5 Οκτ 2010

ΙΟΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ...ΓΛΑΣΤΡΑ


      ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ και περισσότερο οξυγόνο μέσα στα κτίρια κατοικίας και εργασίας υπόσχονται τρία κοινά φυτά εσωτερικού χώρου με «μαγικές» ιδιότητες.

Η αρέκα, η σανσεβιέρια και ο πόθος -που υπάρχουν σε αφθονία στην ελληνική αγορά- μπορούν να βελτιώσουν καθοριστικά τις συνθήκες διαβίωσης στο σαλόνι, την κρεβατοκάμαρα και τους κοινόχρηστους χώρους, χωρίς ιδιαίτερο κόστος, αλλά με σημαντικά οφέλη για την υγεία.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΑΜΟΥΘ-8 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ-ΣΕ ΚΛΑΜΠ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ


- Το μαγαζί δεν είχε κόψει ούτε μία απόδειξη σε εκδήλωση με 3.000 άτομα
- Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του επιχειρηματία "έκρυβαν" κι άλλες φορολογικές παραβάσεις
- Πριν βγει το θέμα στα ΜΜΕ του είχε επιβληθεί πρόστιμο - χάδι 3.000 ευρώ

ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΦΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ.....ΓΡΑΦΕΝΙΟ

Δύο Ρώσοι επιστήμονες, καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, κέρδισαν το φετινό Νόμπελ Φυσικής για το νέο τους υλικό γραφένιο. Πρόκειται για τους Αντρέι Γκέιμ , 51 ετών (με ολλανδική υπηκοότητα) και Κονσταντίν Νοβοσέλοφ, 36 ετών (με ρωσική και βρετανική υπηκοότητα), που ειδικεύονται στην επιστήμη υλικών και την κβαντική φυσική.

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ;


Μπροστά στην ανακάλυψη του ανάκτορου του Οδυσσέα, μιας από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων δεκαετιών, εκτιμούν ότι βρίσκονται δύο Έλληνες αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που τα τελευταία 16 χρόνια πραγματοποιούν ανασκαφές την περιοχή Αγ. Αθανάσιος στην Ιθάκη.

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ Ο ΑΝΤ.ΣΑΜΑΡΑΣ


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε βουλευτές και στελέχη του κομματος,με αφορμη την συμπληρωση ενος χρονου διακυβερνησης απο το ΠΑΣΟΚ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΕ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

Στόχος της η περιστολή των δαπανών και η εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ σε συνδυασμό με τις προωθούμενες αλλαγές σε ό,τι αφορα στον τομεα του φαρμακου.

ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΞΙΑΣ 180.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ

Πώς εκτοξεύεται στα ύψη η φαρμακευτική δαπάνη και κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων. Υπάρχει γιατρός που έγραψε σε ασφαλισμένους φάρμακα αξίας αξίας 180.000 ευρώ τον μήνα!

ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΟΣΕ

Για αυτούς που θα μείνουν στον ΟΣΕ δεν θα υπάρξει μείωση του μισθού, αλλά και σε αυτούς τα επιδόματα θα περικοπούν....

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2011

    Σε πλήρη αναδιάρθρωση του λυκείου από την επόμενη χρονιά προχωράει το υπουργείο Παιδείας. Το πρόγραμμα της νέας Α΄ Λυκείου, το οποίο παρουσιάζει η «Κ», περιλαμβάνει 24 ώρες υποχρεωτικών μαθημάτων, 10 ώρες μαθημάτων επιλογής από τέσσερα θεματικά «καλάθια» και δύο κοινωνικών δραστηριοτήτων.

ΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑΡΕΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ SEX

ΛΟΝΔΙΝΟ Στα 40 ξεκινάει η καλή ερωτική ζωή για τις γυναίκες, όπως αποκαλύπτει μεταξύ άλλων έρευνα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα που διενήργησε το βρετανικό περιοδικό «Τop Sante» με μεγάλο δείγμα ερωτηθέντων (2.000 γυναίκες όλων των ηλικιών).

