25 Σεπ 2012

Ελλάδα: H χώρα των πλουσίων μισθωτών και των φτωχών ελευθέρων επαγγελματιών


Του Προκόπη Χατζηνικολάου
Περισσότερα από 70 δισ. ευρώ δήλωσαν φέτος οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, ενώ την ίδια στιγμή οι ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν εισοδήματα, που προσεγγίζουν τα 3,5 δισ. ευρώ. 
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την ανάλυση των στατιστικών δεδομένων των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν...

Η μεγάλη δοκιμασία του 2013!


Η ελληνική σαπουνόνερα θα έχει αρκετά επεισόδια ακόμη, με ορισμένες εξελίξεις (π.χ. επόμενη δόση) να καθυστερούν πηγαίνοντας πιο πίσω στον Νοέμβριο, όπως αναφέραμε χθες επικαλούμενοι ενημερωμένες πηγές.

Το έγκυρο γερμανικό Der Spiegel, το πρώτο που είχε δημοσιεύσει...

Στουρνάρας: Έως 15 δισ. το κόστος της επιμήκυνσης


Στα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, που τοποθετούν το επιπλέον κόστος διάσωσης της Ελλάδας στα 30 δισ. ευρώ, απαντά με δηλώσεις του στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι επιπλέον κεφαλαιακές ανάγκες της Ελλάδας...

Η δωρεά σπέρματος έγινε... αυτόματη


Ενα βήμα πιο μπροστά στη διευκόλυνση των δωρητών σπέρματος που... δυσκολεύονται με την παραδοσιακή μέθοδο, πάει μια συσκευή που τοποθετήθηκε πρόσφατα σε νοσοκομείο της Νανκίνγκ. 
Το μηχάνημα διαθέτει σωλήνα μασάζ, το ακροφύσιο του οποίου προσαρμόζεται αναλόγως με το ύψος και τις...

Παγκόσμια ελληνική πατέντα θέρμανσης - Καίει ρεύμα όσο μια τοστιέρα και μπαίνει ακόμη και σε μια παπουτσοθήκη!


Ο Προμηθέας είναι ένα νέο εναλλακτικό σύστημα θέρμανσης, το οποίο μάλιστα είναι και παγκόσμια ελληνική πατέντα. Υπόσχεται οικονομία τουλάχιστον 50% σε σχέση με το πετρέλαιο η διάθεση του οποίου θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου με τιμή από 1,40 εως 1,60 ευρώ κάνοντας το απλησίαστο για χιλιάδες νοικοκυριά...

Προχωράει η μελέτη κατασκευής του μουσείου της Περαχώρας


Για το μουσείο της Περαχώρας έχουν γίνει πάρα πολλές προσπάθειες κατά το παρελθόν. Τελευταίο καλό νέο ήταν η εξασφάλιση χρημάτων απο την Περιφέρεια ώστε να γίνει η απαιτούμενη μελέτη κατασκευής του μουσείου, που μετά τον σεισμό του 1981 καταστράφηκε το κτίριο όπου στεγαζόταν.
Σήμερα  είχαν συνάντηση με τον  Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού....

Ερώτηση στην Βουλή απο τον ΣΥΡΙΖΑ για το Κέντρο Προσωρινής Κράτησης Παράνομων Μεταναστών στην Κόρινθο


 Έστω κι αργά, ένα μήνα μετά,  κατατέθηκε ερώτηση στην Βουλή απο τον ΣΥΡΙΖΑ για το Κέντρο Φύλαξης Παράνομων Μεταναστών στην Κόρινθο. Ευελπιστούμε να ακούσουμε τωρα απο τα στόματα των αρμοδίων τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το θέμα αυτό....

Παρα - κρούσεις;


Του Γιάννη Πανούση
Καθηγητή - Βουλευτή ΔΗΜΑΡ

 Οι κυβερνητικοί λειτουργοί

χωρίζονται σε επιτυχόντες,
αποτυχόντες και …τυχόντες
 

Ηλ. Μαλεβίτης, Το χιούμορ και οι έλληνες πολιτικοί...

Ο πατριωτισμός των πλουσίων


Του ΚΙΜΠΙ
Το ότι η καρδιά της Άνγκελα Μέρκελ ματώνει βλέποντας τους φτωχότερους Έλληνες να υποφέρουν, ίσως και να είναι αλήθεια. Ούτε ο εθνικός εγωισμός, ούτε ο πολιτικός δογματισμός, ούτε ο οικονομικός κυνισμός αποκλείουν εντελώς τα συναισθήματα. Ωστόσο, τόσο συχνές εκκλήσεις στον πατριωτισμό των πλούσιων Ελλήνων, που...

Απεργιακός «πυρετός» αύριο σε όλη τη χώρα


Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται αύριο η ολόκληρη η χώρα, καθώς κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά των νέων μέτρων, που προωθεί η κυβέρνηση στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά ζητήματα.
Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζομένους σε συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα...

Σε «αναστολή» αρμοδιοτήτων οδηγήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης


Στους αντιπροέδρους της Βουλής ανέθεσε τις αρμοδιότητές του ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν δημοσιεύματα, τα οποία τον εμπλέκουν μαζί με τους πρώην υπουργούς της ΝΔ κκ. Γ. Βουλγαράκη και Μ. Λιάπη σε υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων την περίοδο 2005-2008.

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο... σπίτι!


Του Δήμου Βερύκιου

Εργάζονται μία βδομάδα και πληρώνονται έξι!.. Πρόκειται για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) που έχουν τοποθετηθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο...

Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου 2012 – 2014


Τον στρατηγικό σχεδιασμό που φιλοδοξεί, όπως μας πληροφορεί το δελτίο τύπου της Περιφέρειας, ν' αποτελέσει μοντέλο για την ανάπτυξη και την έξοδο απο την κρίση παρουσίασε χθες ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου, στο οποίο είχαν κληθεί όλοι οι αυτοδιοικητικοί και οι βουλευτές της Πελοποννήσου, αλλά εξ αυτών εξαιρετικά  λίγοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. 
Την εισήγηση έκανε....

Το "κόλπο" για να αδειάσει το Δημόσιο


Σπρώχνουν στη σύνταξη 63.000 δημοσίους υπαλλήλους. Όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος", κλείνει το παράθυρο της 25ετίας και φεύγουν μέσω της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας 30.000 το 2013, άλλοι 30.000 το 2014 και 3.000 ως το τέλος του έτους.

Αποκάλυψη για τη θρυλική φωτογραφία!


Είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες της ιστορίας της Νέας Υόρκης, καθώς κλείνει 80 χρόνια «ζωής». Και αποκαλύπτεται, πως ενδεχομένως να μην ήταν και τόσο αυθόρμητη, όσο πιστευόταν έως σήμερα.

Υποστηρίζεται, λοιπόν, πως οι έντεκα εργάτες, που...