23 Φεβ 2021

Πετρίτσης: Υφαρπάζεται και δημεύεται η περιουσία του Λουτρακίου και Περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης σιωπούν

 


Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης ( και δυστυχώς δεν είναι ο μόνος ) συνεχίζει να μας εκπλήσσει για ακόμη μια φορά αρνητικά. Το υπό διαβούλευση Νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού και έχει πάρει το πράσινο φως από το Υπουργικό Συμβούλιο, όχι μόνο υφαρπάζει τον..

"Κλείδωσε" η συνάντηση Νίκα - Καμπόσου για την Πελοπόννησος Α.Ε. / Όλο το παρασκήνιο - Της Τζένης Σουκαρά

 


Την Παρασκευή, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Περιφερειάρχη και του προέδρου της ΠΕΔ  Δ. Καμπόσου, μαζί με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής στα γραφεία της Πελοπόννησος Α.Ε.

Η εφορία έκανε κατασχέσεις σε 1,3 εκατ. οφειλέτες μέσα στην πανδημία


Παρά τις αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων ως τα τέλη του 2021, που δόθηκαν σε πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους οι οποίοι έχουν τεθεί σε αναστολή σύμβασης λόγω της πανδημίας, το 2020 έκλεισε, με έναν στους δύο...

Καταλάβατε τώρα γιατί δεν θα εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοίδη;


Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Οι χθεσινές εικόνες στο ΑΠΘ έρχονται από το μέλλον. Που δεν είναι καθόλου ευοίωνο για όσους πιστεύουν, ότι η αστυνομική βία είναι «η Λύση»

Δεν χρειάστηκε πολύς καιρός. Μόλις 11 ημέρες. Στις 11 Φεβρουαρίου ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που εισηγήθηκαν στην Βουλή η Νίκη Κεραμέως...

Η κυβέρνηση πλέον δεν συζητιέται για καλό...


Κώστας Μαρούντας

«Το κυνήγι της εξουσίας γεννήθηκε από το φόβο. Εκείνος που δεν φοβάται τους ανθρώπους, δεν έχει την ανάγκη να τους εξουσιάζει» (Μπέρτραντ Ράσελ)

 Eκεί κοντά στο περασμένο καλοκαίρι η νυν κυβέρνηση της ΝΔ βίωνε ένα πολύ καλό φεγγάρι. Και δεν στέκομαι...

Δεν πρέπει να βρει μιμητές στον κατήφορο


Ο πρωθυπουργός ζήτησε χθες από τον πρόεδρο της Βουλής τη διοργάνωση (μεθαύριο) συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως με θέμα «την ποιότητα της δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου». Την πρωτοβουλία αυτή λίγο...

Κορωνοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων 2.147 - Σοκ με 1.047 στην Αττική - Δραματική αύξηση στην Αρκαδία - "Ψηλά" Κορινθία και Αργολίδα


Τρομακτική αύξηση κατέγραψε ο ΕΟΔΥ στα νέα κρούσματα κορωνοϊού
καθώς ανακοινώθηκαν 2.147 νέες μολύνσεις σε όλη τη χώρα. Επίσης, 357 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, καταγράφηκαν 299 εισαγωγές στα νοσοκομεία όλης της χώρας ενώ κατέληξαν και 22 ασθενείς από επιπλοκές της νόσου. Θυμίζουμε..

Σπ. Καραβάς: Ειρηνοδικείο Δερβενίου, η πραγματικότητα...


Με εντυπωσιακό σποτάκι προεκλογικού χαρακτήρα, με τη συνεργασία προφανώς έμπειρου επικοινωνιολόγου, η δημοτική αρχή αναθέτει μετά από ενάμιση χρόνο τη μελέτη αποκατάστασης του πράγματι εμβληματικού αλλά..

"Ψάχνονται" στην μείζονα αντιπολίτευση Βέλου Βόχας με την ανάρτηση του Μ. Λιάκου


 Κραδασμούς, ως φαίνεται,  στον χώρο της μείζονος αντιπολίτευσης έφερε η ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο fb του δημοτικού  συμβούλου Μιχάλη Λιάκου, ο οποίος με μια δήλωση σιβυλλική που ωστόσο δείχνει προθέσεις διαχωρισμού αναφέρει τα εξής: 

Κατόπιν σχετικού δημοσιεύματος της εφημερίδας της παράταξης «ΝΕΑ ΠΝΟΗ» με τίτλο «Στυλοβάτες της ΝΕΑΣ..

Τα αντιφατικά στα Περιβολάκια - Toυ Βασίλη Αυλωνίτη


Τα Περιβολάκια απέκτησαν την τελική μορφή τους στα τέλη της δεκαετίας το 60 αρχές 70. Τα δέντρα είχαν μεγαλώσει αρκετά. Τα φυτά είχαν λουλούδια, οι θάμνοι σε πλήρη ανάπτυξη. Οι αλέες..

Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη από το Επιμελητήριο Κορινθίας : “Μικτές μορφές εργασίας (από απόσταση) στη Λιανική: η πράξη και το κανονιστικό πλαίσιο’’


O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης σας προσκαλεί στην 4η ενημερωτική τηλεδιάσκεψη σε συνεργασία με τον ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος) με θέμα “ Μικτές μορφές εργασίας (από απόσταση) στη Λιανική: η πράξη και το κανονιστικό πλαίσιο’’, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 στις 17:00.

Aπό την ΠΟΠ μαγειρική στους διανοοούμενους της γης (το φαγητό ως αγροτική πράξη) - Του Γρηγόρη Κλαδούχου

 

Το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου μέσα στις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας

 


Αποφάσεις για σημαντικά έργα έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε -με τηλεδιάσκεψη- χθες. Μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης 105.000 ευρώ μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών..

Διενέργεια δωρεάν Rapid Test την Τρίτη 2 Μαρτίου στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων

 


Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ έχει προγραμματίσει τη διενέργεια δωρεάν ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) του κορωνοϊού, σε όποιον επιθυμεί. Η λήψη θα πραγματοποιηθεί από κινητό συνεργείο του ΕΟΔΥ, την Τρίτη..

Η κακοποίηση της αυτοδιοίκησης πρέπει να λάβει ένα τέλος - Της Α. Μπούζα


Τα βαρύγδουπα λόγια και η ανεξήγητη επιθετικότητα, που κυριαρχεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου κατακεραυνώνεται κάθε φωνή που τολμά να αμφισβητήσει την..αυθεντία του νέου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, σχετικά με τη γνώση της αυτοδιοίκησης, δημιουργούν έντονη τοξικότητα και νοσηρό κλίμα.

Δωρεάν εξέταση για Covid-19 στην Κόρινθο την Πέμπτη 25/2/21


 Στα πλαίσια ελέγχου και πρόληψης του Covid-19 , την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021  θα πραγματοποιηθούν  από το Δήμο Κορινθίων και τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στην Κορινθία, δειγματοληπτικοί έλεγχοι covid – 19 στην Κόρινθο,  για όσους πολίτες το επιθυμούν. 

ΙΒΥΚΟΣ: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων


 Σε συνέχεια πρωτοβουλίας του Συνδέσμου Λουτρακιωτών-Περαχωριτών «Ο Ίβυκος», αντιπροσωπεία του νέου Δ.Σ. του συλλόγου, πραγματοποίησε συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα,  με τον Δήμαρχο Λουτρακίου–Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, κ. Γεώργιο Γκιώνη, την περασμένη Παρασκευή .

Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και συγκέντρωση στο υπ. Υγείας – Τι ζητούν


Η ΟΕΝΓΕ μεταξύ άλλων διεκδικεί μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
Εικοσιτετράωρη απεργία έχει εξαγγείλει για σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με συγκέντρωση στις 10:30 στο υπουργείο..

Γ.Παπασταμόπουλος: H απερχόμενη Ν.Ε. έχτισε γέφυρες, είμαι σίγουρος πως η νέα θα συνεχίσει αυτό το έργο


Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της εκλογής της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία προέκυψε η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, το νέο Συντονιστικό Όργανο και ο νέος Συντονιστής της Οργάνωσης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργαστήκαμε και παλέψαμε μαζί για ένα καλύτερο μέλλον κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας μου. Όλον αυτόν τον καιρό πορευθήκαμε με..

Λιανεμπόριο: Προς παράταση οι εκπτώσεις - Σενάρια για νέο πενταψήφιο μόνο για ψώνια


Όλα δείχνουν ότι οι χειμερινές εκπτώσεις θα παραταθούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου
, ενώ θα δημιουργηθεί ένας νέος αριθμός στον οποίο θα στέλουν οι πολίτες SMS για να πάνε για ψώνια, σύμφωνα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. «Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει αποφασίσει την παράταση της..

Άκαρπη η συνάντηση Σκυλακάκη - Νίκα : Άνθρακες ο θησαυρός σε όλα τα επίπεδα

 


Καμία δέσμευση δεν έλαβε ο Π. Νίκας στην πολυαναμενόμενη συνάντησή του με τον αναπληρωτή οικονομικών Θ. Σκυλακάκη.Ο υπουργός φαίνεται να ξεκαθάρισε πως εργα που συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη και στην αύξηση του ΑΕΠ θα χρηματοδοτεί κατά βάση το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ δεν προκρίνονται έργα που..

Συντάξεις, επιδόματα, αποζημιώσεις: Πώς και σε ποιους θα μοιραστούν 2,4 δισ. ευρώ μέσα στην εβδομάδα


 Εβδομάδα εισπράξεων για συνταξιούχους και δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων ή οικονομικών ενισχύσεων. 
Το υπουργείο Εργασίας, έδωσε στη δημοσιότητα τον μακρύ κατάλογο των πληρωμών που προβλέπει καταβολές 2,4 δις. ευρώ..