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ



Η επιχείρηση «μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα» μπαίνει, ύστερα από κωλυσιεργία ετών, στο τελικό της στάδιο. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να κοπεί στη μέση το Ναυτικό Οχυρό του Πολεμικού Ναυτικού στον Βοτανικό. Εκεί βρίσκεται η έκταση στην οποία θα ανεγερθεί οριστικά το τζαμί, που επί χρόνια στερούνται χιλιάδες μουσουλμάνοι κάτοικοι της Αττικής.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ



Στη... διπλή φύση του Ηλίου, την αγαθή με το ζωοποιό φως του και την εχθρική με τα νέφη της καυτής ιονισμένης ύλης, είναι αφιερωμένη η νέα ψηφιακή παράσταση του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου.

ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙ;ΠΡΟΣΤΙΜΟ


Με πολύ αυστηρή ποινή, επιβολή προστίμου 1.500 έως και 3.000 ευρώ ή αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας, θα τιμωρούνται οι οδηγοί ΙΧ που θα καπνίζουν στο αυτοκίνητο παρουσία παιδιών κάτω των 12 ετών, προβλέπει τροπολογία που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 2 ΔΙΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ ZHMENS

Δύο δισ. ευρώ πρέπει να πληρώσει ο όμιλος «Ζίμενς» στην Ελλάδα εξαιτίας του μεγάλου σκανδάλου των δωροδοκιών.

ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ


Το μεγαλύτερο μαχαίρι που μπήκε ποτέ στις πρωτογενείς δαπάνες, καθώς φέτος κόπηκαν 4,21 δισ. ευρώ, «σώζει» τον φετινό προϋπολογισμό και οδηγεί σε μικρότερες περικοπές 783 εκατ. ευρώ το 2011.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑ : Έλλειψη σύγχρονης σχολικής στέγης για το ΓΕΛ Λουτρακίου.

Κυρία Υπουργέ,     

    Με επιστολή του ο Σύλλογος Διδασκόντων ΓΕΛ Λουτρακίου, την οποία και σας επισυνάπτω, θέτει το μακροχρόνιο πρόβλημα της έλλειψης σύγχρονης σχολικής στέγης για το εν λόγω σχολείο.

ΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, σήμερα  θα περιοδεύσει στο νομό Κορινθίας. Συγκεκριμένα :
στις 18.00 θα επισκεφτεί το Κιάτο και θα συναντηθεί με φορείς της πόλης. 
 Με ρωτάτε τι εντύπωση μου έκανε το ψηφοδέλτιο της Κορινθίας..Θα σας απαντήσω ..

ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Συνεχίζει  ο δήμος Κορινθίων  τις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των σχολείων εκείνων που χρειάζονται τις απαραίτητες επεμβάσεις. Ήδη τα έτη 2007, 2008 και 2009 έγιναν και καταγράφηκαν σημαντικές  παρεμβάσεις   σε νηπιαγωγεία, δημοτικά , γυμνάσια και λύκεια του δήμου μας. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται και το 2010 όπου καθημερινά τα συνεργεία πραγματοποιούν εργασίες:Αυτές που έχουν  ήδη εκτελεσθεί είναι:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες του Δημήτρη Δράκου στους νομούς Αργολίδας και Αρκαδίας.
 Για την Αργολίδα , ο νυν νομάρχης Βασίλης Σωτηρόπουλος, τέως βουλευτής, γιατρός.
Για την Αρκαδία, ο Κώστας Μανδρώνης, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Τρίπολης, πολιτικός μηχανικός, τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΤ, οργανωτικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας....

