13 Δεκ 2010

Στον "πάγο" και πάλι τα έργα στον Ξηριά!


Ξανά  το θέμα του Ξηριά επανέρχεται σαν εφιάλτης !Κάποια θέματα ,ακόμα και για εμάς τους δημοσιογράφους ,είναι τραγικά επαναλαμβανόμενα!Μετά την μεγάλη πλημμύρα της Κορίνθου ,το 1997, τα αντιπλημμυρικά έργα της Κορίνθου ήταν το μέγα ζητούμενο!Κατόπιν ,όταν συγκεκριμενοποιήθηκαν έγιναν ....

Παρέδωσε τη νομαρχία Αρκαδίας ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στο Β. Γιαννακούρα

-Oοι εργαζόμενοι στο κέντρο των τοποθετήσεων
-Το «καρφί» Τατούλη στον απερχόμενο νομάρχη
-Αύριο στις 12 παραδίδεται η νομαρχία Κορινθίας από το Ν. Ταγαρά στο Γ. Δέδε


Απλά και λιτά, διεκπαιρεωτικά ίσως έλεγε κάποιος… χωρίς πολλά λόγια , χωρίς μακροσκελή απολογισμό από τον απερχόμενο νομάρχη , χωρίς πολλές υποσχέσεις από το νέο αντιπεριφερειάρχη , παραδόθηκε σήμερα  το μεσημέρι  η νομαρχία της Αρκαδίας από το Δημήτρη Κωνσταντόπουλο στο Βαγγέλη Γιαννακούρα. Μια χειραψία εγκάρδια με το «δάσκαλο», έτσι αποκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης το νομάρχη, ένας ασπασμός

Εκανε µόνο «ένα µικρό βήµα»: Ο Νιλ Αρµστρονγκ εξηγεί γιατί δεν εξερεύνησε µεγαλύτερη περιοχή της Σελήνης



Και ξαφνικά ο απόµακρος και σιωπηλός Νιλ Αρµστρογκ, ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι, αποφάσισε να µιλήσει. Και να εξηγήσει, γιατί αρκέστηκε µόνο σε εκείνο το «µικρό βήµα για τον άνθρωπο» και δεν έκανε πολύ περισσότερα, πάνω στο γκρίζο έδαφος του φεγγαριού.

Το ανέλπιστο «comeback» του Νιλ Αρµστρονγκ στη δηµοσιότητα, προκάλεσε ένας µπλόγκερ που ασχολείται µε...

Μεγάλος ασθενής η Υγεία


«Δυστυχώς, στην πράξη τα περισσότερα ιατρικά συνέδρια, έχουν εκτραπεί από τον παραδοσιακό τους στόχο, που είναι η διάδοση και η αφομοίωση της επιστημονικής γνώσης, και έχουν μεταβληθεί σε πανηγυριώτικες εκδηλώσεις, που στοχεύουν στο...

Περικοπές μισθών και σε εισηγμένες ΔΕΚΟ


Αποφάσεις για μειώσεις μισθών και άλλων αποδοχών και στις εισηγμένες στο χρηματιστήριο ΔΕΚΟ ή στις συνδεδεμένες με αυτές θα ζητήσει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

 Το αίτημα θα γίνει γραπτώς, με επιστολές που....

Οι Διδυμίδες εκπληρώνουν ευχές: Βροχή εκατοντάδων αστεριών σήμερα το βράδυ


Όσοι αντέξουν να μείνουν ξύπνιοι μέχρι τις 3 τα ξημερώματα θα έχουν την ευκαιρία για πολλές... ευχές. Σήμερα ο ουρανός υπόσχεται βροχή περισσότερων από 100 αστεριών.

Η βροχή διαττόντων....

Έναν πρωτότυπο τρόπο για να... ανυψώσει το ηθικό των αγροτών επέλεξε δημιουργός ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο


Τη δεκαετία του '80, στα συνεργεία αυτοκινήτων- τουλάχιστον στην Ελλάδα- ήταν σύνηθες φαινόμενο, στους τοίχους του μαγαζιού να είναι κρεμασμένα ημερολόγια με....

Η ακτινοβολία στη ζωή μας και οι επιδράσεις στα παιδιά


Αν και στη λέξη «ακτινοβολία» οι περισσότεροι σκέφτονται κατευθείαν τη ραδιενέργεια, καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με πολλά διαφορετικά είδη.

Η ηλιακή, το υπεριώδες φάσμα της (επίκαιρο κάθε καλοκαίρι), η κοσμική (σε μεγάλα υψόμετρα), αλλά και η ενδογενής....

