13 Μαρ 2017

Η Ελλάδα στη «νεκρά»

       
Εν μέσω μεγάλων αναταράξεων σε Ευρώπη και νοτιοανατολική Μεσόγειο και με εντεινόμενη την τουρκική προκλητικότητα, ο πολιτικός βίος στο εσωτερικό θα ήταν μια απίστευτη φαρσοκωμωδία, αν δεν είχε τραγικές συνέπειες για τον λαό και το μέλλον της χώρας.

Calcio Storico, το πιο βίαιο παιχνίδι στον πλανήτη


Έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του πιο βίαιου σπορ στον πλανήτη. Είναι το «Calcio Storico» με πατρίδα την Φλωρεντία, όπου και διεξάγεται κάθε χρόνο.

Η ιστορία του ξεκινάει τον 16ο αιώνα, όταν επινοήθηκε από κάποιους αριστοκράτες, γι΄ αυτό και στην αρχή παιζότανε μόνο...

Το σχέδιο συμβιβασμού Μέρκελ και ΔΝΤ για την Ελλάδα


Νικόλ Λειβαδάρη

Πίσω από την («ανησυχητική» κατά Τσίπρα) αισιοδοξία της Ανγκελα Μέρκελ και την (εντός του Hilton) ακαμψία του ΔΝΤ αρχίζει να σχηματοποιείται η δίοδος της λύσης στην αξιολόγηση – μια δίοδος όμως, που έχει ορίζοντα Μαίου, εμπεριέχει υψηλό πολιτικό και κοινωνικό τίμημα και τελεί υπό την...

Η αισιοδοξία είναι το όπιο του λαού


Αν γυρίσει κάποιος στο 2010 (και τις δηλώσεις που γίνονταν τότε), θα πρέπει να παραδεχτούμε, πως οι πάντες έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους για τις εξελίξεις στη χώρα.
Αν διαβάσετε τις δηλώσεις πολιτικών και «πνευματικών ανθρώπων» από το 2010 και αν θυμηθείτε, τι έλεγαν τότε οι φίλοι σας και οι γνωστοί σας, θα διαπιστώσετε, πως δεν είχαν ιδέα, για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Έως δέκα λεπτά μετά θάνατον λειτουργεί ο εγκέφαλος!


Ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί, έχοντας ηλεκτρική δραστηριότητα για τουλάχιστον δέκα λεπτά μετά τον θάνατο, αποκαλύπτει καναδική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Canadian Journal of Neurological Studies». 
Αν και ο θάνατος παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο, οι επιστήμονες γενικά θεωρούν, ότι η εγκεφαλική...