Η VW ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ALPHA ROMEO

Σε διακαή πόθο έχει πλέον μετατραπεί η επιθυμία των Γερμανών να βάλουν στην φαρέτρα τους την ιταλίδα καλλονή της αυτοκίνησης, την Alfa Romeo. Σειρά, στις προ δύο μηνών δηλώσεις ιθυνόντων της VW, πήρε ο νούμερο ένα του Γερμανικού γκρουπ, Φέρντιναρντ Πιχ, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού, είπε πως η VW θέλει την Alfa Romeo, αφήνοντας υπονοούμενα πως θα κάνουν ότι μpορούν για να το καταφέρουν: «μην περιμένετε πάντως να ακούσετε κάτι νεότερο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια…» είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός,

ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΓΕΦΥΡΑ "ΑΝΩ ΔΙΑΒΑΣΗ Α223" ΣΤΑ ΚΑΡΥΩΤΙΚΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Οι εργασίες θα διαρκέσουν από τις 15:00 έως τις 6:00 το πρωί της επομένης μέρας και θα γίνουν εκτεταμένες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις με ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας στη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών στην περιοχή του Ξυλοκάστρου μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Ξυλοκάστρου και Δερβενίου. ..

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΟΡΩΝ ,ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΦΕΣΗΣ

 145.000 νέοι άνεργοι μέσα στον επόμενο χρόνο
- 1.000.000.000 θα πληρώσουμε σε Φ.Π.Α.
- 1.500.000.000 τα χαράτσια από τεκμήρια, ΔΕΗ, “πράσινα” τέλη και ημιυπαίθριους


Εν μέσω ύφεσης (2,6 προβλέπει η Κυβέρνηση για το 2011 ενώ σήμερα κινείται κοντά στο 4%) ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει πρόσθετα έσοδα περίπου 5,3 δισ. φυσικά μέσω φόρων που αναμένεται να συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο το εισόδημα του Έλληνα.

"ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ" ΤΟ 2012 ΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ

Αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της οικονομίας έστειλε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από τον εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ το 2009. Ο κ. Γ.Παπανδρέου επανέλαβε ότι στόχος είναι να βγούμε το συντομότερο δυνατό από το τούνελ, υποσχέθηκε «ένα πιο δίκαιο μέρισμα» προς τους αδύναμους και επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας για όσα βιώνει σήμερα η χώρα και ότι αδυνατεί να σηκώσει τις ευθύνες που της αναλογούν.

ΤΟ "ΡΑΝΤΕΒΟΥ" ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

 Η Κίνηση Πολιτών εγκαινιάζει αύριο την "συνάντηση της Τετάρτης" με τους συνδημότες της, κάθε εβδομάδα στο εκλογικό της κέντρο στην Κόρινθο.
Οργανώνει συζήτηση όπου θα παρουσιάσει την πολιτική που θα ακολουθήσει ως μελλοντική δημοτική αρχή.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΙ

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου το πρωί και  έως το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στη πλατεία  Παναγή Τσαλδάρη (Περιβολάκια), δράση για την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.
Με πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ 100.3 και στήριξη από τον Δήμο Κορινθίων, κοντέινερ της εταιρείας ανακύκλωσης συσκευών θα βρίσκονται στη πλατεία από τις 8 το πρωί της ίδιας μέρας, καλώντας τους πολίτες να φέρουν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που δεν έχουν ανάγκη.

ΑΛΛΑCOSCOΛΙΕΣ!

 Γράφει ο Βασίλης Μπαλάφας

Πέρασε ένας χρόνος από τις εθνικές εκλογές του 2009, χρόνος ικανός για να μπορούμε να αξιολογήσουμε τους βασικούς άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου, μιας κυβέρνησης που μέχρι στιγμής διέπεται από το χαρακτηρισμό της ως "κυβέρνηση του μνημονίου" και εντάσσεται καταφανώς σε μια ευρύτερη "συμμαχία προθύμων" που επέλεξε να καταβαραθρώσει την κοινωνική τάξη - βασικό γρανάζι της ελληνικής κοινωνίας, τους μικρομεσαίους.