘65»- Του Αριστοτέλη Γ. Καλή


Δρόμοι φαντάσματα
σε μια πόλη που γερνάει … Σκοτάδια σ’ ένα ταξίδι χωρίς γυρισμό … Όνειρα πάνω απ’ το παλιό τζάκι στο μισογκρεμισμένο πλίθρινο σπίτι. Κοιτάζω έξω απ’ το ξεχαρβαλωμένο παράθυρο. Βρέχει … βρέχει ήλιους, παλάτια, δράκους, γοργόνες, τέρατα που δραπέτευσαν από τα παραμύθια της γιαγιάς ένα κάποιο έτος … μια κάποια βραδιά, ένα κάποιο χειμώνα … όταν όλα άρχιζαν και τελείωναν με το: «μια φορά κι έναν καιρό…» .

Κάνουν πολιτική με σόου...


...τα ουσιώδη αφέθηκαν στην τύχη τους…

Γιώργος Καρελιάς

Ποια ήταν η πιο συνήθης εικόνα στην πρώτη φάση της πανδημίας την περασμένη άνοιξη; Μια τηλεοπτική κάμερα να καταγράφει νεαρούς...

Θα μας... folli-follie


Γιώργος X. Παπασωτηρίου 

Όταν υπό το πρόσχημα της πανδημίας η μνήμη απαγορεύεται (εκδηλώσεις για Πολυτεχνείο και δολοφονία Γρηγορόπουλου), η κριτική δεν επιτρέπεται (απολύσεις δημοσιογράφων στην Αθήνα και στη Λάρισα), ελέγχεται ακόμα και η...

Καπιταλισμός


Από το facebook του Νίκου Μπογιόπουλου 

 Στον πλανήτη Γη, αυτόν που μαστίζεται από την πανδημία, μέσα στο 2019 οι 25 μεγαλύτερες πολυεθνικές όπλων πούλησαν πραμάτεια αξίας 361 δισ. δολαρίων.

Ξαφνική τροπολογία για οφειλές σε Δήμους με… “κούρεμα” δόσεων


Σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στην τροπολογία, που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά στον πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, η ρύθμιση οφειλών αφορά λιγότερες δόσεις από τον αρχικό σχεδιασμό, ενώ...

Χριστούγεννα στον ρυθμό του εμβολίου και της… μετάλλαξης


Στον αστερισμό της μετάλλαξης του κορονοϊού κινείται η χώρα μας, όπως και όλη η Ευρώπη, με τα εμβόλια να προσφέρουν μικρή αχτίδα ελπίδας και τους ειδικούς να προειδοποιούν.

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης


Τις αιτήσεις τους για το διευρυμένο επίδομα θέρμανσης μπορούν να κάνουν οι πολίτες, καθώς άνοιξε από χθες το βράδυ η ειδική πλατφόρμα myΘέρμανση.

Το επίδομα θέρμανσης θα χορηγηθεί στα νοικοκυριά που το δικαιούνται σε δυο φάσεις, ανάλογα με τον χρόνο υποβολής των τιμολογίων αγοράς καυσίμων.

Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος: Απογειώστε το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι σας με τις καλύτερες γευστικές προτάσεις!



Τα ωραιότερα εδέσματα για το τραπέζι των Χριστουγέννων τα βρίσκουμε στα πολυβραβευμένα κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος με τις καλύτερες συνταγές και την γεύση στην κορύφωσή της!Διαλέξτε κι εσείς κάποιες από τις προτάσεις μας και..

Δ.Τούσουλης: O COVID-19 δημιουργεί θρομβώσεις σε φλέβες και αρτηρίες

 


Στις επιπτώσεις του κορωνοϊού στους καρδιοπαθείς  αναφέρθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ "Συνδέσεις" ο καθηγητής καρδιολογίας ΕΚΠΑ εκπαΔημήτρης Τούσουλης ." Μελέτες έχουν αναφέρει πως και έμφραγμα του μυοκαρδίου μπορεί να προκληθεί από τον..

Εμβόλιο: Πώς θα μπείτε από σήμερα στην πλατφόρμα για να κλείσετε ραντεβού


Αντίστροφη μέτρηση έχει σημάνει σε όλο τον πλανήτη για την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, με φόντο το "πράσινο φως" που πήρε χθες το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και την Κομισιόν.

Εκδήλωση για τη λειτουργία Επιτελικής / Συντονιστικής Δομής Κοινωνικής Ενταξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου


 Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για το συγχρηµατοδοτούμενο από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2
014 – 2020 έργο που αφορά τη σύσταση και λειτουργία Επιτελικής – Συντονιστικής δομής κοινωνικής ένταξης (Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα..

Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Απόστολο Παπαφωτίου

 

Στον καιρό της Πανδημίας

Ας ανάψει η εορτή των Χριστουγέννων...