13 Απρ 2021

Τα κέρδη δικά σας, οι ζημιές δικές μας


Φραγκίσκα Μεγαλούδη

Το 2020 θα μείνει στην ιστορία, σαν την χρονιά που ο κόσμος σταμάτησε. Τουλάχιστον έτσι θέλουν να το ονομάζουν, όσοι έχουν μια κάποια ποιητική διάθεση απέναντι στην πανδημία. Μια πανδημία που έκλεισε τον μισό πληθυσμό της γης...

Τέσσερα σημεία, που είναι τέσσερα


1. Προ ολίγων ημερών επιστήμονες του ΔΝΤ (και στη συνέχεια η Διεύθυνση του Ταμείου) συνέταξαν κι εξέδωσαν μιαν Έκθεση, την οποίαν υπογράφει μάλλον η Κασσάνδρα (ήτις έβγαινε αληθινή).

Στην Έκθεση αυτή προλέγεται, ότι η τερατώδης ανισοκατανομή των εισοδημάτων οδηγεί σε κοινωνικές αναστατώσεις.

Κόρινθος: Σοβαρός τραυματισμός 8χρονου αγοριού από σκύλο που τον δάγκωσε στο πρόσωπο


Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα  στο Συνοικισμό Κορίνθου, όταν αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε ένα μικρό παιδί και τον τραυμάτισε στο πρόσωπο

 Τα αίτια της επίθεσης δεν έχουν γίνει..

Δηλώσεις-πρόκληση Χατζηδάκη για την κατάργηση του οκταώρου


Ο υπουργός Εργασίας προσβάλει και εμπαίζει τους εργαζόμενους ● Κατάργηση οκταώρου για να... πηγαίνουμε να μαζέψουμε ελιές ● ΣΥΡΙΖΑ: Κηρύσσουν πόλεμο στους εργαζόμενους ● «Προστατεύουμε τους εργαζόμενους» επιμένει ο υπουργός.

Αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson στις ΗΠΑ - «Παγώνουν» οι παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ


Να αναστείλει προληπτικά τις παραδόσεις εμβολίων στην Ευρώπη μετά την εμφάνιση περιστατικών θρομβώσεων στις ΗΠΑ αποφάσισε η εταιρεία  Johnson & Johnson, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωσή της. Υπενθυμίζεται, πως μετά από αυτή την εξέλιξη οι...

Tο πολιτικό πόκερ με την ψήφο των αποδήμων


Μαρίνα Αλεξανδρή

Η ανακίνηση θέματος εκλογικού νόμου και ψήφου αποδήμων από τον Μάκη Βορίδη ήταν μια καλή ευκαιρία για την κυβέρνηση, να στριμώξει, επικοινωνιακά και πολιτικά, τον ΣΥΡΙΖΑ και να φτιάξει ευνοϊκή για την ΝΔ ατζέντα.

Αλέξης Τσίπρας / Γενναία ρύθμιση σε 120 δόσεις με κούρεμα ως 60% χρέους και προστασία α' κατοικίας

Συγκεκριμένο και αναλυτικό σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας με όρους βιωσιμότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Έκκληση του Δ. Καμπόσου για στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Άργους Μυκηνών (βίντεο)


 Αυτή την δύσκολή  εποχή που διανύουμε, όλοι έχουμε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, την στήριξη του συνανθρώπου μας. Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες εκκλήσεων βοήθειας από συνανθρώπους μας που έχουν αδυναμία να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης. 

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα στην Πελοπόννησο για το Ντοκιμαντέρ του Μανουσάκη

 


Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ, με τίτλο: «Η έναρξη της Επανάστασης στην Πελοπόννησο». Ενώ, προσφάτως, παραχωρήθηκε και η σχετική άδεια από το ΥΠΠΟΑ για κινηματογράφηση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία αρμοδιότητας..

«Άλμα» με 4.033 νέα κρούσματα - 802 διασωληνωμένους - 93 θάνατους / Άνοδος σε Κορινθία, Αρκαδία και Αργολίδα


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.033, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 301.103 (ημερήσια..

Δήλωση Κώστα Βλάση για την άρση των περιορισμών για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού


Έφτασε η ώρα που όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες πολίτες θα μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους, χωρίς περιορισμούς!

Το πρώτο βήμα για την διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού έγινε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πριν 1,5 χρόνο με την ψήφιση του νόμου σχεδόν από το σύνολο των κομμάτων της Βουλής. Δυστυχώς, όμως, αυτή η ενισχυμένη πλειοψηφία..

ΚΙΝΑΛ: Στηρίξτε – αποζημιώστε τους αγρότες της Κορινθίας


Σήμερα, ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Α. Πουλάς
κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν σε αγροτικές παραγωγές στην Κορινθία και την Αργολίδα από τον πρόσφατο ανοιξιάτικο παγετό.  Πιο συγκεκριμένα ζήτησε να γίνει έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών, γρήγορη πληρωμή των αποζημιώσεων και ενίσχυση των αγροτών που λόγω..

Παπακυριάκος - Γκιολής στις περιοχές που επλήγησαν από τον παγετό - Στόχος να επισπευσθεί η εκτίμηση της ζημιάς


Σήμερα Τρίτη ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής
συνοδευόμενοι από Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και τοπικούς παράγοντες επισκέφθηκαν κοινότητες του Δήμου που επλήγησαν πρόσφατα από τον παγετό. Ζημιές που προκλήθηκαν κυρίως σε αμπελοειδή  αλλά και σε πυρηνόκαρπα.  

Υποχρεωτικό το self – test από Δευτέρα για εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στα ΜΜΜ, στα δικαστήρια και τα delivery


Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει την υποχρεωτική χρήση των self – test εκτός από τα σχολεία σε ακόμη τέσσερις επαγγελματικές κατηγορίες. Από την Δευτέρα το μέτρο αυτό αναμένεται να ισχύσει για τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο..

Τον Μάιο ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό των 40άρηδων

 


Για το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών, τα ποσοστά συμμετοχής, αλλά και τη διστακτικότητα των πολιτών απέναντι στο εμβόλιο της AstraZeneca μίλησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Eρώτηση Κωνσταντίνας Νικολάκου για το έργο της ψηφιοποίησης των χειρογράφων της Μονής Βουλκάνου

 


Μετά την πολύ μεγάλη καθυστέρηση και τις παλινωδίες των αποφάσεων της Περιφερειακής Αρχής που αφορούν το έργο «Ψηφιοποίηση των χειρογράφων και καταλογογράφηση  των εντύπων της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Βουλκάνου Μεσσηνίας», σχετική επερώτηση κατέθεσε η Περιφερειακή..

Συνάντηση της HENGAS AE με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας για το φυσικό αέριο


Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  στο Επιμελητήριο Κορινθίας σχετικά με την έλευση του φυσικού αερίου στην Κορινθία. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Πιτσάκης ενημερώθηκε από τον σύμβουλο διοίκησης της HENGASA.E. κ. Κουτσογιάννη σχετικά με το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας καθώς και για τα οφέλη που θα προκύψουν για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στην Κόρινθο. 

Ο κ. Κουτσογιάννης επεσήμανε πως με βάση και τη δημιουργία του σταθμού εξόδου από τον ΔΕΣΦΑ στην Κόρινθο, η HENGAS είναι έτοιμη..

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το άνοιγμα της εστίασης – Έρχονται περισσότερα τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους – Η πιθανή ημερομηνία


 Μετά το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου και των λυκείων και πάντα βάσει των εισηγήσεων της επιτροπής των ειδικών, η κυβέρνηση στοχεύει στο άνοιγμα του τουρισμού και της εστίασης. Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, έχει δηλώσει πως ο τουρισμός αναμένεται να ανοίξει στις..

Τι ‘χες Νίκη, τι ‘χα πάντα: Τα σχολεία ξανάνοιξαν, τα προβλήματα παρέμειναν


Ύστερα από 21 εβδομάδες με τα σχολεία κλειστά, σήμερα ήταν η πρώτη μέρα που οι μαθητές –τουλάχιστον του Λυκείου – επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον. Για τον λόγο αυτό αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία – αποτελούμενη από τον βουλευτή Κορινθίας, Γιώργο Ψυχογιό (Giorgos Psychogios), τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής, Χαράλαμπο Κασίμη (Charalambos Kasimis και τον υπεύθυνο Παιδείας..

Επιστολή της Μ. Σπυριδάκου στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για το Έργο της Εισόδου των Μολάων


Με αφορμή την απάντηση σας σε επερώτηση της συναδέλφου κυρίας Αδαμαντίας Τζανετέα για σειρά έργων που αφορούν την ΠΕ Λακωνίας στο Περιφερειακό συμβούλιο της 5ης Απριλίου  και την αναφορά σας σε επικείμενη επίσκεψη σας στο Δήμο Μονεμβασίας..
θα ήθελα να αναφερθώ στο "έργο της επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως Μολαων" γνωστό και ως "Είσοδος των Μολάων".

Δωρεάν ΤΕΣΤ Ανίχνευσης Κορονοϊού στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης την Παρασκευή


Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, θα διεξάγουν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, στο Ξυλόκαστρο...

Το πείραμα της Ρόδου με τους έγκλειστους τουρίστες: Ηρθαν οι 189 Ολλανδοί - Είχαν κάνει αίτηση... 30.000


Έφθασαν χθες στις 17.40 με πτήση της TRANSAVIA οι 189 Ολλανδοί τουρίστες ηλικίας 18 έως 70 ετών
οι οποίοι συμμετέχουν στο ειδικό πρόγραμμα της Sunweb, σε συνεργασία με την ολλανδική κυβέρνηση για "διακοπές υπό δοκιμή". Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, καθένας από..

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας - Τα θέματα που συζητήθηκαν

 


Σειρά θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο Ερμιονίδας εξετάστηκαν στη συνάντηση που ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο .Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε το έργο αποκατάστασης του κρηπιδώματος στο λιμάνι της Κόστας, μέσω του..