24 Φεβ 2016

"Μένουμε Ευρώπη"…


Του Νίκου Μπογιόπουλου
    Η «εταιρεία» που κράτη – μέλη της (Αυστρία) πρωτοστατούν στο κλείσιμο των ελληνικών συνόρων και μετατρέπουν την Ελλάδα σε «Αλκατράζ» προσφύγων, λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Η «εταιρεία» που οι επίτροποί της και οι πρόεδροί της αναφωνούσαν «καλό κουράγιο Έλληνες» όταν με τις...

Η διαλεκτική για αρχάριους


Γελωτοποιός
Θυμάμαι ένα παλικαράκι είκοσι πέντε χρονών που ήταν πανευτυχές, επειδή είχε βρει στη βιβλιοθήκη το περίφημο βιβλίο του Καντ, «Η κριτική του καθαρού λόγου».
Γύρισε στο σπίτι τρέχοντας για να το διαβάσει, πιστεύοντας ότι θα έβρισκε εκεί μέσα την εξήγηση των πάντων. Έκατσε στο γραφείο του, πήρε μια...

Ο μεγάλος πόλεμος μόλις άρχισε…


Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε, η διαπλοκή απέκτησε ονοματεπώνυμο και ποινικές διώξεις και η κυβέρνηση, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, κάνει την επιλογή της τελικής ρήξης με το παλαιό σύστημα και τη διαφθορά. 
Το timing είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, με ανοιχτά τρία σκληρά μέτωπα – εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό.

Κώστας Λαπαβίτσας: Να απαιτήσουμε την κυριαρχία


Τους τελευταίους μήνες υπάρχει έντονη κινητικότητα στη ευρωπαϊκή Αριστερά αναζητώντας εναλλακτική πρόταση για την Ευρώπη. 
Στις 19-21 Φεβρουαρίου έγινε συνέδριο για το «Σχέδιο Β΄» στη Μαδρίτη, το οποίο στην ουσία διοργάνωσε η αριστερή πτέρυγα του Ποδέμος. Ένα μήνα νωρίτερα αντίστοιχο...

Ποιος εισβάλλει στην ΕΡΤ το 2016;

Μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας και της Αναρχικής Συλλογικότητας Νέας Φιλαδέλφειας εισέβαλαν στο στούντιο της ΕΡΤ, στην διάρκεια του δελτίου ειδήσεων και διέκοψαν την Λιάνα...

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος είχε μιλήσει για το τέλος των εκβιαστών


Θύμα της αδίστακτης σπείρας εκβιαστών δημοσιογράφων είχε πέσει πριν λίγο καιρό ο Μητροπολίτης Κορινθίας κ.Διονύσιος,τον οποίο η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ είχε στοχεύσει και φωτογραφίσει για “συμμετοχή σε ρόζ βίντεο”. 
Ο ποιμενάρχης της Κορινθίας σε όλους τους τόνους,αλλά και απο συνέντευξη που μας ειχε δώσει...

Όαση πρασίνου στο κέντρο του Παρισιού!

Ένα πρωτότυπο αρχιτεκτονικό project θα πάρει σάρκα στα οστά στη γαλλική πρωτεύουσα μέσα στην επόμενη διετία, καθώς η ολοκλήρωση του σχεδίου προσδιορίζεται για το 2021 ή 2022.

Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Federer (pics)


O Roger Federer χτύπησε ξανά μερικές μπάλες χθες, πραγματοποιώντας την πρώτη του προπόνηση μετά από τον τραυματισμό του στο γόνατο. 
Ο Ελβετός, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα τουρνουά μετά από το Australian Open, αναμένεται να επιστρέψει στη δράση σε 2 εβδομάδες, για το Indian Wells Masters.