1 Φεβ 2021

«Βλέποντας και κάνοντας»


Και πάλι η κοινωνία θύμα του τρόπου διαχείρισης της πανδημίας

Δημήτρης Γκάζης

«Μένουμε σε διαρκή επιφυλακή, ώστε να παρεμβαίνουμε όταν αυτό χρειάζεται. Δεν είναι, δηλαδή, η πολιτική "βλέποντας και κάνοντας", είναι ακριβώς το αντίθετο.

Ο Σαμαράς συντηρεί το εμφυλιοπολεμικό κλίμα


Γιάννης Μπασκάκης

Σε εσωκομματική σύγκρουση για τη Ν.Δ. έχει εξελιχθεί το ζήτημα της ευθείας υπονόμευσης της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης από τον Αντώνη Σαμαρά..

Διαγραφή χρέους: Το μεγάλο ευρωπαϊκό debate άνοιξε


Στην Γαλλία το δημόσιο χρέος αγγίζει πια το 120% του ΑΕΠ και έχει αυξηθεί κατά 20% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019. Στην Ιταλία πιάνει το 160% του ΑΕΠ και στο σύνολο της ευρωζώνης οδεύει, σε μέσο όρο, στο 100%.

Έρχεται νέα μακρά φτωχοποίηση


Λιγότερες από δυο εβδομάδες κράτησε το «θαύμα» του Άδωνι Γεωργιάδη με τα ανοικτά καταστήματα. Στο διάστημα αυτό τα ημερήσια κρούσματα σχεδόν διπλασιάστηκαν, ενώ ο δείκτης...

Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά για τις μεταλλάξεις


Καθησυχαστικοί είναι οι ειδικοί ως προς την αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε σχέση με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Στην ενημέρωση σχετικά με την  επιχείρηση εμβολιασμού στην..

Βράζει" η Αχαΐα με 219 ενεργά κρούσματα - Τα 183 στην Πάτρα - Χρυσοχοΐδης: "Ξεχάστε το καρναβάλι"

 


Στο "κόκκινο" είναι η Αχαΐα στην οποία καταγράφεται έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με  στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας τα ενεργά κρούσματα στην Αχαΐα φτάνουν τα 219 με τα 183..

Κορωνοϊός: Στα 543 τα νέα κρούσματα - 4 στην Κορινθία


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 543 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα..

Κορωνοϊός Πελοπόννησος: Πόσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής ανά Περιφερειακή Ενότητα


Αναλυτικά στοιχεία για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδωσε στη δημοσιότητα ο Άκης Σκέρτσος. Η επιχείρηση «Ελευθερία» για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού στην Ελλάδα..

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Τσακίρης στο διαδικτυακό σεμινάριο του Επιμελητηρίου Κορινθίας


Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 το τρίτο κατά σειρά διαδικτυακό σεμινάριο του Επιμελητηρίου Κορινθίας σε συνεργασία με τον ΣΕΛΠΕ..

Χρ. Δήμας: 152 νέες θέσεις εργασίας για τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας

 


Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε πως προχωράμε στην στελέχωση των Ερευνητικών Κέντρων με νέο ανθρώπινο δυναμικό, κάτι το οποίο έχει να συμβεί πάνω από 10 χρόνια, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Τεχνολογίας και Έρευνας Χρίστος Δήμας...

Α.Πουλάς: Παραμένουν οι ελλείψεις και τα προβλήματα στις δομές υγείας Κορινθίας

 


Σε συνέχεια της Ερώτησης που κατατέθηκε  στη Βουλή στις 10.12.20 όπου αναδείχθηκαν οι  ελλείψεις και τα  προβλήματα στις δομές υγείας της Κορινθίας και για την οποία δεν έχει  υπάρξει  ακόμα καμία απάντηση, ο..

Eπιμελητήριο Κορινθίας: Παράταση υποβολής αιτήσεων για τη δράση Voucher κατάρτισης ανέργων 30-49 ετών


Παράταση υποβολής αιτήσεων για τη δράση #Voucher κατάρτισης ανέργων 30-49 ετών Έως  26/02/2021 και ώρα14:00,
 αποφοίτων δευτεροβάθμιας υποχρεωτικής εκπαίδευσης..

Σύψας: Αν επικρατήσει η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, γυρίζουμε στην εποχή της Ουχάν, σε έναν νέο ιό


Μια ανησυχητική πρόβλεψη έκανε ο Νίκος Σύψας για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού.Ο λοιμωξιολόγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως το εμβόλιο είναι λιγότερο αποδοτικό πάνω στη..

Hλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου : Πρεμιέρα σήμερα– Τι πρέπει να γνωρίζετε


Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα μίλησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, αναφορικά με όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την..

Κεφάλαιο εστίαση: Στο τραπέζι τέσσερα μέτρα – Το πλάνο για άνοιγμα από τις 15 Μαρτίου


Με πακέτο νέων οικονομικών μέτρων σκοπεύει να στηρίξει η κυβέρνηση την εστίαση, η οποία έχει δεχτεί από τα μεγαλύτερα πλήγματα λόγω του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς όλα τα καφέ, τα εστιατόρια και τα μπαρ παραμένουν κλειστά από τις αρχές Νοεμβρίου..

Υπ. Οικονομικών: Κατάργηση αντικειμενικών αξιών -Μεταβιβάσεις ακινήτων σε μια ημέρα


Tην «κατάργηση» των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων
και την αντικατάστασή τους με τις εμπορικές αξίες δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών με την ενεργοποίηση ενός νέου πληροφοριακού συστήματος. Μετά την άσκηση..

Συναγερμός μετά το πρώτο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στην Ελλάδα - Πρόβλημα και με τα εμβόλια

 


Τεράστια ανησυχία έχει προκαλέσει στις υγειονομικές αρχές ο εντοπισμός του πρώτου κρούσματος της ντοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορονοϊού, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις..