24 Φεβ 2021

Ωρα Λοβέρδου στο ΚΙΝΑΛ;


Άννα Γκρίτζη

Αν δώσει κανείς βάση στις δυο δημοσκοπήσεις της Opinion Poll για την εφημερίδα Political, τις μοναδικές που έχουν γίνει μέχρι τώρα για τη μάχη ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, θα καταλήξει στο...

Σε συναγερμό ο δήμος Κορινθίων με την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων - Οι εστίες και το σχέδιο του Νοσοκομείου


Σε συναγερμό έχει τεθεί ο δήμος  Κορινθίων  από το περασμένο Σάββατο και δυστυχώς τα κρούσματα αντί να περιορίζονται αυξάνονται. Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι πληροφορίες που λένε για μεγάλη αναζωπύρωση της νόσου στην Κόρινθο αλλά και στα χωριά...

Aυτή είναι η πρόταση από το "Διάζωμα" για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου 2021 – 2027 - Τι λέει για την Κορινθία


Την πρότασή του για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου 2021 – 2027, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που διενεργεί η Περιφέρεια για το νέο ΕΣΠΑ, κατέθεσε το “Διάζωμα”. Ειδικότερα, η πρόταση του Διαζώματος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου , όπως σημειώνει ο πρόεδρος του φορέα πρώην..

Σπ. Καραβάς: Να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις στο ΔΣ για την επιλογή του νέου προέδρου της ΔΕΥΑΞΕ

 


Με απόφαση δημάρχου, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στη διαύγεια, ορίστηκε νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΞΕ ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού “Ομόνοια” κος Καλύβας Παναγιώτης.  Ως συνδυασμός ευχόμαστε στον κο Καλύβα καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Επιστολή Πιτσάκη στους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης -Ποιες παρεμβάσεις τους ζητά ως πρόεδρος του Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου


 Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Εκπροσωπώντας τα Επιμελητήρια και τους επιχειρηματίες της Πελοποννήσου, ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας, σας καταθέτουμε αίτημα επαναφοράς του μέτρου (ν.4690/2020) τηςέκπτωσης ποσοστού...

Δ. Καμπόσος: "Δεν συγκαλύπτουμε περιβαλλοντικά εγκλήματα και δεν έχουμε υποχρέωση να καλύψουμε κανέναν" (βίντεο)

 


Οι σημερινές εξελίξεις δείχνουν και την μεγάλη αποφασιστικότητα του δήμου Άργους Μυκηνών να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο θέμα της ρύπανσης του Αργολικού κόλπου, σε επίπεπδο βιολογικού καθαρισμού . Τα σημερινά πρόστιμα, οι καταγγελία της σύμβασης των χυμοποιείων και η κατάθεση του πορίσματος των..

Edvard Munch: Το κρυμμένο μυστικό της "Κραυγής" ανακαλύφθηκε 130 χρόνια μετά τη δημιουργία του


Χρειάστηκε να περάσει ένας και πλέον αιώνας, αλλά το μυστήριο της επιγραφής με μολύβι στο πάνω μέρος του πίνακα λύθηκε.

Για έναν και πλέον αιώνα, μία μικροσκοπική επιγραφή στην "Κραυγή"...

Κορονoϊός: Σε καθολικό lockdown η Αρκαδία από την Πέμπτη – Στο «κόκκινο» το Ναύπλιο


Αυξάνονται οι περιοχές της χώρας που τίθενται σε καθεστώς καθολικού lockdown, μιας και τα κρούσματα έχουν αυξηθεί, καθώς όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, από Πέμπτη (25/02) και ώρα 06:00, έως Δευτέρα (01/03) και ώρα 06:00, η Περιφερειακή Ενότητα (νομός) Αρκαδίας θα βρεθεί σε αυστηρό..

Ηχηρή παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για Κουφοντίνα


Έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου.

Πληθαίνουν οι φωνές, τη στιγμή που η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα...

Η... «συνωμοσία» Τσίπρα


Μαρίνα Αλεξανδρή

Η Μενδώνη είναι στόχος πολιτικο-οικονομικών σκευωρών, που την μισούν γιατί ξεμπλόκαρε την επένδυση στο Ελληνικό, η δημοκρατία απειλείται από την συνωμοσία ψεκασμένων του ελληνικού - συριζαϊκού...

Σε σκληρό lockdown η Αρκαδία, στο «κόκκινο» το Ναύπλιο - Με απόφαση Χαρδαλιά


Σε σκληρό lockdown μπαίνει η Αρκαδία, ενώ σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού τίθεται το Ναύπλιο με απόφαση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, η...