Α.Σ.Π.ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ 3- 0

Νίκη προοπτικής και νίκη ψυχολογίας, εν όψει της συνέχειας, στο Πρωτάθλημα Πελοποννήσου της Α΄ Κατηγορίας Γυναικών  από τον ΑΣΠ.ΚΟΡΙΝΘΟΣ  με 3-0 σετ επί της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΠΑΤΡΩΝ , εντός έδρας, συνοδεύτηκε την Κυριακή το απόγευμα με την πραγματοποίηση θετικής εμφάνισης από τις παίκτριες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου. Παίζοντας αρκετά καλά ,αφησαν στην άκρη τις μετριότατες εμφανίσεις  του πρόσφατου παρελθόντος και έπαιξαν το βόλεϊ που πρέπει να παίζουν.

Δήμος Ξυλοκάστρου :Διαχείριση απορριμμάτων




    Ο Δήμος Ξυλοκάστρου εδώ και 6 χρόνια περίπου εφαρμόζει πρόγραμμα ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικό, λευκοσίδηρο, γυαλί, αλουμίνιο με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
    Από τον Ιανουάριο και μετά θα συνεχιστεί η προσπάθεια επέκτασης του προγράμματος της ανακύκλωσης και στην περιφέρεια Ξυλοκάστρου και στην περιφέρεια Ευρωστίνης.

Οι Αγιοβασίληδες της πόλης μας!

Καλά τα χρυσά λαμπιόνια ,στις κεντρικές αρτηρίες και στους πεζόδρομους της πρωτεύουσας..Ωραία τα δεντράκια με τον μπλέ φωτισμό ...Συμπαθείς και για τις παντός είδους γιορτινές ημέρες οι χρυσές γιρλάντες με το τελείωμα "αυγό " σε κόκκινες αποχρώσεις..Όλα καλά κι ωραία ,αν στοχεύουν στην ανόρθωση του ηθικού και στην διάδοση του πνευματος των Χριστουγέννων!Οπως μπορούμε όλοι βοηθάμε! Εκείνοι οι Αγιοβασιληδες όμως ,οι περίεργοι ,με την λάμπα στα σωθικα της κοιλιάς τους..

Ερευνητές για τα ...μάτια της Μόνα Λίζα


Μέχρι τώρα οι ερευνητές που ασχολούνταν με το κορυφαίο,ίσως, έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, εστίαζαν την προσοχή τους στο αινιγματικό της χαμόγελο. Όμως, η Μόνα Λίζα βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο ενός νέου μυστηρίου, η παρουσία του οποίου αποκαλύφθηκε στα μάτια της και ενδέχεται να κρατάει το μυστικό της....

Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών: Γερμανία και Γαλλία ευθύνονται για την άνοδο των spreads στην ευρωζώνη


Η Γερμανία κι η Γαλλία, που επιδιώκουν ιδιώτες επενδυτές να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης οικονομιών με μεγάλο κρατικό χρέος, αποτελούν  «έναν σοβαρό παράγοντα έντασης της κρίσης του χρέους στην ευρωζώνη», αναφέρθηκε την Κυριακή από την Τράπεζα των Διεθνών Διακανονισμών, την BIS.
Στην τριμηνιαία έκθεση αυτής της τράπεζας....

Ας κάνουμε τα Χριστούγεννα πιο χαρούμενα !





 Ο Δήμος Ξυλοκάστρου, σε συνεργασία με τους εθελοντές νέους της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, οργανώνει εκστρατεία φιλανθρωπίας, προκειμένου να βοηθήσει τους ηλικιωμένους στο πρόγραμμα ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής τους.

Επιτέλους !Πότε θα επισκευαστεί η προειδοποιητική ταμπέλα για την γέφυρα της Ποσειδωνίας;




Αναγνώστρια κατάγγελει...

 Κυρία Σουκαρά,
Θα ηθελα να εκφρασω την οργη μου, προς τον δημο κορινθου ,για την αδιαφορια τοσων εβδομαδων χωρις την επισκευη της φωτεινης προειδοποιητικης ταμπελας για την γεφυρα ποσειδωνιας που αναγκαζει τον κοσμο να γυριζει πισω . Θα ηθελα την αναδειξη του θεματος  από το παρον μπλογκ. ..

Αναφορά του Α.Μανωλάκη για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις ΔΟΥ

Προς τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου

ΘΕΜΑ : Συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δ.Ο.Υ.


      Κύριε Υπουργέ,
σε δημοσιεύματα του τύπου καταγράφονται πληροφορίες για πιθανές συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δημόσιων ΟικονομικώνΥπηρεσιών..

Η σφαγή των Καλαβρύτων



  Σαν σήμερα, στις 13 Δεκεμβρίου 1943 ημέρα Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες θηριωδίες στον ελληνικό χώρο κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου Πολέμου, με την ολοκληρωτική σφαγή των Καλαβρύτων, από στρατιώτες της....