Κορωνοϊός: 1.913 κρούσματα – 28 θάνατοι – 357 διασωληνωμένοι. 29 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας


Συνολικά 1.913 κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ, ενώ καταγράφηκαν 28 θάνατοι και 304 εισαγωγές στα νοσοκομεία της επικράτειας. Επίσης νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 357...

Χρ. Δήμας: Eγκρίθηκε η απαλλοτρίωση των ακινήτων στην Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου

 


Όπως ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Τεχνολογίας και Έρευνας Χρίστο Δήμα πριν από λίγο  από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έρχονται καλά νέα από ΚΑΣ σχετικά με την Ρωμαϊκή έπαυλη.

Συγκεκριμένα ο υπουργός αναφέρει τα εξής: Σε συνέχεια της επίσκεψης μου την περασμένη εβδομάδα στον Αρχαιολογικό χώρο της Κατουνίστρας, ενημερώθηκα..

Ραγδαίες εξελίξεις: Καταγγελία συμβάσεων των χυμοποιείων και κατάθεση πορίσματος στον Εισαγγελέα για την ρύπανση στον Αργολικό από την ΔΕΥΑΑΡΜ


Ο λόγος τώρα στην Περιφέρεια

Ραγδαίες οι εξελίξεις για το θέμα της πρόσφατης ρύπανσης στον Αργολικό κόλπο. Στην Εισαγγελία Ναυπλίου προσήλθε σήμερα ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Άργους Μυκηνών Πέτρος Διολίτσης, ο οποίος κατέθεσε το πόρισμα που αφορούσε τα αποτελέσματα και τις..

Αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων για τα μηδενικά ενοίκια Ιανουαρίου - Αναλυτικά η διαδικασία και οι προϋποθέσεις


 Στις 15 Μαρτίου θα ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων
στους ιδιοκτήτες ακινήτων για τα μηδενικά ενοίκια του Ιανουαρίου του 2021 τα οποία θα πρέπει να δηλωθούν στην ηλεκτρονικη πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων: Αίτηση δωρεάν ελέγχου COVID-19


Με μια διαδικτυακή αίτηση και μέσω της ειδικής πλατφόρμας
, οι πολίτες μπορούν να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για δωρεάν τεστ κορωνοϊού. Όσοι επιλεγούν, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το τεστ στα 386 σταθερά σημεία ελέγχου που έχουν καθοριστεί.

Κορωνοϊός: "Κοκκινίζει" η Πελοπόννησος - Πιέζονται τα Νοσοκομεία


Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου,χθες καταγράφηκαν 84 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 3.996.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε...

Ανεπαρκείς Κυβερνητικές αντιδράσεις – απαντήσεις στα προβλήματα της Κορινθίας που ανέδειξε το Κίνημα Αλλαγής


Εμφανής η κυβερνητική ανεπάρκεια
τόσο στις αντιδράσεις όσο και στις απαντήσεις ή τις υπεκφυγές των αρμόδιων Υπουργών για τα προβλήματα της  Κορινθίας που ανέδειξε με Ερωτήσεις του στη Βουλή το Κίνημα Αλλαγής. Παντελής έλλειψη..

Έρχεται το e- διαζύγιο


Έρχεται το e- διαζύγιο ή το «άυλο διαζύγιο» σύμφωνα με νομοσχέδιο το οποίο θα παρουσιάσει σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Με αυτό έρχονται σημαντικές αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο έπειτα από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, διευκολύνοντας τα ζευγάρια που έχουν αποφασίσει να..

Δημοσιοποιήθηκε η ΚΥΑ για την οριοθέτηση των πυρόπληκτων της Κορινθίας από τις πυρκαγιές τον Ιούλιο του 2020


 Δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στην οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια από τις πυρκαγιές της 22ας Ιουλίου 2020 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τηλεδιάσκεψη στην Περιφέρεια για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Κιάτου με "άγνωστο" αποτέλεσμα


 Το θέμα της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Κιάτου -για τον οποίον καταβάλλεται ημερήσιο πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Ενωση- μαθαίνουμε πως αποτέλεσε αντικείμενο τηλεδιάσκεψης την οποία ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου είχε χθες  με τον γενικό γραµµατέα Συντονισµού ∆ιαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανώλη Γραφάκο.

SMS στο 13032: Γραπτό μήνυμα με «χρονόμετρο» για τις αγορές στα καταστήματα

 


Την ώρα που οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο παραμένουν στο «ακουστικό» τους για το πότε θα ανοίξουν, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δρομολογεί ένα μέτρο με έναν νέο 5ψηφιο αριθμό..