Ορκίζονται άπαντες στις 19 Δεκέμβρη

Στις 19 Δεκεμβρίου ορκίζονται άπαντες !Έχουν λίγες ακόμα ημέρες να το ξανασκεφθούν ! Αναφέρομαι στους νέους δημάρχους των Καλλικρατικών δήμων ! Αναλαμβάνουν σε κλίμα πανηγυρικό ,με πλατιά χαμόγελα ,ασπασμούς και λογύδρια..Παραλαμβάνουν χαρτοφυλάκια και προβλήματα των Καποδιστριακών δήμων ,αναλαμβάνουν ευθύνες Καλλικρατικές ,κάποιες απο τις οποίες

Π.Μπεγλίτης :Αρχές Ιανουαρίου ξεκινά η κατασκευή του φράγματος του Ασωπού -Ισχύουν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις μου για το 6ο Σ.Π

 Απαντήσεις για το μεγάλο έργο του φράγματος του Ασωπού έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής άμυνας Πάνος Μπεγλίτης ,κατά την διάρκεια της συν/ξης τύπου που παραχώρησε το Σάββατο στα ΜΜΕ. Ο υπουργός δήλωσε πως την προηγούμενη Πέμπτη είχε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη ,για το θέμα αυτό ,καθώς και με τον ειδικό γραμματέα κύριο Διβαρη.Ο κύριος Μπεγλίτης είπε συγκεκριμένα τα εξής :

Ασφάλιστρα-φωτιά α λα καρτ


Ασφάλιστρα-φωτιά, ακόµη και 80% υψηλότερα, ανάλογα µε το µοντέλο, την ταχύτητα, το χρώµα, την ενεργητική και παθητική ασφάλεια του αυτοκινήτου, καθώς επίσης την ηλικία και το επάγγελµα του οδηγού αλλά και την περιοχή που κυρίως κινείται, χρεώνουν όλο...

Γιώργος: «Θα στεναχωρήσουµε και βολεµένους»


Σε εβδοµάδα των παθών εισέρχεται από σήµερα η κυβέρνηση έχοντας να αντιµετωπίσει µπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων, για την ανατροπή όσων ίσχυαν έως σήµερα στις εργασιακές σχέσεις.Η κυβέρνηση εκτός από την έντονη αντίδραση των συνδικάτων και του πολιτικού κόσµου, έχει µπροστά της και µια σειρά από κρίσιµες ψηφοφορίες στη Βουλή οι οποίες εκ των πραγµάτων είναι επισφαλείς ως προς το αποτέλεσµά τουςλόγω της αντίδρασης που σηµειώνεται και στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΠΑΣΟΚ.

Τι ισχύει με το νέο δώρο Χριστουγέννων σε όλες τις κατηγορίες

Εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα:
Στον δημόσιο τομέα ο 13ος και ο 14ος μισθός έχουν αναπροσαρμοστεί και δίνονται 1.000 ευρώ συνολικά κατά τη διάρκεια του έτους, δηλαδή 500 ευρώ δώρο Χριστουγέννων 250 ευρώ δώρο Πάσχα και 250 ευρώ επίδομα αδείας.
Δεν δικαιούνται δώρο οι εργαζόμενοι του δημοσίου....

Πρόγραμμα κτηματογράφησης σε 263 περιοχές-Ποιες περιοχές της Κορινθίας εντάσσονται

Τον  σχεδιασμό των επόμενων προγραμμάτων κτηματογράφησης αρχισε η εταιρεία Κτηματολόγιο ΑΕ, σε συνέχεια της απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, για κήρυξη του υπολοίπου της χώρας υπό κτηματογράφηση.Το νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης αφορά 263 περιοχές (προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ) σε 19 Νομούς της χώρας, με την κτηματογράφηση των οποίων θα καταχωριστούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο 4,5 εκατ. στρέμματα .....

Ρήγμα στη ΝΔ για τη συναίνεση

Με διχασμένη την ηγετική του ομάδα, σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα της συναίνεσης, προσέρχεται αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Αντ. Σαμαράς. Σύμφωνα με τα μηνύματα που έστειλε τις τελευταίες 48 ώρες στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν προτίθεται να απαντήσει θετικά στο αίτημα του πρωθυπουργού για συνεννόηση, αλλά αντίθετα θα δηλώσει ξεκάθαρα, τόσο μετά τη συνάντηση όσο και κατά τη διάρκεια της συζήτησης ....

Εβδομάδα κινητοποιήσεων .Το απεργιακό δελτίο των επόμενων πέντε ημερών

Με απεργίες, στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια απαντούν οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ.

Σούπερ... γιαγιά made in China


Ευλυγισία που ζηλεύουν πολύ νεότεροι της διαθέτει η... σούπερ γιαγιά Ζάο Γιουφανγκ από την Κίνα, όταν άλλοι συνομήλικοί της δυσκολεύονται ακόμη και να αυτοεξυπηρετηθούν.

Κι αυτό γιατί ενώ η... Ζάο είναι 82 ετών...